وی یکی از چالشهای این بخش را مشکلات تأمین مالی عنوان کرد و افزود: شرکت راه آهن در هفت سرفصل و ۲۸ عنوان فرصتهای سرمایه گذاری در حمل و نقل ریلی را تهیه کرده است و دولت نیز بودجه لازم را برای تأمین زیرساختها اختصاص میدهد.
بیرانوند ادامه داد: با رشد و تکمیل ابزارهای نوین مالی در بازار سرمایه، این ابزار فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در حوزه ریلی فراهم کرده است. از همین رو از سال گذشته با بانک ها، بیمهها و شرکتهای سرمایه گذاری مذاکره کرده ایم و با فاینانسورهای خارجی برای تأمین مالی راه آهن به توافق رسیده ایم.
معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن افزود: یکی دیگر از فرصتهای سرمایه گذاری در بخش ریلی، الگوی جدید توسعه ایستگاههای مسافری (TOD) است که از طریق مناقصه برای چند ایستگاه و انتشار آگهی مناقصه به دنبال سرمایه گذار هستیم.
به گفته وی در قانون بودجه امسال، ساز و کاری پیش بینی شده که دولت با همکاری بانکها نسبت به تأمین مالی پروژههای ریلی با نرخ سود یارانه دار اقدام کند. از این رو در دو ماه گذشته سازمان برنامه و بودجه پذیرفته است سه هزار میلیارد تومان منابع مالی به این منظور اختصاص دهد که در حال مذاکره با بانکها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم. امیدواریم به زودی شاهد شکل گیری اکوسیستم سرمایه گذاری در بخش ریلی باشیم.
انتهای پیام/