در حقیقت با توجه به اینکه بخش مهمی از سهم تولید نفت در اوپک بر عهده قطر است به نظر میرسد خروج این کشور از اوپک حاوی پیامهای متعدد و مختلفی برای سایر اعضای اوپک باشد.
از طرف دیگر تناقض بین سیاستهای منطقهای قطر و عربستان سعودی بهعنوان مهمترین عامل خروج قطر از اوپک شناخته شده است، اما نکته مهم اینجاست که اوپک با کسری میزان نفت قطر در بازارهای جهانی چه خواهد کرد؟
با توجه به اینکه در اجلاس گروه G. ۲۰ روسیه، آمریکا و عربستان سعودی حضور داشتند به نظر میرسد نزدیکی روسیه به عربستان سعودی از یک طرف و توافق تجاری آمریکا با چین از طرف دیگر همچنان در ثبات نسبی قیمت نفت در بازارهای جهانی مؤثر باشد.
در واقع خروج قطر از اوپک هشداری زودهنگام به آمریکا و عربستان سعودی در منطقه است، به طوریکه با خارج شدن حاکمان قطری از اوپک به نظر میرسد سهم سنگین تولید نفت این کشور در اوپک باید از سوی عربستان سعودی و یا روسیه جبران شود تا شاهد تغییرات ناگهانی در قیمت جهانی نفت نباشیم؛ بنابراین با خروج قطر از اوپک، زنگ تضعیف و حتی انحلال اوپک به صدا درآمده است و در آیندهای نهچندان دور انتظار میرود کشورهای مهمتری که تولید نفت بیشتری را در اوپک بر عهده دارند از مجمع صادرکنندگان نفت جهان خارج شوند.
منبع: خبرگزاری آنا
انتهای پیام/