سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص به لیمو را بشناسید

در این مطلب با خواص به لیمو آشنا خواهید شد.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،درد نوروپاتیک مزمن یا درد عصبی، اغلب به دنبال آسیب دیدگی سیستم عصبی به وجود می‌آید. علت‌های مختلفی برای بروز این درد وجود دارد. درد نوروپاتیک با حس ناخوشایند گزگز و سوزش همراه است. ازنشانه‌های مهم درد عصبی آلودینیا و هایپرآلژزیا هستند.

آلودینیا، احساس درد درپاسخ به محرک‌هایی است که درحالت طبیعی دردی ایجاد نمی‌کند مانند لمس وهایپرآلژزیا احساس درد زیاد در برابر محرک‌هایی است که درد کمی ایجاد می‌کند. از آن‌جا که درمان‌های فعلی اثربخشی کمی دارد و میزان زیادی درد را کاهش نمی‌دهند، تحقیقات بیشتر برای یافتن مسکن‌های جدید با آثار جانبی کمتر مورد نیاز است.

گیاه به‌لیمو یا Lippia citriodora بومی آمریکای جنوبی است. از برگ این گیاه به علت رایحه لیمو مانند، در انواع مختلف غذاها و چای استفاده می‌شود. در گذشته از به‌لیمو به طور گسترده برای درمان بیماری‌های مختلف مانند تب، سردرد، عفونت‌های پوستی و مشکلات گوارشی و همچنین به دلیل آثار ضد اسپاسمی استفاده می شد.

خواص به لیمو؛ بهبود دردهای عصبی

مشکلات خواب: دم کرده به لیمو یک دمنوش مطبوع و لذت بخش است که اثر ملایمی دارد و می توان از آن پس از شام یا آخر شب استفاده کرد تا یک خواب آرام و راحت داشت. این گیاه در تقویت اعصاب موثر است و با افسردگی نیز مقابله می کند.

کمک به دستگاه گوارش: دم کرده به لیمو که عطری شبیه لیمو دارد، هضم غذا را بهبود می بخشد و ناراحتی های معده مثل نفخ و گاز معده را از بین می برد.

خواص دارویی

تقویت حافظه، ایجاد آرامش و درمان بی خوابی، دارای خواص ضد میکروبی قوی، مسکن، مقوی معده، رفع کننده دردهای عصبی، ضد تشنج،پایین آورنده تب و درمان کننده سرماخوردگی و آسم، کمک به هضم غذا، ضد اسپاسم، ضد خستگی بدن، آرام بخش و آرام کننده اعصاب، رفع درد شکم ودل پیچه و کاهش نفخ موثر ، موثر در درمان سوء هاضمه.

مقدار و نحوه مصرف

برای تهیه جوشانده به لیمو، ۳ تا ۱۰ گرم از برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش دم و روزانه چند استکان از آن را مصرف کنید. همچنین می توانید یک قاشق چای خوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کنید و مانند چای بنوشید.زنان در دوران آبستنی و شیردهی و بیماران دارای نارسایی کلیوی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کنند.

خواص به لیمو؛ بهبود دردهای عصبی

خواص دیگر به لیمو و کاربردهای آن

برگ ها، بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم تند و کمی تلخ است. از به لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علایم سرماخوردگی استفاده می شود به علاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش نیز مفید است. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد.

اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش است و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می شود.استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و دربسته نگهداری کرد. از فراورده های موجود در بازار آن، می توان به چای ورون اشاره کرد

اگر شما از مشکلات سوزش سر دل، کلیه یا صفرا رنج می برید، باید قبل از استفاده از به لیمو بادکتر خود مشورت کنید و برای محافظت از مینای دندان های خود ، حداقل نیم ساعت صبر کنید بعد مسواک بزنید.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.