وی افزود: با توجه به محدودیتهای فعلی در حوزه صادرات و واردات، هماهنگ شدن زیرساختها در این استان تأثیر بسزایی در ترمیم کسری گوشت قرمز مورد نیاز کشور دارد.
شهریاری تصریح کرد: استان آذربایجان غربی این آمادگی را دارد تا در زمینههای دارو، سوخت و مسائل و موضوعات مهم دیگر را حل و فصل کند.
مسعود محمدیان مدیرکل قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی، گفت: استفاده از ظرفیت استان آذربایجان غربی و منطقه آزاد ماکو در جهت تأمین نیاز به گوشت و نهادههای خوراک دام کمک فراوانی میتواند داشته باشد.
وی افزود: توافق تفویض اختیار صدور مجوز بهداشتی نهادههای خوراک دام به ادارهکل آذربایجان غربی جهت تأمین نیاز گوشت کشور از طریق واردات دام زنده از ماکو و ایجاد کشتارگاه صنعتی در منطقه و همچنین استفاده از کشتارگاه صنعتی خوی در جهت دام سبک و سنگین داده شده است چرا که این استان میتواند از طریق ترکیه محل تبادلی برای صادرات به اروپا باشد.
کامیار داهیم مدیرکل آذربایجان غربی در ادامه این نشست، اظهار کرد: هماکنون 6 گمرک رسمی در آذربایجان غربی موجود است که برای واردات دام سبک و سنگین، گوشت قرمز و نهادههای موردنیاز از این طریق انجام میشود.
وی تصریح کرد: امیدواریم این توافقات اثرات خوبی برای کشور در بر داشته باشد.
غلامرضا سلیمانی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه حدود 140 هزار هکتار اراضی در این منطقه داریم، اظهار کرد:در دولت تدبیر و امید، امکان انتقال سالانه ۵ میلیارد متر مکعب آب از رودخانه ارس برای ۱۴۰ هزار هکتار اراضی فراهم شد.
وی افزود: زنجیره گوشت قرمز از اولویتهای اصلی ما به شمار میرود که در صددیم آن را توسعه دهیم.
سلیمانی ادامه داد: ما دو مرز بازرگان با صد سال سابقه داریم که بزرگترین گمرک کشور با جمهوری آذربایجان و گمرک دیگر با قفقاز و آسیای میانه است که میتوانیم تبادلات خوبی در این راستا داشته باشیم.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو در پایان تصریح کرد: با فراهم شدن زیرساختهای گمرک بازرگان و نخجوان میتوان از آنها به عنوان یک ترمینال برای ورود دام زنده و نهادههای دامی استفاده کرد.
انتهای پیام/