سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارز پایین آمد موبایل نیامد!

با وجود اینکه قیمت ارز طی هفته گذشته با کاهشی محسوس به کانال 10 هزار تومان رسید اما بررسی‌ها نشان می‌دهد موبایل هنوز با مرجع دلار 13هزار تومانی قیمت‌گذاری می‌شود.

  به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار موبایل کسالت‌بارترین روزهای خود را سپری می‌کند. در حال حاضر فروشندگان و خریداران موبایل هر دو مستاصل هستند و نمی‌دانند آینده قیمت موبایل چه می‌شود. وعده‌های وقت و بی‌وقت مسؤولان در رابطه با کاهش قیمت باعث شده است مشتریان منتظر موبایل‌های ارزان‌قیمت باشند. همین موضوعات باعث شده بازار موبایل در این روزها با رکود سنگینی همراه باشد. عرضه موبایل‌های دولتی هم به نظر می‌رسد شوی تبلیغاتی‌ای بیش نبوده است. آنطور که فروشندگان علاءالدین می‌گویند فروش موبایل دولتی تنها یک روز آن هم برای برند آیفون انجام شد. حجم بالایی از مشتریان هر روز ساعت‌ها در طبقه ششم علاءالدین به سودای موبایل با قیمت دولتی حاضر می‌شوند اما جز ساعت‌ها معطلی چیزی نصیب آنها نمی‌شود.


بیشتربخوانید : آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۰ آذر) +جدول


یکی از فروشندگان موبایل در رابطه با شرایط کنونی بازار موبایل گفت: مردم تنها برای قیمت گرفتن می‌آیند و هیچ‌کس قصد خرید ندارد. قیمت موبایل کاهش کمی داشت اما آنقدر که مردم با توجه به کاهش دلار انتظار داشتند موبایل ارزان نشد. کسانی که پیش‌تر به چهارسو و علاءالدین سر زده بودند اگر این روزها به مراکز اصلی فروش موبایل در تهران بروند احساس می‌کنند به کلی بازار موبایل تعطیل است. اغلب مغازه‌داران در راه‌روها ایستاده‌اند و به گپ و گفت مشغول هستند. بیکاری در حدی به آنها فشار آورده است که برخی از آنها دست به دامن سیگار شده‌اند. اگر قیمت موبایل را بپرسید چند ثانیه تامل می‌کنند و اگر احساس کنند مصمم هستید برای دانستن قیمت به شما پاسخ می‌دهند. کافی است به آنها بگویید چرا موبایل اینقدر گران است که آن روی خونسردی آنها را ببینید و با تشر به شما بگویند نمی‌خواهی نخر، قیمت ما همین است، چند ماه است ضرر داده‌ایم. آنطور که مشهود است در همین رکود مطلق، گوشی‌های ساده و دکمه‌ای که چند سال پیش هیچ مشتری‌ای نداشتند حالا دوباره پرطرفدار شده‌اند و مشتریان بیشتری دارند، این موضوع را می‌توان از ویترین‌های مغازه‌ها فهمید. باید به این موضوع توجه داشت که موبایل و دیگر وسایل الکترونیکی نخستین گروه کالایی بودند که در برابر افزایش قیمت ارز واکنش نشان دادند اما حالا با فروکش کردن قیمت ارز به نظر می‌رسد این گروه کالایی قصد کاهش قیمت ندارد.

وعده‌های آذری جهرمی محقق نشد

با وجود اینکه تنظیم بازار موبایل وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست اما آذری‌جهرمی در این یک سال خود را در این بازار دخیل کرد و چندین بار وعده کاهش قیمت موبایل را داد. نخستین وعده آذری‌جهرمی برای ارزان شدن موبایل در آبان‌ماه سال گذشته و تنها 2 روز پس از اجرای طرح رجیستری داده شد. وی در پستی که در فضای مجازی منتشر کرد از مردم خواست فعلا موبایل نخرند. استدلال او این بود که افزایش قیمت ناشی از اجرای طرح رجیستری یک تب روانی است و در روزهای آینده کاهش پیدا می‌کند؛ کاهشی که چند ماه بعد و با جهش ارز هیچ‌وقت رخ نداد. در آن مقطع دلار در بازار آزاد هنوز قیمت 4 هزار تومان را هم به خود ندیده بود و قیمت موبایل‌های مختلف یک چهارم قیمت‌های امروز بود.

دومین وعده آذری‌جهرمی در هفته اول تیر ماه سال جاری و در شرایطی که قیمت دلار در کانال 9 هزار تومان بود، داده شد. وی گفت: به دلیل سوءاستفاده صورت گرفته، قیمت‌های موبایل افزایش و توان خرید مردم نیز کاهش یافته است اما با پیگیری و اقدامات دولت، در ۱۰ روز آینده بازار به تعادل خواهد رسید. بعد از گذشت 10 روز وعده وزیر جوان باز هم عملی نشد و برعکس قیمت موبایل در این بازه زمانی با افزایش قیمت روبه‌رو بود. حتی در این ایام بازار در شرایط نیمه‌تعطیل قرار گرفت و کالایی برای فروش وجود نداشت.

