۱- سرماخوردگی
سرماخوردگی هم باعث سرفه و حالت تهوع میشود، اما ویروسهای عامل سرماخوردگی با ویروسهای آنفولانزا متفاوت هستند. آنفولانزا شدیدتر از سرماخوردگی است، در حالی که سرماخوردگی معمولا بیشتر از آنفولانزا طول میکشد (سرماخوردگی ۷ تا ۱۰ روز و آنفولانزا ۳ تا ۵ روز طول میکشد) و باعث گرفتگی و آبریزش بینی میشود. اینها علائمی هستند که در تئوری برای این بیماریها ذکر میشوند، اما زندگی حقیقی همیشه مطابق تئوری پیش نمیرود و ممکن است کسی که در ظاهر سرماخوردگی دارد، در حقیقت مبتلا به آنفولانزا باشد. تنها راه تشخیص دقیق بیماری، مراجعه به پزشک است.
۲- گلودرد میکروبی
تب و احساسی ناخوشی عمومی هم از نشانههای گلودرد میکروبی هستند. اما تفاوت این عفونت با آنفولانزا، گلودرد شدیدی است که با ظاهر شدن نقاطی قرمز و گاه سفید رنگ روی لوزهها همراه میشود. بسیاری از ویروسهای عامل سرماخوردگی میتوانند باعث گلودرد میکروبی هم شوند. اگر تصور میکنید احتمالا به گلودرد میکروبی مبتلا شده اید، به پزشک مراجعه کنید، چون در صورت ابتلا به این بیماری باید آنتی بیوتیک مصرف کنید.
۳- مونونوکلئوز
مونونوکلئوز گرچه بیماری فصلیای نیست، اما علائمی شبیه به آنفولانزا دارد. این بیماری که عامل آن ویروس اپشتین بار است، معمولا باعث تب، حالت تهوع، گلودرد و التهاب غدد لنفاوی گردن و دیگر نقاط بدن میشود. از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر در مقطعی از زندگی خود به این ویروس مبتلا میشوند. وقتی در معرض این ویروس قرار بگیرید، هر چه سن تان کمتر باشد، با شدت کمتری بیمار میشوید. ممکن است بچهای به این ویروس مبتلا شده باشد و شما اصلا متوجه نشده باشید، چون بچهها زیاد بیمار میشوند و مونونوکلئوز هم بیماری شدیدی نیست. اما اگر در دوران نوجوانی یا بزرگسالی به این بیماری مبتلا شوید، نشانههای آن شما را گرفتار رختخواب خواهد کرد. علت اینکه در میان افراد بزرگسال کمتر کسی را مبتلا به این بیماری میبینیم این است که بیشتر ما قبلا آن را گرفته ایم.
۴- ویروس پیوسته یاختهی تنفسی
ویروس پیوسته یاختهی تنفسی نوعی عفونت مجرای تنفسی است که ممکن است شبیه به سرماخوردگی یا آنفولانزا به نظر برسد و از طریق سرفه و عطسه به راحتی منتقل میشود. نشانههای این بیماری عبارتند از: تب، گرفتگی بینی، سرفههای پارس مانند، دشواری در تنفس و بی حالی. این ویروس بیشتر، کودکان را در سالهای ابتدایی زندگی شان درگیر میکند. اگر فرزندتان چنین نشانههایی دارد فوراً به پزشک مراجعه کنید.
۵- سینه پهلو
آنفولانزا بیماری خطرناکی است، اما به خودی خود تقریبا هرگز باعث مرگ نمیشود. سینه پهلوی باکتریایی یک عفونت ثانویه است که میتواند با آنفولانزا همراه شود. یک حالت رایجی که بیشتر افراد آن را تجربه کرده اند این است که کسی که به آنفولانزا مبتلا شده شروع به بهتر شدن میکند که ناگهان با موج دوم بیماری مواجه میشود و دوباره حالش وخیم میشود. این در واقع همان سینه پهلوی باکتریایی است. اگر تب تان برطرف شود، اما دوباره برگردد، یعنی بعد از طی شدن دورهی آنفولانزا، دچار سینه پهلو شده اید. علاوه بر تب، دیگر نشانهی سینه پهلو، سرفهای است که ابتدا خشک است، اما به تدریج تبدیل به سرفهی خلط دار میشود و اغلب با خلط یا خون همراه است. در اینصورت باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد آنتی بیوتیک مصرف کنید. سینه پهلوی ویروسی هم میتواند جدا از آنفولانزا اتفاق بیفتد. این نوع سینه پهلو معمولا خفیفتر از سینه پهلوی باکتریایی است و علائمی مثل سرفه، گرفتگی بینی و حالت تهوع دارد.
۶- مننژیت
مننژیت باعث التهاب غشای محافظ مغز و ستون فقرات میشود و عامل آن میتواند ویروس یا باکتری باشد. هر دو نوع ویروسی و باکتریایی این بیماری نشانههایی مشابه آنفولانزا از جمله تب و حالت تهوع دارند، با این تفاوت که مننژیت باعث خشک و سفت شدن گردن و حساسیت به نور شدید هم میشود. نوع ویروسی مننژیت شدت کمتری دارد و افراد مبتلا به آن اغلب بدون درمان تخصصی بهبود پیدا میکنند. اما مننژیت باکتریایی میتواند کشنده باشد و نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارد.
۷- برونشیت
برونشیت نه تنها نشانههایی شبیه به آنفولانزا شامل سرفه، گلودرد و گاهی تب خفیف دارد، بلکه بسیاری از ویروسهای آنفولانزا هستند که باعث این بیماری میشوند. اما تفاوت برونشیت در این است که این بیماری به جای ایجاد درد در سراسر بدن، سینه و گلو را مورد هدف قرار میدهد و سرفهی ناشی از آن میتواند تا ۳ هفته و حتی گاهی بیشتر طول بکشد. هیچ آزمایشی برای تشخیص برونشیت وجود ندارد، اما پزشکان میتوانند از طریق معاینهی فیزیکی آن را تشخیص دهند. همچنین ممکن است به تجویز پزشک، برای تشخیص دقیق تر، از قفسه سینهی شما عکس ایکس ری گرفته شود.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/