سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

اهدای خون؛ هدیه‌ای گرمابخش برای بیماران در روز‌های سرد سال+ شرایط اهداکنندگان خون

اهدای خون در فصل سرد سال کاهش پیدا می‌کند، اما برخی بیماران در تمام سال نیاز اساسی به خون و فرآورده‌های خونی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «اهدای خون، اهدای زندگی» جمله ای که بسیار آن را شنیده اید، عبارتی که شاید معنای آن را افراد سالم به خوبی درک نکنند اما کافی است تا عزیزی داشته باشید که برای سلامتی او به خون یا فرآورده های خونی نیاز باشد، در آن صورت معنای واقعی اهدای زندگی را درک می کنید.

در برخی ایام سال مانند محرم و ماه رمضان و فصل های گرم بهار و تابستان اهدای خون آمار بالاتری دارد اما در فصل سرد سال و به دنبال وارونگی هوا در کلانشهرها بیم آن می رود که ذخائر خونی کشور کاهش پیدا کند.

کاهش 15 درصدی ذخائر خونی در زمستان

کریم شمس معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موضوع کاهش ذخایر خونی در فصل زمستان، گفت: با ورود فصل سرما و موج آلودگی هوا در شهرهای بزرگ با کاهش مراجعه مردم به مراکز انتقال خون و ذخایر خونی مواجه می‌شویم.

شمس با اشاره به کاهش اهدای خون در فصل سرد، گفت: در روزهای سرد زمستان اهدا خون و فرآورده‌های خونی 10 تا 15 درصد نسبت به شرایط عادی کاهش پیدا می‌کنند که این موضوع می‌تواند بر ذخایر خونی کشور تأثیرگذار باشد.

میزان مصرف خون، پلاکت و پلاسما در کشور

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون اظهار کرد: سازمان انتقال خون به طور متوسط مصرف 5 روز کشور را در ذخایر خود باید داشته باشد و برای همین ما مردم را تشویق می‌کنیم که در روزهای سرد و آلوده سال به پایگاه‌ها و مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

شمس با اشاره به آمار سالیانه خون و فرآورده‌های خونی، گفت: به طور متوسط روزانه 6 هزار خون‌گیری انجام می‌شود و میزان مصرف پلاکت روزانه 3 هزار واحد و پلاسما 2 هزار و 500 واحد در کشور است.

کمپین هایی برای تشویق به اهدای خون

معاون سازمان انتقال خون با اشاره به برگزاری کمپین‌هایی در فصل پاییز و زمستان برای افزایش مراجعه مردم به منظور اهدای خون، گفت: تلاش می‌کنیم با برگزاری کمپین‌ها و اطلاع‌رسانی به مردم مراجعه اهداکنندگان خون در فصل پاییز و سرما را افزایش دهیم تا شاهد کاهش ذخایر خونی کشور نباشیم.

شمس با بیان اینکه در زمستان امسال کمپین «اهدا خون یک کار خیر» راه‌اندازی شده است، گفت: امسال این نام را برای کمپین اهدا خون انتخاب کردیم تا به مردم و خیرین یادآوری کنیم که اهدا خون پلاسما و پلاکت خونی همچون یک کار خیر باارزش می‌ماند چرا که جان شمار بسیاری از بیماران را نجات می‌دهد.

پلاسما و پلاکت نجات بخش این دسته از بیماران

شمس با بیان اینکه پلاکت یکی از فرآورده‌های خونی است که طول عمر 3 روزه دارد، گفت: به دلیل آنکه پلاکت برای مصرف بیماران را تا 3 روز می‌توان نگهداری کرد، خواهش ما از مردم این است که در روزهای سرد و آلوده، مراجعه مستمر به مراکز اهدا خون داشته باشند تا با کمبود پلاکت خونی برای بیماران مواجه نشویم.

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون افزود: اهدای پلاسما و پلاکت به روش آفرزیس انجام می‌شود و اهداکنندگان این فرآورده‌‌های خونی می‌توانند بدون آنکه خون اهدا کنند با مراجعه به مراکز خون درخواست اهدای پلاسما یا پلاکت را داشته باشند.

شمس در ادامه به مصارف پلاسمای خون اشاره کرد و گفت: فرآورده‌های پلاسمایی برای داروهای مشتق از پلاسما در بیماران مبتلا به هموفیلی و آن دسته از بیمارانی که مشکلات انعقاد خونی دارند مصرف می‌شود.

وی با اشاره به مصارف پلاکت خون، گفت: پلاکت در جراحی قلب، بیماران مزمن و سرطانی‌ها مورد مصرف قرار می‌گیرد و هر بار اهدای پلاکت معادل 6 واحد پلاکت مصرفی بیماران خواهد بود.