کمتر از 2 هفته از پایان موعد وعده دوم وزیر ارتباطات نگذشته بود که او در سفری که به شیراز داشت سومین وعده ارزانی موبایل را هم داد. آذری‌جهرمی گفت: برای تعدیل‌ بهای گوشی تلفن همراه باید گوشی‌های توقیف شده وارد بازار شود تا قیمت به وضعیت رضایتبخش نزدیک شود. وی درباره اصلاح قیمت گوشی‌های تلفن همراه در بازار خاطرنشان کرد: هفته آینده با وزیر صنعت در این‌ باره جلسه‌ای خواهم داشت تا راه‌های کاهش قیمت را بررسی کنیم.

چهارمین وعده وزیر در شهریورماه داده شد، او باز هم دست به دامان فضای مجازی شد و در توئیتر خود خبر از عرضه 6000 موبایل مانده در گمرک با ماخذ دلار 4200 تومانی برای تعادل بازار موبایل داد. شواهد حاکی از این است که این اتفاق روی نداد و بازار هم هیچ وقت رنگ موبایل‌های وارد شده با ارز دولتی را به خود ندید. پنجمین وعده آذری جهرمی سوم مهرماه داده شد. او در گفت‌وگویی با خبرگزاری دولت گفت: بالا رفتن نرخ ارز و جمع شدن گوشی‌های تلفن همراه در گمرک و انبارهای توقیف شده از جمله دلایل گرانی این کالاست.

وی اظهار امیدواری کرد با رفع انحصار از واردات و وارد بازار شدن گوشی‌های موجود در گمرک و انبارهای توقیف شده، قیمت گوشی‌ها در بازار کاهش یابد. وی با اشاره به جمع شدن حدود 600 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در گمرک و 120هزار دستگاه گوشی در انبارهای توقیف شده، تصریح کرد: این انبارها توسط دستگاه قضایی پلمب شد تا به پرونده‌های آنها به طور کامل رسیدگی شود. ششمین وعده آذری‌جهرمی اما با عدد و آمار همراه بود؛ او در 11 مهرماه وعده ارزان شدن موبایل تا 50 درصد را داد.

وزیر ارتباطات در این وعده گفت: در نتیجه کاهش نرخ ارز در روز‌های گذشته، قیمت گوشی ۲۰ درصد کاهش یافته و بنا بر ادعای وارد‌کنندگان موبایل، در صورت شکستن حباب قیمتی ناشی از کمبود کالا، این نرخ ۳۰ درصد دیگر ارزان می‌شود، البته این 50 درصد کاهش هیچ‌گاه رخ نداد. هفتمین و آخرین وعده آذری‌جهرمی برای کاهش قیمت موبایل هفته گذشته داده شد، وعده‌ای که امیدواریم به سرنوشت 6 وعده گذشته وزیر ارتباطات دولت تدبیر و امید دچار نشود. وی گفت: بزودی با رفع توقیف تلفن‌های همراه موجود در گمرک، قیمت انواع تلفن‌های همراه در بازار کاهش می‌یابد. وی با بیان اینکه جلسه‌ای با هماهنگی همه دستگاه‌های دخیل در تنظیم بازار از جمله قوه‌قضائیه و دادستانی کل کشور، وزارت اطلاعات، وزارت صنعت، وزارت دادگستری، وزارت ارتباطات، سازمان تعزیرات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شده است، اظهار امیدواری کرد با هماهنگی بین بخشی، بخش مهمی از مشکلات مردم برطرف شود. وی گفت: البته بخش زیادی از این تلاطمات بازار، ناشی از تلاطمات ارزی بود و بخشی دیگر به‌دلیل کمبود عرضه ایجاد شد که امیدواریم با تدبیر، این حباب ایجاد شده از میان برود.

