سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس انجمن ارگانیک ایران مطرح کرد؛

افزایش ۲۰ درصدی مصرف محصولات ارگانیک در ایران/ تولید محصولات ارگانیک در ایران به کمتر از یک‌درصد می‌رسد

نورانی گفت: مصرف محصولات ارگانیک نسبت به مدت مشابه سال قبل در تمامی کشور‌ها از جمله ایران ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا نورانی رئیس انجمن ارگانیک ایران در نشست خبری یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی مصرف محصولات ارگانیک در دنیا خبر داد و گفت: خوشبختانه مصرف محصولات ارگانیک در ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در ایران نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است، افزود: امسال برای اولین سال در جشنواره ارگانیک تمامی محصولات ارگانیک و دارای گواهی اتحادیه اروپا هستند.

به گفته نورانی، هم‌اکنون ایران از ۱۷۹ کشور تولیدکننده محصولات ارگانیک رتبه ۴۳ را به خود اختصاص داده است.

رئیس انجمن ارگانیک ایران خرما، کشمش، انار و گل محمدی را جزو محصولات اولویت‌دار تولید ارگانیک برشمرد و گفت: امسال در مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه تولید محصولات ارگانیک در دستور کار قرار گرفته است که بدین منظور وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد محصولات ارگانیک را در ۴ استان خوزستان، فارس، اصفهان و زنجان توسعه دهد.

وی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن تولید محصولات ارگانیک در برنامه ششم توسعه، می‌بایست همه ساله تولید این محصولات را افزایش دهیم تا در رتبه خوبی در بین کشور‌های تولیدکننده قرار گیریم.

این مقام مسئول از کد شناسه ۱۸ رقمی برای تولید محصولات ارگانیک خبر داد و گفت: انجمن برای تولید محصولات ارگانیک شناسه ۱۸ رقمی را انتخاب کرده تا کلیه مشخصات محصول از ابتدای تولید تا مصرف‌کننده مشخص شود.

نورانی با اشاره به اینکه در منطقه روتک ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار به سطح زیرکشت خرمای ارگانیک اختصاص دارد، بیان کرد: هم‌اکنون ۹۹۰ کشاورز تولیدکننده این محصول هستند که تمامی آن‌ها دارای گواهی اتحادیه اروپا هستند و در نهایت محصولاتشان را با قیمت مناسب به بازار‌های هدف صادر می‌کنند.

رئیس انجمن ارگانیک ایران با اشاره به اینکه در میادین میوه و تره‌بار یک غرفه به عرضه محصولات ارگانیک اختصاص دارد، گفت: ۶۷ فروشگاه در سطح کشور تحت پوشش انجمن ارگانیک ایران اقدام به عرضه محصولات می‌کنند که از این تعداد ۳۰ فروشگاه در تهران مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: اگر چه وزارت جهاد در ابتدا ۴ محصول اولویت‌دار خرما، کشمش، گل محمدی و انار را در ۴ استان به صورت پایلوت در دستور کار خود قرار داده است، اما در پسته ارگانیک نیز تولید قابل توجهی داریم به طوری که علی‌رغم کاهش تولید پسته ناشی از سرمازدگی در سطح ایران، اما تولید پسته ارگانیک کاهش چندانی نداشته است.

نورانی درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات ارگانیک، افزود: با وجود تحریم‌ها سهم صادرات محصولات ارگانیک نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد مناسبی برخوردار بوده است.

رئیس انجمن ارگانیک ایران با اشاره به اینکه سطح زیرکشت محصولات ارگانیک در دنیا به ۶ میلیون هکتار می‌رسد، افزود: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کشاورز به عنوان تولید‌کنندگان ارگانیک در دنیا ثبت شدند که کشور‌های استرالیا، آرژانتین و چین رتبه اول تا سوم تولید را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گردش جهانی محصولات ارگانیک در سال ۲۰۱۶ را یکصد میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: بیشترین سرانه مصرف به کشور‌های سوئد، دانمارک و سوئیس و بیشترین بازار فروش به کشور‌های آلمان، فرانسه و آمریکا اختصاص دارد.

