فایق یوسفی، اظهار کرد: همه ما در مقاطع مختلفی از زندگی به لحظات سرنوشتسازی برمیخوریم که اگر دست بجنبانیم، زندگیمان را از این رو به آن رو خواهند کرد و این فقط به تصمیم خودمان بستگی دارد، در واقع هیچ موفقیت بزرگی بدون زحمت به دست نمیآید.
وی تصریح کرد: آدمهای موفق که در اطرافتان هستند یک شبه به مدارج عالی نرسیدهاند، شما فقط نتیجه زحمتشان را میبینید، حال آن که برای رسیدن به این موفقیت چه فراز و فرودهایی که تجربه نکردهاند.
متخصص کودک و نوجوان در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: آدمهایی هستند که از موفقیتهای بزرگ میترسند، بهبود روابط اجتماعی، رشد و توسعه فردی و ارتقای شغلی نمونههایی از موفقیت هستند که بسیاری از ما به آنها فکر میکنیم.
یوسفی عنوان کرد: به دنبال هر نوع موفقیتی که هستید، ابتدا باید این واقعیت را بپذیرید که هیچ موفقیتی بدون تغییر حاصل نمیشود، یعنی همین طور که قدم به قدم به موفقیت نهایی نزدیکتر میشوید و روند بعضی امور تغییر خواهد کرد.
وی ذکر کرد: ترس در وجود آدمها موجب شد ه. سوالهایی به ذهن بیاید که مانع موفقیت شود، اما برای کسی که از بیرون به قضیه نگاه میکند این گونه نیست در حالی که برای شما همین دغدغههای بیمورد آنقدر جدی و واقعی هستند که حتی فکرشان مضطربتان میکند.
ترس از قضاوت دیگران
متخصص کودک و نوجوان در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افزود: خیلی از ما با این باور بزرگ شدهایم که اگر در زندگی به هر موفقیتی برسیم، دیگران حمایتمان خواهند کرد و از موفقیتمان خشنود خواهند شد، اما واقعیت میتواند چیز دیگری باشد، در زندگی واقعی، آدمهای زیادی هستند که ممکن است از موفقیتهای اطرافیانشان دلگیر شوند این قبیل آدمها به پیشرفت دیگران حسادت میکنند.
در ادامه این گفتگو «فریبا طیری» رئیس اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اظهار کرد: ترس واکنش طبیعی انسان نسبت به امر خارجی است، این واکنش هرچند درونی و باطنی بوده، ولی علائم آن در نشانههای طبی مانند ایست قلبی، کاهش ضربان، تپش قلب و حتی در چهره و رفتار فرد قابل مشاهده است.
طیری گفت: شخصی که ترس در وجودش است، دچار کاهش شدید ضربان قلب، کند شدن حرکت خون در رگها، کاهش واکنشهای عضلانی و بدنی شده و رنگ صورتش از رخسار میپرد و مثل گچ سفید میشود، همچنین ترس خود را بصورت علایم جسمانی، دل درد، سردرد، استفراغ، سرگیجه، ضعف و سستی نشان میدهد.
وی عنوان کرد: همه ما انسانها توانایی انجام کارهای بزرگتری را داریم و میتوانیم نتایج بهتری نسبت به آنچه کسب کردهایم را بدست بیاوریم اما، آن کارها را انجام نمیدهیم و یکی از دلایل اصلی آن ترس است، از جمله ترس از تغییر، قضاوت دیگران، شکست، تنها ماندن و ترس از مرگ.
رئیس اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ذکر کرد: وقتی از ترس میگوییم حس ناخوشایندی به ذهن خطور میکند، این در حالی است که ترس حس بدی نیست.
طیری افزود: ترس هم مانند سایر احساسات دیگر همچون غم، شادی و خشم بخشی از بیولوژی انسان بوده و برای بقای انسان لازم است و فوایدی هم دارد، ترس شخص را در برابر آسیبها هوشیار کرده و کمی ترس در وجود انسانها میتواند مفرح و عامل پیشرفت شخص شود.
وی با اشاره به اینکه وجود ترس، احساسی ناخوشایند، اما طبیعی است که در واکنش به خطرات واقعی ایجاد میشود، بیان کرد: ترس را از اضطراب که معمولا بدون وجود تهدید خارجی رخ داده باید جدا دانست، ترس از ساز و کارهای بقا بوده و معمولا در پاسخ به یک محرک منفی خاص روی میدهد.
سعیده امانی روانشناس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، نوع دیگر ترس را ترس از حیوانات ذکر کرد و گفت: وجود ترسهای خفیف امری عادی بوده، زمانی مشکل آفرین میشود که شدت احساسات غیر طبیعی و به اجتناب از اشیاء یا موقعیتهای خاص ایجاد شود.
امانی با اشاره به اینکه برخی افراد از حیوانات میترسند، بیان کرد: بعضی از افراد فوبیهای خاصی نبست به حیوانات دارند، فوبی ترس غیرمنطقی در ارتباط با شیء یا موقعیت خاصی است در واقع خیلی افراد از چیزهای رایجی مانند عنکبوتها و ارتفاعات میترسند.
وی عنوان کرد: هر چیز یا موقعیتی میتواند هدف فوبی را تشکیل دهد، افراد میتوانند برای هر چیزی از رانندگی گرفته تا آمپولها، فوبی داشته باشند.
روانشناس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، چهار طبقه فوبیهای خاص در افراد را شامل حیوانات، محیط طبیعی (توفان، آتش، ارتفاعات)، خون، جراحت و تزریق ذکر کرد.
امانی خاطرنشان کرد: شایعترین فوبیها ترس ار حیوانات مانند مار، سگ، حشرات و موش است، اما سایر ترسها عبارتند از، ترس از فضاهای بسته، ترس از صحبت کردن در جمع که مانع حرکت و پیشرفت در فرد میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/