این مرجع تقلید در ابتدا با اشاره به اخلاق اسلامی در انتخاب همسر بیان کرد: برخی از مردم در انتخاب همسر بسیار سخت گیر و برخی خیلی آسان گیر هستند، در خیابان کسی را دیده و پسندیده و حالا می خواهد اورا شریک زندگی قرار دهد.
وی با اشتباه دانستن هر دو طریق خاطر نشان کرد: هردوی این نگاه ها اشتباه است، باید از افراط وتفریط پرهیز کرد. برخی در ازدواج دچار یک نوع خیال پردازی هستند که حتما سواد من بیشتر باشد یا حتما سطح اجتماعی او کمتر باشد یا اینکه ببینیم پدرش پول دارد یا خیر گویی که در اینجا هم عده ای نگاه تجارتی دارند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به روایتی از کتاب کنزالعمال جلد 16 در مورد کیفیت گزینش همسر گفت: در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله آمده است:«هرکس که همسری انتخاب کند به خاطر اینکه خانواده او دارای نام ونشان است این شخص عاقبت ذلیل می شود.
این مرجع تقلید در توضیح حدیث گفت:اولا این نگاه مادیگرائی و ماتریالیستی توهین به همسر است؛ چرا که بسا این شخص ورشکست شود و مال خود را از دست بدهد. نبی مکرم اسلام در حدیث دیگری می فرمایند:«لا تنکح المرء لالاربعة و لا تنکح المراة لالاربعة؛ لمالها و لا لجمالها ولا لنسبها و لا لذتها و علیک لذات الدین)» برای چهار چیز ازدواج نکنید؛ جمال یا ثروت یا نسب خانوادگی و یا لذت، بلکه برای دین مرد یا زنی با او ازدواج کنید.
وی با اشاره به آیه ای که می فرماید "افراد آلوده با افراد آلوده وافراد خوب با افراد خوب" ازدواج می کنند؛ بیان کرد: این آیه در غیر مساله ازدواج نیز منطبق علیه دارد ولی در مورد ازدواج نیز تطبیق دارد که بیان یک قاعده تکوینی است که افراد آلوده در ازدواج دنبال افراد آلوده می روند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به پیام این آیه افزود: این آیه می خواهد بگوید شما اگر انسان پاکی هستید دنبال انسان پاک بروید شما با پول و دارائی او چه کار دارید؟ ازدواج تجارت نیست که ما دنبال مال اندوزی با ازدواج باشیم بلکه یک گزاره فرهنگی است که باید حرمت این امر فرهنگی حفظ شود.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه شریفه {الخبیثات لالخبیثین و الطیبات لالطیبین} گفت: بیان یک قاعده تکوینی است که افراد آلوده در ازدواج دنبال افراد آلوده و افراد پاک دنبال افراد پاک می روند و پیام این آیه برای همه مومنین این است که اگر انسان پاکی هستید، دنبال انسان پاک بروید ازدواج تجارت نیست که ما دنبال مال اندوزی با ازدواج باشیم، بلکه یک گزاره فرهنگی است که باید حرمت این امر فرهنگی حفظ شود.
انتهای پیام/ش