در گزارش آسوشیتد پرس آمده است نشست شورای امنیت به درخواست سه کشور غربی عضو توافق هستهای سال 2015 میان ایران و قدرتهای جهانی که معتقدند (ادعای) آزمایش های موشک بالستیک توسط ایران با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل «منافات» دارد، تشکیل شده است.
فرانسه، آلمان و انگلیس با ارسال نامه ای به شورای امنیت مدعی شدند موشک های بالستیک ذوالفقار و قیام که بر اساس ادعای کشورهای غربی در روزهای 30 سپتامبر و اول اکتبر آزمایش شده اند، اساساً توانایی قابلیت حمل تسلیحات هسته ای را دارند.
مایک پمپئو روز شنبه در یک پیام توئیتری مدعی شد ایران بهتازگی یک فروند موشک بالستیک میانبُرد آزمایش کرده که قادر است کلاهکهای متعددی را حمل کند. وی همچنین مدعی شد: «این آزمایش نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است».
این در حالی است که ایران انجام چنین آزمایشی را تایید نکرده است. افزون بر این، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (قطعنامه ضامن برجام) نیز انجام آزمایش موشکی را برای ایران ممنوع نکرده است؛ همچنانکه مارک فیتزپاتریک، مدیر اجرایی اندیشکده بینالمللی مطالعات راهبردی آمریکا نیز در واکنش به اظهارات وزیر خارجه این کشور در توئیتی نوشت آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیست. فیتزپاتریک در این توئیت نوشت: «قصد توجیه آزمایش موشکی ایران را ندارم، اما این آزمایش نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیست؛ چراکه این قطعنامه تنها از ایران میخواهد این گونه آزمایشها را صورت ندهد. این قطعنامه همچنین از همه کشورهای عضو میخواهد از اقداماتی که اجرای تعهدات برجام را تضعیف میکند، خودداری کنند؛ بنابراین اگر ایران این قطعنامه را نقض کرده آمریکا نیز چنین کرده است.»
نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد، عصر امروز (سه شنبه) در نشست شورای امنیت، در ادامه اتهامزنیهای همیشگی مقامات واشنگتن علیه کشورمان گفت: اگر شورای امنیت درباره بازخواست ایران و اجرای قطعنامه های ما جدی است، حداقل کاری که می توانیم بکنیم این است که این آزمایش تحریک آمیز موشکی ایران را متفق القول محکوم کنیم.
انتهای پیام/