سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اروپا و بحرانی به نام جلیقه زردها؛

ساداتیان: آمریکا در نا آرامی‌های فرانسه نقش دارد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: بخشی از نا آرامی‌های اخیر فرانسه توسط جلیقه زردها بوجود آمده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در نوامبر گذشته، شخصی به نام لودوس کی که در فرانسه راننده تاکسی بود در اعتراض به دستور دولت فرانسه مبنی بر افزایش قیمت بنزین دست به حرکت اعتراضی زد؛ راننده ها هم به حمایت از وی و اقدام به نافرمانی‌های مدنی خیابان‌های این کشور را مسدود کردند تا اینکه به مرور اعتراضات بیشتر شد. این جنبش رهبر خاصی نداشته و معترضین  از طریق فضای مجازی در ارتباط هستند.

در فرانسه قانونی وجود دارد که در خودرو فرانسوی‌ها باید یک جلیقه زرد باشد تا راننده‌ها هنگام مشکل آن را بپوشند و اکنون برای این جنبش از این نماد استفاده می‌شود تا اعتراض و مشکل خود را اعلام کنند.

حال با توجه به اینکه قرار است فرانسه و آلمان ایجاد SPV  را بر عهده بگیرند، باید دید آیا این اعتراضات که اثرات آن در سایر کشورهای اروپایی هم دیده شده  چه تاثیری بر روند  SPV و برجام خواهد داشت؟

سید جلال ساداتیان کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شلوغی های اخیر فرانسه گفت: به نظر می آید بخشی از ناآرامی های فرانسه توسط نفوذی های آمریکا در این کشور بوجود آمده باشد به این معنی که ایالات متحده با اتحادیه اروپا به مشکل برخورده است و تمامی تلاشش بر این است که بتواند هر یک از اعضای اتحادیه اروپا را به نوعی از میدان به در کند.

وی در ادامه افزود: آمریکا برای مرکل صدراعظم آلمان هم  مشکلاتی را بوجود آورده و اقدام به تقویت احزاب ملی گرا در این کشور کرده است و حالا در فرانسه هم مسئله افزایش مالیات بر سوخت را بهانه‌ای قرار دادند که دولت را فلج کرده و با این که دولت تا حدودی در این میان کوتاه آمده، اما طرف مقابل از مواضع خود عقب نشینی نمی‌کند.

ساداتیان با اشاره به ناآرامی های کشورهای اتحادیه اروپا اظهار کرد: اتفاقات اخیر در اروپا باعث می‌شود این ظن قوی شود که دست‌های بیرونی تلاش می‌کنند تا یک از کشورهای اروپایی که در برجام حضور داشتند را به نوعی از میدان خارج کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در رابطه با مشکلات کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا عنوان کرد: کشور انگلستان به نوعی با موضوع برگزیت دچار مشکل شده و به طور کلی کشورهای اروپایی به خصوص کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس که در مقابل آمریکا در موضوعات مختلف ایستادگی کرده و اجازه ندادند آنچه را که اسرائیل و آمریکا دنبال می‌کند به شدت خودش پیش برود، در موضوعات داخلی دچار مشکل شده‌اند و حالا با وجود اینکه آنها بر شرکت‌های بزرگ اروپایی فشار خود را وارد کردند، شرکت‌ها اعلام کردند از همکاری با ایران انصراف داده‌اند اما با این وجود به لحاظ سیاسی به اعتبار شخص ترامپ و کشور آمریکا در این امر خدشه وارد شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر می‌آید شلوغی‌های اخیر در کشورهای اتحادیه اروپا با موضوع ایستادگی آنها در برابر ایالات متحده بی ارتباط نباشد؛ یعنی آنچه که در حال حاضر در هر یک از کشورهای اروپایی در حال رخ دادن است به این دلیل به وجود آمده که در درجه اول خود کشورهای اروپایی را ضعیف کند و در درجه دوم ارتباط با مسئله برجام را مورد تردید قرار دهد و من امیدوارم بحران‌های داخلی اتحادیه اروپا به آن اندازه نباشد که دولت‌هایشان از عهده اراده سیاسی برای مقابله با این موضوع که هدف آمریکا قرار گرفته است بر نیایند.

ساداتیان در ادامه گفت: به نظر نمی آید در آلمان و فرانسه که قرار است ریاست spv را به عنوان دو قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا به عهده بگیرند مشکلات به قدری حاد باشد که آنها نتوانند از عهده عمل به تعهدات خود بربیایند؛ به این مفهوم که آنگلا مرکل درست است که اعلام خداحافظی از سمت خود در حزب کرده است، اما وی مدت‌ها در عرصه سیاست مانده و مسئولیت خود را ادامه خواهد داد اما پس از پایان دوره صدر اعظمی دیگر مسئولیتی نخواهد پذیرفت.

کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: گمان نمی کنم حتی با وجود مشکلات موجود در فرانسه این کشور از پس  مسئولیت spv بر نیاید؛ کافی است یک قدم در مقابل خواسته‌های مردم کوتاه آمده و سطح مالیات‌ها را به آن شدت که مطرح است افزایش ندهد و مردم را راضی نگه دارد؛ همچنین درمورد برگزیت هم باید بگویم که انگلستان در شرایطی خاص قرار دارد و این کشور منتظر مانده تا ببیند تصمیم اتحادیه اروپا چه خواهد بود تا همه پرسی مجدد برای ماندن در این اتحادیه انجام بدهند یا خیر؛ البته باید در نظر داشته باشیم ضمن بحرانی بودن شرایط، وضعیت اروپا آن قدر هم وخیم نیست که نا امید شویم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناامیدوسرخورده
۱۰:۱۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۷
بنده با این تحلیل کارشناس محترم موافق نیستم
اتحادیه اروپا کی بخاطر منافع دولت و ملت ایران در مقابل آمریکا وایساده که این دومی باشه؟!
یعنی اتحادیه اروپا نمیتونه مراودات تجاریش را با ایران به یورو انجام بده که اداره خزانه داری آمریکا نتونه ردیابی کنه؟!
از دولتمردان ایران می پرسم تا کی باید ملت تاوان و هزینه های گزاف ( چند برابری ) رو باید بده؟!
قبلا در تحریم ها دلمون خوش بود که با پیشرفت های لحظه به لحظه هسته ای داریم دشنمان را حرص میدیم
اما حالا چی؟
اونا دارن بهمون میخندند که هم جلوی پیشرفتوشون گرفتیم و هم تحریمشون کردیم
لطفا به این مسئله رسیدگی کنید