کیمیا زارع افزود: بنابراین هنوز زمان بازگشت صیادان به کشور مشخص نیست.
وی ادامه داد: این لنج صیادی شهریور در آبهای خلیج فارس با شلیک پلیس ساحلی امارات رو به رو شد ویکی از ۹ سرنشین آن به ضرب گلوله کشته شد.
کارشناس کنسولی نمایندگی وزارت امور خارجه در بوشهر بیان کرد: مجوز انتقال جسد این سرنشین صادر و هزینه انتقال آن هم تامین شده است.
یک فروند لنج صیادی به شماره ۷۷۵۵، دهم شهریور برای صید ماهی از اسکله جلالی بوشهر خارج شد و قرار بود چهار روز بعد برگردد، اما پلیس ساحلی امارات به آنها حمله کرد.
۱۴ شهریور در حالی که این لنج در حوالی منطقه مُطاف در آبهای عسلویه بود و قصد برگشت به بوشهر را داشت، با تیراندازی نیروهای پلیس امارات متحده عربی روبه رو شد که بر اثر آن، یک نفر کشته شد و دو نفر زخمی شدند.
سپس پلیس ساحلی امارات، لنج یاد شده با خدمههایش را به سمت کشورخود بردند و از آن زمان مسوولان وزارت امورخارجه کشورمان در ایران وامارات متحده عربی پیگیر وضعیت این صیادان هستند.
براساس کنوانسیونهای بین المللی، تیراندازی به سمت شناورها حتی اگر وارد آبهای ساحلی کشوردیگری شوند، غیرقانونی است، اما با این وجود، پلیس ساحلی کشورهای حوزه خلیج فارس بارها به شناورهای استان بوشهر به بهانههای مختلف تیراندازی کرده و باعث کشته یا زخمی شدن سرنشینان آنها شدهاند.
در همین حال اما، وقتی شناورهای خارجی وارد آبهای ایران شدهاند، فقط شناور توقیف شده و با سرنشینان برخوردی صورت نگرفته است.
مجید خورشیدی معاون سیاسی امنیتی واجتماعی استانداربوشهر چندی پیش گفته بود، باید مسوولان کشورمان و پلیس ساحلی کشورهای جنوب خلیج فارس به یک پروتکل عمل برسند که شاهد چنین برخوردهایی از سوی کشورهای دیگر با صیادان ایرانی نباشیم.
انتهای پیام/ک