سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رای الیوم: توافق اوپک سیلی محکمی به آمریکا بود

رای الیوم با اشاره به نزدیک شدن عربستان سعودی به روسیه نوشت توافق اخیر کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مبنی بر کاهش تولید، سیلی محکمی به آمریکا بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشریه الکترونیکی رای الیوم در شماره امروز خود در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: کشورهای تولیدکننده نفت در اوپک و خارج از این سازمان در لحظات پایانی روز جمعه برای کاهش تولید نفت نزدیک به یک میلیون و دویست هزار بشکه در روز برای توقف کاهش قیمت ها و بازگشت به قیمت های بالا به توافق رسیدند. این توافق به لحاظ اقتصادی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ولی مسئله مهمتر، رابطه ائتلافی عربستان سعودی و روسیه است که به چالشی برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تبدیل شده است. وی دو روز قبل از نشست اوپک از اعضای این سازمان خواست به دنبال کاهش تولید نفت نباشند.

این توافق سیلی دیگری به رئیس جمهور آمریکا بود. پیش از این نیز ترامپ با ضربات کنگره و مجمع عمومی سازمان ملل روبرو شد. در کنگره آمریکا، ترامپ را به سستی در پیگیری پرونده ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی و حمایت از محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور متهم کردند و در مجمع عمومی سازمان ملل نیز پیش‌نویس قطعنامه نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل برای محکوم کردن حملات موشکی حماس به اسرائیل با شکست روبرو شد.

رای الیوم افزود: پس از اعلام توافق در اوپک، بهای نفت 5 دلار بالا رفت. پایبندی اعضای اوپک به کاهش هشتصد هزار بشکه ای و پایبندی گروه روسیه به کاهش چهارصد هزار بشکه در روز باعث می شود که بهای نفت به 86 دلار همانند بهای ماه اکتبر گذشته برسد و امیدواریم عربستان سعودی به وعده خود عمل کند و تولید روزانه خود را از 11.1 میلیون بشکه در روز به 10.3 میلیون بشکه در روز، در ماه آینده برساند. ما هنوز نمی دانیم رئیس جمهور آمریکا چه واکنشی به این تصمیم عربستان سعودی خواهد داشت و ممکن است رابطه ائتلافی روسیه و عربستان سعودی در اوپک به حوزه های دیگری نیز کشیده شود. ما منتظر یک توییت خشم آلود از رئیس جمهور آمریکا در واکنش به توافق اخیر اعضای اوپک و غیر اوپک هستیم.

رای الیوم در ادامه نوشت: برای اولین بار است که می شنویم خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی در برابر خبرنگاران گفته است "آمریکا در موقعیتی نیست که خواسته های خود را بر اوپک تحمیل کند... ما برای کاهش تولید به اجازه کسی نیازی نداریم." برای ما به یک عادت تبدیل شده بود که عربستان سعودی بدون هیچ شک و تردیدی به خواسته های آمریکا تن می داد و خودسری و تکبر آمریکا در سالهای گذشته به حدی رسیده بود که برای نشست های اوپک، نماینده ویژه اعزام می کرد تا رایزنی های اعضا را زیر نظر داشته باشد و خواسته های خود را بر وزیر انرژی عربستان سعودی تحمیل کند.

در ادامه این گزارش آمده است تحلیل ما از تصمیم عربستان سعودی در به چالش کشیدن ترامپ بر این اساس است که: 1. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به این نتیجه قوی رسیده است که رئیس جمهور ترامپ تسلیم فشارهای کنگره و مجلس سنا نظیر لیندسی گراهام و باب کورکر و غیره خواهد شد و به حمایت خود از بن سلمان پایان خواهد داد و در نتیجه، تحریم هایی علیه عربستان سعودی در پرونده جمال خاشقجی اعمال خواهد شد. 2. ممکن است در نشست اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با بن سلمان در حاشیه نشست گروه بیست در آرژانتین توافقاتی حاصل شده باشد دال بر این که پوتین از عربستان سعودی در برابر فشارهای آمریکا حمایت خواهد کرد.

3. پس از این که قطر اعلام کرد از اوپک خارج خواهد شد، ریاض به این نتیجه رسیده است در صورتی که اوپک تسلیم خواسته های آمریکا شود و تولید نفت خود را کاهش دهد در مسیر فروپاشی قرار خواهد گرفت. اوپک قدرتمندرین سازمان تعیین‌کننده بهای نفت در جهان است.

رای الیوم در پایان نوشت: نزدیک شدن محمد بن سلمان به روسیه و رئیس جمهور پوتین تعجب آور نیست. گفته می شود بن سلمان به یکی از روزنامه نگاران نزدیک خود دستور داد مقاله ای در یکی از روزنامه ها بنویسد و در این مقاله با فرض اعمال تحریم های رئیس جمهور ترامپ در پرونده جمال خاشقجی علیه عربستان سعودی به تقویت روابط ریاض و مسکو، احتمال احداث پایگاه نظامی روسیه در تبوک در شمال غربی عربستان سعودی و جایگزین شدن تسلیحات آمریکایی با روسی در عربستان اشاره کند.

سؤال اساسی این است که آیا عربستان سعودی و ولیعهد این کشور توان تحمل پیامدهای تصمیم در نزدیک شدن به روسیه و جایگزینی تسلیحات آمریکایی با روسی برای مقابله با واشنگتن را دارند. این تصمیم یک ماجراجویی بزرگ است. عربستان سعودی و آمریکا نزدیک به 80 سال است که رابطه ائتلافی با یکدیگر دارند و رابطه ائتلافی ریاض با مسکو به معنای اعلام جنگ علیه آمریکا خواهد بود و به این دلیل ما هنوز شک و تردیدهایی درباره نیات عربستان سعودی داریم.

شکی در این نیست که توییت بعدی ترامپ به شمار زیادی از سؤالات و پیش‌بینی ها پاسخ خواهد داد. ترامپ به زودی توییت خواهد کرد چرا که فرد صبوری نیست و شاید در پایان هفته این توییت را منتشر کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۸ آذر ۱۳۹۷
خوب ضایع شد امیدوارم ترامپ فهمیده باشه دیگه نمیتونه با شارلاتان بازی و شامورتی بازی توطئه هاشو پیش ببره