سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سناتور آمریکایی: بحث‌هایی برای اخراج سفیر عربستان در جریان است

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از بحث‌هایی برای اخراج سفیر عربستان از خاک این کشور خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، باب کورکر -- رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا -- با انتقاد از خالد بن سلمان، سفیر عربستان سعودی در واشنگتن گفت بحث‌هایی برای اخراج سفیر عربستان در جریان است.

کورکر که در مورد جلسه سناتورها با «جینا هاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در مورد قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی صحبت می‌کرد، خالد بن سلمان را فردی با «اعتبار صفر» توصیف کرد و از احتمال اخراج وی از آمریکا خبر داد.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، سیا اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی در یک تماس تلفنی با خالد بن سلمان به او گفته باید هرچه زودتر خاشقجی را ساکت کرد.

با این وجود، خالد به خاشقجی اطمینان داده که در صورت مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول اتفاقی برای او نمی‌افتد. خاشقجی که از منتقدان بن سلمان به شمار می‌آمد، مهر ماه امسال برای انجام برخی امور اداری مربوط به ازدواجش، به کنسولگری سعودی در استانبول مراجعه کرد، اما دیگر هرگز زنده از این ساختمان خارج نشد.

سعودی‌ها به قتل این روزنامه‌نگار اذعان کرده‌اند، اما مدعی شده‌اند تیمی خودسر، بدون اطلاع بن‌سلمان، این کار را انجام داده است. با این وجود، کورکر و دیگر سناتورهای حاضر در جلسه توجیهی رئیس سیا، می‌گویند با اطلاعاتی که هاسپل به آن‌ها داده، دیگر تردیدی ندارند که بن سلمان عامل این قتل بوده است.

کورکر در این مورد گفت ولیعهد سعودی «دستور [این قتل] را صادر کرده و بر آن نظارت کرده است. اگر یک هیأت منصفه حضور داشت، او ظرف 30 دقیقه محکوم می‌شد.»

رئیس کمیته روابط خارجی سنا البته بعدا این جمله‌اش را تصحیح کرد و گفت یکی از همتایانش در سنا به او گفته شواهد آنقدر روشن است که محکمه‌ای 20 دقیقه‌ای هم برای محکوم شدن بن سلمان کفایت می‌کند.

در حال حاضر در کنگره آمریکا سه طرح تنبیهی علیه عربستان سعودی مطرح است که به گفته کورکر سناتورها در حال رایزنی در مورد آن‌ها هستند تا در مورد یکی به جمع‌بندی برسند. توقف فروش سلاح به عربستان سعودی، توقف یا کاهش نقش‌آفرینی آمریکا در حمله به یمن و صدور بیانیه‌ای محکومیت شخص محمد بن سلمان از جمله اهداف این طرح‌هاست.

به گفته کورکر، در مورد لزوم تصویب طرحی علیه ریاض میان سناتورها توافق وجود دارد و تقریبا هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد و بحث صرفا در مورد جزئیات این طرح‌هاست. این در حالی است که دولت آمریکا رسما با اقدام علیه دولت سعودی مخالفت کرده است. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، عربستان سعودی را شریکی کلیدی در مقابل ایران و مهم برای امنیت رژیم صهیونیستی خوانده و گفته توقف فروش سلاح به ریاض به اقتصاد آمریکا لطمه می‌زند.

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.