وی ادامه داد: موضوع مجددا در سال 92 در مجلس شورای اسلامی مطرح و قانون سنجش و پذیرش تصویب شد، در همین راستا قانون سنجش و پذیرش شکل گرفت که در قالب آن قانون موظف گردید ظرف مدت 5 سال، 85 درصد پذیرفته شدگان از طریق بررسی سوابق تحصیلی جذب شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: خوشبختانه آموزش عالی پس از سال 92 و به خصوص در سال 93 و 94 به طور جدی به این موضوع ورود پیدا کرد و موفق شدیم پیش از انقضای 5 سال آن سقف 85 درصد را پر کنیم.
شریعتی نیانسر اضافه کرد: کنکور فشار روانی روی جوانان و به خصوص خانوادهها وارد میکند که با اجرای این طرح این فشار عملا کاهش پیدا میکند. قاعدتا تا زمانی که 85 درصد متقاضیان کنکور با سابقه تحصیلی وارد دانشگاه میشوند نباید دغدغه شرکت در کنکور بر خانوادهها سایه بیندازد اما متاسفانه تا سال گذشته این سایه بر سر خانوادهها بوده و هزینههایی بالا را بر خانوادهها متحمل میکند.
وی بیان کرد: داوطلبان تا سال گذشته میتوانستند در رشتههای بدون کنکور شرکت کنند اما امسال برنامه را به گونهای تغییر دادیم که دانشجویانی که نمیتوانند در کنکور شرکت کنند از این پس در رشته محلههای خودشان پذیرش شوند و احساس نیاز در کنکور را نکنند.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: حذف کنکور حداقل 3 سال به طول میانجامد و این هماهنگی باید با وزارت آموزش و پرورش صورت بگیرد، داوطلبان باید از ابتدای دوران دبیرستان توجیح شوند که با روش غیرکنکوری وارد دانشگاه شود، از این رو باید به بگونهای تربیت یابند که در جهت بالارفتن معدل خود توجه کامل و لازم را داشته باشند.
شریعتی نیاسر افزود: در حال حاضر گفتگوهای در این زمینه با آموزش پرورش انجام شده و این وزارت خانه بسیار راغب است تا این کار صورت گیرد و فکر میکنیم هماهنگی این 2 وزارت خانه ادامه پیدا خواهد کرد و این کار قطعا انجام میشود.
وی اضافه کرد برای اقدام این حرکت نیاز به یک اعتبار سنجی است که حتما باید از این حرکت حمایت و یک فرهنگ سازی در سطح جامعه انجام شود تا دانشگاهها بتوانند بر اساس سیاستهای شایسته محور بهترین و مناسبترین جایگاه را انتخاب کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: از سال 93 نظام سطح بندی دانشگاها را شکل دادیم که بر اساس آن دانشگاهی دولتی و غیر انتفاعی سطح بندی شده است، این کار گذشته از آن که عرصه رقابت را برای این دانشگاهها فراهم میکند میتواند شاخصی را برای داوطلبان و خانوادههایشان از نظر سطح بندی دانشگاهها ایجاد کند.
در ادامه شریعتی نیاسر در خصوص پذیرش بدون آزمون گفت: این پذیرش چیزی نیست که ما خلق کرده باشیم. تجربهای آزموده شده در دنیاست، به طوری که امروزه آزمون متمرکز گسترد، مفهوم ندارد. در واقع بحث ما آزمون متمرکز است نه حذف کامل آزمون از نظام پذیرش دانشگاهی، به هرحال اگر کنکور به صورت متمرکز حذف شود مراکز دانشگاههای ما باید یک نظام پذیرش جدایی داشته باشد.
وی گفت: بر این اساس موضوع در کل رشته محلهایی که در واقع نیاز به آزمون ندارند به صورت جداگانه اعلام خواهد شد و قرار است در پایان دی ماه این فهرست نهایی شود، لذا داوطلبانی که بر اساس رشته محلهای بدون آزمون علاقهمند باشند میتواند مستقیما برروی سایت سازمان سنجش ورود پیدا کنند و رشته محلهایی که مد نظرخودشان است انتخاب کنند و سپس مستقیما به دانشگاه مراجعه و پس از بررسی از سوی دانشگاه ها اعلام و در نهایت سازمان سنجش نتیجه نهایی را اعلام میکند.
معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: در کنار این آزمون متمرکز را برای منحصرا رشته محل های پر متقاضی و پر آزمون جدا گانه اعلام میکنیم و لذا آزمونی که هر سال و تا سال گذشته برگذار میشد برای رشته های خاص و بدون آزمون برگذار میشود و این به این معنا نیست که داوطلبانی که در رشتههای بدون آزمون شرکت میکنند قطعا میتوانند در رشته های با آزمون در کنکور شرکت کنند.
وی بیان کرد: برای سال 98 اولین گام برای حذف تدریجی کنکور است چون در قانون سال 92 دانشگاه ها موکلف اند برنامه ای برای پذیرش خودشان در دانشگاه تعریف کنند و سپس سازمان سنجش نیز باید این برنامه دانشگاها را روی سایت خودش اعمال کند تا متقاضیان بدانند در کدام دانشگاه و در چه شرایطی پذیرش میشوند.
انتهای پیام/