سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت نیرو اعلام کرد؛

۳۳۴ شهر کشور همچنان در معرض تنش آبی/ پربارشیِ پاییز امسال، کم‌آبی را جبران نمی‌کند

وزارت نیرو اعلام کرد که تا پایان آبان‌ماه سال جاری همچنان ۳۳۴ شهر کشور در معرض تنش آبی قرار داشته‌اند.

به گزارش گروه ا‌قتصادی باشگاه ‌خبرنگاران جوان، به ‌نقل از وزارت نیرو؛ بارش‌های مناسب مهر و آبان‌ماه امسال مسئله‌ای را بر ذهن‌ها متبادر می‌کند که کشور از تنش آبی عبور کرده و خشکسالی رو به پایان است.

با وجود اینکه بارندگی‌های سال آبی جاری (ابتدای مهرماه تاکنون) جزو پر بارش‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر ایران بوده است، ولی نگاهی به روند بارندگی‌های چند سال آبی اخیر نشان می‌دهد که کشور ما از سال ۸۶ تاکنون هیچگاه بارش فراتر از میانگین بلندمدت نداشته است و همین استمرار خشکسالی موجب افت روان‌آب‌ها و کاهش ذخایر آب سدها، فشار هر چه بیشتر به سفره‌های زیرزمینی به عنوان منابع استراتژیک بخش آب کشور و در پی آن افزایش تنش آبی در شهر‌های مختلف کشور شده است.


بیشتر بخوانید:کاهش ۴۰ درصدی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال گذشته


ادامه فشار به منابع زیرزمینی باعث شده است تا کسری تجمعی آبخوان‌های زیرزمینی کشور به ۱۳۰ میلیارد مترمکعب برسد و هرساله نیز رقمی در حدود ۶ میلیارد مترمکعب به کسری مخازن زیرزمینی کشور اضافه شود.

همچنین برداشت بیش از حد و خشکسالی‌های متوالی موجب شده است که در حال حاضر از میان ۶۰۹ دشت کشور بیش از ۳۹۰ دشت در وضعیت "ممنوعه" و "ممنوعه‌بحرانی" قرار بگیرند و هرگونه توسعه بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی در دشت‌های یادشده هم ممنوع شده است؛ بنابراین این کمبود‌ها به ویژه در بخش آب زیرزمینی نه با بارندگی دوماهه و حتی چندماهه پاییز و زمستان امسال بلکه بایستی سالیان متمادی ادامه پیدا کند تا بتوان از بهبود شرایط آبی کشور و گذر از تبعات خشکسالی سخن به میان آورد؛ در غیر این صورت بارش‌های مناسب چند هفته اخیر تنها صرف رطوبت از دست رفته خاک می‌شود.

نگاهی به آخرین وضعیت شهر‌های در معرض تنش آبی هم حاکی از آن است که تا پایان آبان‌ماه سال جاری همچنان ۳۳۴ شهر کشور در معرض تنش آبی قرار داشته‌اند که از این بین ۱۶۵ شهر در وضعیت زرد، ۶۲ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۰۷ شهر در وضعیت قرمز بوده‌اند.

برای درک بهتر وضعیت شهر‌های یاد شده بد نیست بدانیم که نیاز مصرف شهر‌های دارای وضعیت قرمز ۲۰ درصد از تولید آب آن‌ها بیشتر است.

همچنین در وضعیت نارنجی نیاز آب مصرفی این شهر‌ها از ۱۰ درصد تا ۲۰ درصد بیشتر از آب تولیدی است و نیاز روزانه شهر‌های دارای وضعیت زرد به آب نیز ۱۰ درصد کمتر از تولید آن‌ها است.

از این رو پربارشی این دو ماه اخیر نباید ما را از موضوع مهم مدیریت مصرف و مسائل پیش آمده در تابستان امسال به ویژه در بخش آب و برق غافل کند تا بتوانیم با اصلاح شیوه‌های مصرف و توجه به نحوه استفاده از این دو کالای مهم و حیاتی بتوانیم پیک تابستان ۹۸ را با مشکلات به مراتب کمتری سپری کنیم.

انتهای پیام/

کسری  آبخوان‌های زیرزمینی کشور به ۱۳۰ میلیارد مترمکعب رسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
یاسر
۰۷:۵۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
بیش از 90 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود. وقت آن نرسیده که آبیاری نوین رو اجرایی کنیم؟
ناشناس
۰۲:۵۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
هر راهکاری در حد حرف میمونه فقط اعلام بحران و... دردی رو دوا نمیکنه عزم جدی برای مدیریت بحران آب اصلا دیده نمیشه،طرح آمایش سرزمینی برای کشت ،کشاورزی با سیتم آبیاری نوین ویا شبکه گذاری سد های مخزنی برای آبیاری قطره ای به کجا رسیدن؟؟؟؟ این چند ساله مسئولین فقط بلدن بگن بحران کم آبی داریم و هیچ کار جدی نمیکنن
علی222
۲۳:۰۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
اگه سیل نوح هم این مملکت رو بگیره باز هم از بی ابی شکایت میکنند
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
خداکنه بارون رحمت خدا بیشتر از سال قبل بباره
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
آقا بیش ازحد سیاه نمایی می کنید خدا را شکر بارون آمده و باز هم میاد یه فکری برای آبخیز داری بکنید بجای این همه نا امیدی بگذارید مردم به کار زندگی شون برسند با این دست و پاگیر هایی که در کشاورزی کشور درست کردید اولا کشاورزی و آن اندک انگیزه کار سخت در مزرعه از بین میبرید دوما تجربه خرد کشاورزان را هم به فراموشی می برید؟ که الارض آن تو تولید در یکی دو سال آینده آشکار میشه به هوش باشید این راهش نیست
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
اینقدر ناشکری نکنید،خداروشکر همهش بارندگیه
ناشناس
۱۹:۱۴ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
تشنگی مسله ای نیست از گشنگی نمیریم خوبه
علی
۱۹:۱۴ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
وقتی چیزی در این دولت درست نباشد اگر از بارش باران تمام شهرها هم زیر اب رود باز هم مشکل بی ابی حل نخواهد شد
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
کشت محصولاتی که نیاز به آب فراوان دارد رو باید ممنوع کرد
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
بابا چه خبره دیگه .