او درباره ساختار کلی برنامههای مناظرهای چالشی توضیح داد: برنامه چالشی گاهی میتواند با موضوعات چالشی که تاکنون درباره آنها حرف زده نشده رقم بخورد، میتواند با افراد چالشی و باسوادی که کمتر در برنامهها صحبت میکنند پیش برود و گاهی هم میتواند با حرفهای چالشی رقم بخورد. در واقع موضوع چالشی، مهمان چالشی و حرفهای چالشی از مهمترین عواملی است که میتواند یک مناظره چالشی را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: ادعای بازیگر زن معروف درباره پشت پرده سینما/ به خاطر فالو نکردن کارگردان در اینستاگرام، نقش اول را به من ندادند
خواجه یادآور شد: بر همین اساس برنامه «زاویه» نیز تلاش میکند تا از همه این استراتژیها برای تولید یک برنامه چالشی کمک بگیرد؛ به عنوان مثال اگر در برخی از قسمتها نتوانیم از حضور برخی مهمانهای چالشی بهره ببریم، روی موضوعات و حرفهای چالشی تمرکز میکنیم.
برنامه زوایه
تهیهکننده برنامه «زوایه» در پاسخ به این پرسش که راهکار این برنامه برای عبور از برخی خطقرمزها در راستای طرح مباحث چالشی چیست، با بیان اینکه «خط قرمز مرزهای قلمرو را مشخص میکند»، خاطرنشان کرد: هر چقدر این قلمرو وسیعتر باشد، اندیشه افراد هم وسیعتر خواهد بود. در این میان به طور کلی با توجه به اینکه در کشور فرآیند جوانگرایی روی داده است، مدیرانی روی کار آمدهاند که قلمرو فکری وسیعتری دارند و با دید بازتری با برخی از موضوعات مواجه میشوند که در شبکه چهار نیز به خوبی شاهد چنین رویکردی هستیم.
او با بیان اینکه «به طور کلی فضا برای تولید برنامه در شبکه چهار بازتر شده است»، افزود: طرح موضوعات چالشی یعنی حرکت کردن روی خطوط قرمز و تجاوز نکردن از آنها. در واقع تجاوز نکردن از این خطوط، هنری است که ما باید در تولید برنامههای چالشی بسیار به آن توجه کنیم. ما در برنامه «زاویه» به جذابیتهای فرمی و ساختاری زیاد توجه نمیکنیم، اما در عوض تمام انرژی خودمان را در بحث محتوا و ایجاد گفتگوهای چالشی متمرکز کردهایم. ما در برنامه «زاویه» برای طرح موضوعات چالشی اتاق فکری متشکل از استادان و دانشجویان علوم داریم که تمام موضوعات را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار میدهند.
خواجه همچنین درباره جلب اعتماد برخی از استادان علوم انسانی که به دلایلی مدتی است در برنامههای تلویزیونی حضور نمییابند، اظهار کرد: ما باید یک دوره زمانی که نمیدانم چقدر هم طول میکشد را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم اعتماد این استادان را جلب کنیم و تلاشمان این است که این کار را با طرح موضوعات بیتعارف و موضوعات واقعی انجام دهیم. باید به آنها نشان دهیم که در این برنامه حرف غیرتخصصی و بیمعنی نمیزنیم و از افراد بیسواد نیز برای حضور در برنامه دعوت نمیکنیم. در واقع آنچه میتواند اعتماد اساتید را به برنامه جلب کند، حرفمان نیست، کارمان است. به جای آنکه به آنها توضیح دهیم داریم چه کاری انجام میدهیم، تلاش میکنیم نشان دهیم.
او افزود: به اندازه کافی به آنها وعده داده شده است؛ بنابراین آن چیزی که میتواند به ما کمک کند کار ما و سابقهای است که میتوانیم از خودمان ارائه دهیم. خوشبختانه از زمانی هم که کارمان را در فصل جدید «زاویه» شروع کردهایم، تا اندازهای در این زمینه موفق شدیم و توانستیم مهمانهایی را در برنامه داشته باشیم که حضور آنها جالب توجه بوده است.
انتهای پیام