نورانی با اشاره به اینکه ۸۴ درصد تولید محصولات ارگانیک مربوط به کشور‌های آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین است، اظهار کرد: انجمن ارگانیک از سال ۸۵ پا به عرصه تولید محصولات ارگانیک گذاشته در حالی که انجمن طی این مدت بدون حمایت دولت در بحث استانداردسازی تولید این محصولات کار کرده است.

رئیس انجمن ارگانیک ایران با اشاره به اینکه هم‌اکنون تولید محصولات ارگانیک در ایران به کمتر از ۱ درصد می‌رسد، بیان کرد: اگر تولید این محصول در ایران به ۱ درصد برسد، این امر بدان معناست که تمامی حمایت‌ها از این بخش صورت گرفته است.

وی ادامه داد: هر زمانی که بازاری همچون ارگانیک خواهان داشته باشد، بدیهی است که سودجویی سوءاستفاده‌گران و تقلب در آن بازار بیشتر می‌شود که بدین منظور با سازمان حمایت از مصرف‌کننده تفاهم‌نامه‌ای انجام داده‌ایم تا جلوی این تقلب‌ها در بازار گرفته شود چرا که نظارت کار انجمن نیست.

نورانی با اشاره به اینکه نظارت فرهنگسازی در جلوگیری از تقلب نقش بسزایی دارد، گفت: بر این اساس به افرادی که خواهان مصرف محصولات ارگانیک هستند توصیه می‌کنیم که حتما گواهی محصولات ارگانیک را از فروشنده تقاضا کنند چراکه محصول فاقد گواهی ارگانیک نیست.

این مقام مسئول درباره تفاوت محصول سالم و ارگانیک، گفت: محصولات سالم از سموم و کود‌های شیمیایی در حد استاندارد‌های مجاز جهانی استفاده می‌کنند در حالیکه محصولات ارگانیک فاقد سموم و کود‌های شیمیایی هستند و تنها از نهاده‌های مجاز در کشت این محصولات استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ارقام تولید محصولات ارگانیک از تنوع زیادی برخوردار است، افزود: محصولات ارگانیک در صنایع غذایی، حبوبات، محصولات باغی، زراعی، صنایع جانبی، گیاهان دارویی، آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

نورانی با اشاره به اینکه انجمن ارگانیک مخالف تولید محصولات تراریخته است، بیان کرد: این در حالیست که امروزه آمریکا برای جهان سوم این محصولات را تولید می‌کند و هم‌اکنون از افرادی که دارای مجوز تولید محصولات مختلف تراریخته در ایران هستند باید پرسید که چرا اقدام به تولید این محصولات می‌کنند.

رئیس انجمن ارگانیک ایران با اشاره به اینکه امکان تولید محصولات ارگانیک به صورت صددرصد در هیچ‌جای دنیا امکان‌پذیر نیست، گفت: با توجه به ورود سموم و کود‌های شیمیایی از دهه ۴۰ به بعد در ایران، بسیاری از زمین‌های زراعی و باغات ما گرفتار فلزات سنگین هستند که به همین خاطر امکان تولید محصولات ارگانیک به صورت صددرصد میسر نیست، اما می‌توان درصد تولید محصولات سالم را افزایش داد.

وی ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد که قیمت محصولات ارگانیک نسبت به محصولات سالم به دلیل افزایش هزینه‌های تولید ۳۰ تا ۴۰ درصد بالاتر است، اما همواره توصیه می‌شود که مهدکودک‌ها و بیماران خاص از غذا و محصولات ارگانیک استفاده کنند چرا که افرادی که می‌خواهند از مشکلات بیماری به دور باشند، باید هزینه بالاتری را صرف کنند.

نورانی در پایان تصریح کرد: یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران با همکاری سازمان میادین میوه و تره‌بار از ۲۲ تا ۳۰ آذر ماه در بوستان گفتگو برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.