سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

۲ راهکار مهم برای فروش نفت در زمان تحریم‌ها/ پیش‌بینی فروش نفت در رسانه‌های خارجی حدس و گمان است!

خطیبی، عرضه فرآورده‌های نفتی با احداث پالایشگاه‌های داخلی و عرضه نفت در بورس را ۲ راهکار برای گذر از تحریم‌های نفتی معرفی کرد.

سید محمد علی خطیبی مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ناتوانی روسیه و عربستان برای جایگزینی نفت ایران، اظهار کرد: اصول حاکم بر بازارهای جهانی به صورتی است که کشور هایی که قدرت تولید نفت مازاد دارند در صورت وجود تقاضا برای نفت، آن را به فروش می رسانند. در وضعیت فعلی روسیه و عربستان با تمام ظرفیت خود نفت خام را عرضه می کنند بنابراین ظرفیت خالی ندارند که توانایی عرضه داشته باشند.

وی در خصوص بازاریابی نفت ایران از طریق روسیه گفت: این موضوع در ادوار گذشته وجود داشته به شکلی که پالایشگاه های روسیه برای مصارف داخلی خود از نفت ایران استفاده می کردند. به طور مثال در ادوار گذشته ایران قراردادی مبنی بر فروش 500 هزار بشکه ای با روسیه امضا کرد که در نهایت به فروش 100 بشکه ای ختم شد.

به گفته خطیبی، دولت آمریکا 2 هدف را از تحریم های نفتی ایران دنبال می کند در قدم اول کاهش فروش نفت ایران و رساندن آن به صفر و در مرحله دوم جلوگیری از افزایش قیمت نفت جهانی است که در این دو موضوع با توجه به آمارهای موجود آمریکا با شکست روبه رو شده است.


بیشتر بخوانید:


وی افزود :دولت آمریکا با 8 مجوزی که به خریداران بزرگ نفت ایران داد موضوع دوم را که کاهش قیمت نفت جهانی است در اولویت اهداف خود قرار داد. این مجورز سندی در ناتوانی دولت آمریکا برای رساندن فروش نفت ایران به صفر است. همچنین یکی از موضوعاتی که در رسانه های جهانی بعد از قطعی شدن تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران انجام شد افزایش قیمت فرآورده های نفتی از جمله بنزین در داخل کشور آمریکا بود که موجب نارضایتی مردم آن کشور شد.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت با اشاره به معافیت 6 ماهه، 8 کشور در خرید نفت ایران گفت: این موضوع در تحریم های گذشته نیز به عنوان تهدیدی برای فروش نفت ایران بیان شد اما طبق تجربه، جز تمدید این موضوع با قرار دادن شرایط جدید ازسمت دولت آمریکا اتفاق خاصی در آینده پیش نخواهد آمد.

وی در مقایسه تحریم های فعلی و گذشته با در نظر گرفتن گفته مسئولان دولت آمریکا گفت: طبق گفته کارشناسان آمریکایی، دولت این کشور در تحریم های قبلی از مزیت همراهی سازمان های بین المللی و اتحادیه اروپا برخور دار بود اما در این دوره تنها مانده است. تحریم های فعلی تاثیر خاصی بر کشور ایران نخواهد داشت زیرا کشور آمریکا هیچگونه مبادلات تجاری، نفتی و کالای اساسی با ایران ندارد.

خطیبی تصریح کرد: موضوع فروش محموله های نفتی در زمان تحریم ها شامل 2 راهکار میان مدت و کوتاه مدت است. در راهکار میان مدت مبنای کار باید جلوگیری از خام فروشی باشد به شکلی که با احداث پالایشگاه های داخلی و مشارکت در پالایشگاه های خارجی،  به فروش فرآورده های نفتی بپردازیم.

وی تاکید کرد :کاهش خام فروشی و تولید و عرضه فرآورده های نفتی علاوه بر اینکه در شرایط تحریم ها قابل رهگیری نیست سبب بازگشت ارزش افزوده به صندوق دولت نیز می شود.در وهله دوم عرضه نفت در بورس نیز توانایی آن را دارد که هم به عنوان راهکار کوتاه مدت و هم  میان مدت شناخته شود.

به گفته مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت، مبنای انتشار آمارهای فروش وزارت نفت به دو صورت است ،در نوع اول آمار های رسمی قرار دارد که از سمت مسئولان و مقامات فعلی وزارت نفت منتشر می شود و  دومین نوع آمارها حدثیات و شائبه هاست که مخصوص رسانه های خارجی از جمله رویترز است. رسالت این رسانه ها از قبل تعیین شده تا حدی که آمارهای ارائه شده از جانب آنها  حتی در بین خودشان تفاوت دارد.

انتهای پیام/

انتشار آمار فروش وزارت نفت از سمت رسانه های خارجی شائبه ای بیش نیست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
تا شب عید سقوط می‌کند . گرانی دلار . گرانی اجناس . ورشکسته شدن کسبه
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
تا شب عید سقوط می‌کند . گرانی دلار . گرانی اجناس . ورشکسته شدن کسبه
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
به نظر شخص من فرصت مناسبي است براي اصلاح ساختار اقتصادي است
1-بهره برداري از ميادين مشترك را در اولويت قرار دهند
2- خام فروشي را متوقف كنند و پالايش را در كشور انجام دهند
3- به كشاورزي و دامداري و ساير صنايع اهميت دهند
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
بله
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
ایکاش بجای تحریم تحریم کردن ! یکبار ما هم بر اونا فشار بیاریم ! چقدر باید نقش افراد پاپند رو بازی کنیم ! ما هم مثل اونها که قوانین رو به بازی گرفتند بهشون نشون بدیم بازی با آتش ممکن دستشون بسوزن !
کافیه اعلام کنیم ماهم اجازه نمیدیم کشتی های تجاری کالاهای اونا رو جابجا کنن یا اعلام کنیم امنیت نخواهند داشت همین موضوع باعث میشه هزینه سنگینی رو بپردازند و کوتاه بیایند یادمان باشند اونها خیلی بیشتر از ما تجارت دارند و بیشتر از ما به امنیت تجارت محتاجند !
ااا
۰۸:۲۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
...... تو سر آمریکا که داره نفت میفروشه و افتخار هم میکنه
ناشناس
۰۷:۲۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
چرا نفت بفروشیم ؛بافروش اسلحه به گروههایه اسلامی میتوان ارز آوری کرد
ناشناس
۰۲:۰۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
اگر ایرانی هست راههای دیگری هم هست . آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند