سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعلام برنامه‌های دوازدهمین جشنواره «سینما حقیقت» /توضیحات طباطبایی‌نژاد درباره حذف برخی فیلم‌های سیاسی

طباطبایی نژاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برنامه‌های دوازدهمین جشنواره «سینما حقیقت» را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در نشست خبری دوازدهمین جشنواره «سینما حقیقت» که صبح امروز (سه شنبه) در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت برای درگذشت ابوالفصل زرویی اظهار کرد: امسال حدود ۶۵۰ فیلم مستند به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که شامل ۷۰ فیلم بلند، ۱۶۹ فیلم نیمه بلند و ۳۹۵ فیلم کوتاه بودند. امسال با تغییر در زمانبندی فیلم‌ها، به سیاق ایدفا مد نظر قرار داده‌ایم.

طباطبایی نژاد با بیان اینکه ۷۱ فیلم در بخش مسابقه ملی حضور پیدا کرده اند، ادامه داد: در بخش جایزه شهید آوینی ۲۹ فیلم رقابت می‌کنند البته ۸ فیلم هم در بخش مسابقه ملی حضور دارند.

وی با بیان اینکه تندیس طلایی، نقره‌ای و برنزی بدون در نظر گرفتن زمان فیلم در بخش آوینی اهدا می‌شود، افزود: ما طبق روال هر ساله بخش خارج از مسابقه را تعریف کردیم که دو ویژگی باید داشته باشد؛ ابتدا خود فیلمساز و بعد ضرورت موضوع است که امسال تعداد آن‌ها به ۱۴ می‌رسد.

دبیر جشنواره سینما حقیقت بیان کرد: به مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی، مروری بر آثار‌های این بخش در جشنواره داریم. نسخه بازسازی شده و کامل فیلم «برای آزادی» برای اولین بار در روز افتتاحیه به نمایش گذاشته می شود و ضمن اینکه فیلم‌های مستند مهم دیگری در حوزه انقلاب اسلامی مانند «تپش تاریخ» در لیست قرار دارد.

طباطبایی نژاد با اشاره به بخش بزرگداشت که به منوچهر مشیری و حسین ترابی اختصاص دارد، عنوان کرد: ۵۶ فیلم از پنج قاره جهان نمایش داده می‌شود. ۷ فیلم معتبر جهان در بخش ویژه و  ۸ فیلم در بخش پرتره داریم که عمده آن سینمایی هستند.

طباطبایی نژاد اظهار داشت: امسال به بررسی جشنواره‌ای از یونان با نام «تسانولوکی» می‌پردازیم و ۴۰ مهمان خارجی داریم که از افراد مهم و بهترین‌های دنیا هستند.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با بیان اینکه کارگاه‌های تخصصی جشنواره حقیقت با هدف دانش افزایی با اساتید بزرگ ایرانی و خارجی برگزار می‌شود، ادامه داد: در بخش بازار جشنواره، خریداران  معتبر‌ جهانی حضور دارند و تهیه کنندگان و مستندساران می‌توانند با این عزیزان رایزنی کنند.

طباطبایی نژاد در مورد نپذیرفتن برخی فیلم‌های سیاسی گفت: من عضو هیات انتخاب نیستم که جواب این سوال را بدهم و این انتخاب آن‌ها بوده است. فیلم‌های «قبر‌های پر سر و صدا» و «شورش علیه سازندگی» در سبد تماشای هیات انتخاب بودند و آن‌ها این آثار را انتخاب نکردند یعنی این آثار به لحاظ کیفیت درخور نبود البته این به این معنا نیست که این آثار، فیلم‌های محترمی نیستند. البته امسال فیلم‌های سیاسی هم کم نیستند، ولی اگر فیلمی در جشنواره حضور ندارد این موضوع ربطی به ستاد و دبیر ندارد بلکه به این دلیل است که هیات انتخاب آن‌ها را انتخاب نکرده است.

وی در ادامه در خصوص بودجه جشنواره افزود: در جشنواره سال گذشته حدود دو میلیارد هزینه کردیم اما امسال سعی می‌کنیم این میزان هزینه کمتر شود و باید چندبرابر شدن هزینه‌ها را هم درنظر گرفت.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: برای اولین بار در دوازده استان کشور جشنواره حقیقت به صورت همزمان برگزار می‌شود که البته ممکن است تا روز برگزاری تعداد این استان‌ها بیشتر شود.

وی با تاکید بر اینکه  امسال هیچ فیلمی با نظر بنده انتخاب نشده است؛ البته باید توجه داشت دبیر جشنواره این اختیار را دارد، ادامه داد: در بین فیلم‌هایی که انتخاب شدند یک فیلم را از جشنواره به دلیل حرفه‌ای خارج کردیم و یک فیلم هم در بخش آوینی خارج شد چرا که تولیدی سال ۹۴ بود در حالیکه  باید تولید ۹۶ را در جشنواره مورد ارزیابی قرار بگیرد. من همیشه گفتم و می‌گویم شخصی فرهنگی هستم و هیچوقت سیاسی نبودم.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ادامه داد: ما سال گذشته اعلام کردیم جشنواره فیلم‌های پروپاگاندا در حوزه سیاسی که به شخص مربوط می‌شود را پخش نمی‌کنیم. البته  امسال هم هیچ فیلمی در این بخش نداریم چرا که این سیاست کلی جشنواره است اما پخش فیلم منتقدانه و سمپاتیک هیچ مشکلی ندارد.

طباطبایی نژاد ادامه داد: جایزه برای فیلم بلند ۵ هزار، نیمه بلند ۴ هزار و کوتاه ۳هزار دلار است؛ البته جوایز دیگری هم داریم.

وی در خصوص حضور منتقد در هیات انتخاب و داوران بیان کرد: امسال ۳ منتقد در جشنواره نداریم و سعید عقیقی تنها منتقد است.

طباطبایی نژاد گفت: کسانی برای سالن شماره ۶ با ظرفیت ۲۵۰ نفر اولویت ورود دارند که کارت مطبوعات داشته باشند.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در خصوص رسیدگی نکردن به اعتراضات فیلمسازانی که اثرشان انتخاب نشده بیان کرد: فقط نداشتن زمان کافی برای بازبینی مجدد علت این جریان بود و هیچ دلیل دیگری نداشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.