منبع: وطن امروز

انتهای پیام/

گزارش میدانی از بازار راکد تلفن‌همراه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Behrooz
۱۲:۳۱ ۱۰ دی ۱۳۹۷
از ماست که بر ماست... مقصر مردم هستند، وقتی نخرن، مجبور میشن، با ارز 4200 بفروشن، وقتی میخرن، هرچند ک دلشون بخاد میفروشن، موبایل هم مگه مواد غذایی هست ک واجب باشه خریدش؟
فرامرز
۲۳:۳۵ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
تاوزیرنفت قیمت محصولات پتروشیمی راپایین نیارد ومحصولات فولادی پایین نیان هیچی ارزان نمیشود
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
قدیمها من هم خوب انشا می نوشتم ولی خوندم هرروز یه حرف بدون عمل
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
موقعی که داشت بالا میرفت همشون احتکار کردن الانم که قیمتا به دولار نصبت میدن میکن که خرید قیمت دلار 13 تومنیه در صورتی که این موبایلا با ارز دولتی وارد شده
ما به خودمون رحم نمی کنیم بعد از کشورای چپاول گر چه انتظاری دارید بیان شمارو حمایت کنند
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
هیچ چیزی ارزون نشده
محمد
۲۱:۱۱ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
ارزونی چیه این وضعیت کی میخوان درست کنند
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
کجایی دادا اصفهان ۹۹۸۰ هم بود.
ناشناس
۱۹:۵۷ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
ارز مقداری پایین امد ولی قیمتها همچنان در حال بالا رفتن .کی به دادمون میرسه .
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
موضوع دلار نیست کمبود کالاهاست
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
قیمتهارو بیارین پایین دیگه کارمون شده صبح تا شب تو مغازه نشستن اه
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
قیمت هیچ چیزی پایین نیامده؟؟!!! فروشندگان زبانشان درازه ومیگن ما قیمت قبلی راگران خریدیم؟!! وارزان نمیکنند؟!!البته اکثر این فروشندگان ،به علت گرانی ناگهانی ،جنس جدید خریداری نکردند؟؟!!ولی باقیمت جدید به مردم میدهند؟؟!!!
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
کلاً
ارز بالا =====قیمت همه چی بالا
ارز پایین ==== دوباره قیمت همه چی بالا
ارز ثابت ==== قیمت همه چی رو به بالا
جالب اینه که وقتی میخوای یه چیزی بخری گرون شده میگی واسه چی میگه دلار رفته بالا
وقتی دلار میاد پایین میری همونو بگیری می بینی گرون تر شده معلوم هست چه خبره ؟
کی به کیه ؟ چرا حوق و دستمزد با دلار نیس ؟ تا کی ......... واقعا ...... تا کی این وضعیت میخواد ادامه داشته باشه ؟؟؟
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
طرح رجیستری آغاز نابودی صنعت خرید و فروش موبایل شد. روی هر گوشی، ۱۰ درصد ولی افزایش قیمت باعث شد روی هر گوشی ۶۰ درصد از جیب مردم برود
علی
۱۵:۲۱ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
الان همه ی موبایل فروشا میگن ما با ارز ۱۸ تومنی گوشی گرفتیم
نمیتونیم ارزون بدیم
درحالی که با ارز ۴۲۰۰ تومنی وارد کردن

خدایا بعضی از این مردم رو به راه راست هدایت کن
ناشناس
۱۶:۳۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
بله 4200 وارد شده دلایل برده بالا رسیده دست فروشنده
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
ملت گرسنه اند.بااین وضعیت نمیدونیم چیکار کنیم
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
با اجرای ریجستری و اجازه واردات به شرکت های خاص هم برای موبایل درست شد
علی۳۱۳
۱۴:۲۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
ارز پایین اومد موبایل نه ارز پایین اومد لبنیات نه ارز پایین اومد ماشین و قطعات نه ارز پایین اومد کالای اساسی نه ارز
ارز پایین اومد
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
رئیس جمهور باید به وعده هایش عمل کند
ناشناس
۱۷:۵۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
باشه حتما
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
میگن پایین میاد وقتی دلار ۳۵۰۰تومنی الان شده ۱۱۰۰۰تومن یعنی تقریبا سه برابر گرون شده حالا بازهم دلار اگه رو ۷۰۰۰تومن هم بیاد باز هم دوبرابر گرونتر از سال ۹۶ هست پس نتیجه اینکه قیمت گوشی موبایل نسبت به پارسال دوبرابر گرونتر میشه مگر اینکه دلار برگرده به ۳۵۰۰تومن اونوقت ارزون میشه
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
جهرمی باطرح ریجستری قیمت موبایل برده بالا.
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
اولا که پایین نیومده دلار 3 تومن بود آره عزیز
دوما یا نمیخوان قیمتا بیاد پایین
محمد
۱۳:۵۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
اینقدر دلار پائین آمد نکنید حتی از رادیو هم پخش کردند دلار پایین آمد. اگر شد 3000 تومان انوقت این دولت حرفی برای گفتن دارد
مردم ایران
۱۳:۰۸ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
آقای جهرمی اگر می خواست موبایل ارزان شود طرح رجستری را بر می داشت
مهدی خادمیان
۱۲:۵۷ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
نه گوشی موبایل نه کالاهای دیگر نه تنها پائین نیامد بلکه بعضا" افزایش نیز پیدا کرد
مهدی خادمیان
۱۲:۵۷ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
نه گوشی موبایل نه کالاهای دیگر نه تنها پائین نیامد بلکه بعضا" افزایش نیز پیدا کرد
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
بعضا چیه بابا هر روز