متن توضیح معاون آب و آبفای وزارت نیرو به شرح زیر است:
«مطالعات آب ژرف، براساس وظایف محوله به وزارت نیرو جهت شناسایی منابع آب متعارف و غیرمتعارف از سال 1389 در وزارت نیرو در قالب برگزاری جلسات و تعریف حدود کار آغاز شد. در ادامه، مطالعات پهنه بندی برای شناسایی مناطق امیدبخش وجود منابع آب ژرف در موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو با هدف کاهش هزینه های عملیاتی ژئوفیزیک و اکتشاف با تیمی مرکب از برجستهترین متخصصان داخلی و در رشتههای مختلف مرتبط علمی شروع شد.
بیشتر بخوانید: حفر چاههای چند هزار متری برای استفاده از آبهای ژرف + صوت
متعاقباً، بهدلیل وقوع خشکسالیهای قابل توجه و لزوم شناسایی منابع آب جهت تأمین آب شرب در خشکترین استانهای کشور، طی امضای تفاهمنامههای مشترک بین وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداریهای سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان، اقدامات اضطراری زودهنگام شامل انجام عملیات ژئوفیزیک (به روش فناورانه مگنتوتلوریک) در استانهای یاد شده انجام شد که منجر به تعیین محل حفر چاه اکتشافی در زابل بهعنوان اولین چاه اکتشافی ژرف گردید. عملیات حفاری اکتشافی این چاه در ابتدای سال جاری آغاز و در تیرماه به پایان رسید که نتایج کمی و کیفی قابل قبولی تاکنون بههمراه نداشته است.
با وجود رضایتبخش نبودن نتایج حاصل از این چاه اکتشافی تاکنون، بنا به درخواست مشاور دانش بنیان انتخاب شده برای طرح و تایید کمیته راهبری مربوطه، عملیات تکمیلی در این چاه جهت رسیدن به نتایج قطعی ادامه خواهد یافت.
در پایان ذکر این نکته ضروری است، که ادعاهایی از قبیل کشف سفره آب زیرزمینی با مقادیری نظیر 1000 میلیارد مترمکعب در منطقه سیستان فاقد پشتیبانی علمی بوده و از مستندات قابل دفاع برخوردار نیست و شواهد بهدست آمده تاکنون نیز تأییدکننده این ادعاها نیست.»
انتهای پیام/