بهترین ساعت برای مراجعه به مراکز انتقال خون

شمس در خصوص بهترین زمان برای مراجعه به مراکز انتقال خون برای اهداء خون و فرآورده‌های خونی، اظهار کرد: بیشتر مراجعات اهداکنندگان به مراکز و پایگاه‌های انتقال خون، حدود ساعت 12  ظهر و  آخر وقت صورت می‌گیرد به همین دلیل ما به افرادی که تمایل دارند خون یا فرآورده‌های خونی مانند پلاسما و پلاکت را اهدا کنند پیشنهاد می‌کنیم که ایتدای صبح بین ساعت 8 تا 10 یا پس از ظهر و صرف ناهار به مراکز اهدا خون مراجعه کنند تا مدت طولانی در صف انتظار برای اهدا قرار نگیرند.

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه ذخایر خونی کشور اکنون در حد مطلوب است، گفت: درست است که ذخایر خونی کشور در حد قابل قبولی قرار دارد اما بیم این وجود دارد که با موج جدید سرما و افزایش آلودگی هوا در کلان شهرها با کمبود ذخایر خونی مواجه شویم.

شرایط اهدای خون، پلاسما و پلاکت

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون در ادامه با اشاره به مشکل کم‌خونی و ترس از اهدا خون در برخی افراد، گفت: افرادی که کم‌خون هستند، شرایط اهدا خون را ندارند اما می‌توانند به مراکز یا پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند تا بعد از معاینه پزشک مستقر در مرکز و تأیید او پلاسما یا پلاکت خود را اهداء کند.

وی در ادامه به شرایط اهدا خون اشاره کرد و گفت: افراد بالای 18 سال حداقل وزن 50 کیلوگرم از شرایط اهدا خون محسوب می‌شود همچنین افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند کم‌خونی یا بیماری‌های منتقله از راه خون را داشته باشند، کسانی که تزریق خون انجام داده باشند، افرادی که رفتار‌های پرخطر جنسی داشتند و بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند نمی‌توانند خون اهدا کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ن /ت
۱۲:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
دلم خیلی گرفته برای منم دعا کنید توروخدا دوستان منو فراموش نکنید این پیام رو میخونید برای منم دعا کنید
اهداء کننده خون
۱۱:۲۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
من به مدت 6 سال اهداء کننده دائم و 4 بار در طول سال خون اهداء می کنم اخیراًجهت اهداء خون به مرکز مراجعه نمودم در روی دست من عارضه سفیدی پوست یا به صورت علمی تر برص وچود دارد .دکتر از من خون نگرفت و جلوی همکاران من برخورد بدی کرد و گفتش اگه خون تورو به یک دختر جوان بزنیم ممکن اون دختر یا شخص گیرنده دچارسفیدی پوست شود و من از اتاق بیرون کرد و شخصیت منو جلوی همکارانم خورد کرد. من از بابت این موضوع خیلی ناراحت شدم . از مسئولین سازمان سوال دارم ایا واقعاً دستور العمل هستش که از این گونه افراد خون گیری نشود؟ لااقلاز من خون می گرفتند ، بعد از پشت کردن من خون دور می انداختند . من از مسئولین امر می خواهم در این خصوص پاسخگو باشند. و منتظر پاسخ هستم .
تینا
۱۲:۲۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
واقعلا خیلی آدم مزخرفی بوده ک همچین برخوردی داشته با انسانی ک فقط برای انسان دوستی و کمک ب دیگران خواسته کمک کنه، متاسفم براشون
حیدرزاده
۱۲:۵۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
سلام.
من کارشناس سازمان انتقال خون در رشت هستم.
قطعا برخورد همکار ما غلط و به دور از انسانیت و نزاکت بوده.
شخصا از شما عذرخواهی میکنم.
شما شکایتتان را در سایت سارمان انتقال خون ایران در قسمت شکایات ثبت کنید تا پیگیری شود
اهداء کننده دائم خون
۱۱:۰۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
من به مدت 6 سال اهداء کننده دائم و 4 بار در طول سال خون اهداء می کنم اخیراًجهت اهداء خون به مرکز مراجعه نمودم در روی دست من عارضه سفیدی پوست یا به صورت علمی تر برص وچود دارد .دکتر از من خون نگرفت و جلوی همکاران من برخورد بدی کرد و گفتش اگه خون تورو به یک دختر جوان بزنیم ممکن اون دختر یا شخص گیرنده دچارسفیدی پوست شود و من از اتاق بیرون کرد و شخصیت منو جلوی همکارانم خورد کرد. من از بابت این موضوع خیلی ناراحت شدم . از مسئولین سازمان سوال دارم ایا واقعاً دستور العمل هستش که از این گونه افراد خون گیری نشود؟ لااقلاز من خون می گرفتند ، بعد از پشت کردن من خون دور می انداختند . من از مسئولین امر می خواهم در این خصوص پاسخگو باشند. و منتظر پاسخ هستم .
سلطانپور
۱۰:۲۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
خداوند به همه ی ایثارگرانی که در راه خدا، خون خود را به هموطنان نیازمند اهدا می کنند سلامت و تن درستی عنایت فرماید.
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
توی همه گرانی در این مملکت خون مان کجا بود که بخواهیم اهدا کنیم
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
عزیز دلم هر که خون داره ،میتونه بده بر همه واجب نیست
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
کم خونی هم بد دردیه دلمون میخواد به هموطنان خون بدیم ولی نمیتونیم