وی افزود: ثبت و مستند نگاری این آثارهیچ خدشهای به مالکیت افراد وارد نمیکند و تنها نظارت و حمایت از مجموعه به عهده میراث فرهنگی است.
امیری ادامه داد: خوشبختانه تا کنون در استان فارس نزدیک به ده مجموعه خصوصی مستندنگاری و به ثبت رسیده است که از این تعداد، چهار مجموعه، مجوز ایجاد موزه خصوصی دریافت کردهاند.
محمد مهدی نجفی سرپرست امور موزههای میراث فرهنگی فارس نیز گفت: بعد از هشت دهه سابقه فعالیت موزه در فارس، این نخستین بار است که شاهد تاسیس موزه توسط بخش خصوصی هستیم.
نجفی اضافه کرد: در سالیان گذشته تمام موزههای ایجاد شده در فارس دولتی راهاندازی و اداره میشد و بیشتر این موزهها نیز فاقد پروانه فعالیت بوده است.
وی با اشاره به تصویب آیین نامه حمایت از دارندگان و مالکان اموال فرهنگی- تاریخی مجاز توسط هیئت وزیران افزود: تغییرات وسیعی از نظرسطح نگرش و ارائه خدمات به مجموعه داران بخش خصوصی ایجاد شده تا این مجموعهها پس از مستندنگاری و ثبت، مجاز به تاسیس موزه شوند.
سرپرست امور موزههای میراث فرهنگی فارس ادامه داد: تغییر دیدگاه افراد به مقوله اهمیت موزهها به عنوان ثروت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و نقش اساسی و تاثیر گذار آن در سطح منطقه ای، ملی و جهانی فرهیختگان را تشویق کرده است تا در این زمینه سرمایه گذاری کرده و اثری ماندگار از خود بجای گذارند.
او ادامه داد: مجموعه خصوصی خسرو رودانی یکی از این دست سرمایهگذاریها به شمار میرود که پس از ثبت و مستندنگاری، برپا شده است.
نجفی اظهار کرد: موزه مردم شناسی بخش اوز شهرستان لارستان از فعالترین موزهها محسوب میشود که علاوه بر حفظ و نگهداری بیش از ۲۰۰۰ قلم از اشیاء مردم شناسی، برنامههای متنوعی نیزبه مناسبتهای مختلف در محیط موزه اجرا میشود.
وی بیان کرد: موزه بین المللی مطبوعات خبر جنوب به عنوان نخستین موزه رسمی بخش خصوصی فارس و خانه موزه روستائی قلات شیراز نیز به عنوان نخستین خانه موزه روستائی پروانه فعالیت دریافت کردهاند.
سرپرست امور موزههای میراث فرهنگی فارس تصریح کرد: تا پایان امسال ۲ خانه موزه روستایی در فارس ثبت شده و پروانه بهرهبرداری دریافت کنند.
انتهای پیام/م