در این مراسم باقری با اشاره به اینکه نجات هر کشور و سازمانی به تعلیم و تربیت وابسته است، گفت: کشورهای پیشرفته در تجربیات خود به این نکته مهم تاکید کردهاند.
وی ادامه داد: خانواده و آموزش و پرورش 2 رکن مهم تعلیم و تربیت است و در این میان خانواده اهمیتی بیشتر دارد که مغفول واقع شده است.
مدیر کل سابق شهر تهران با اشاره به شکلگیری ۶ سال اول زندگی هر فرد در خانواده، بیان کرد: پس از این 6 سال ادامه تربیت در خانواده، معلم و آموزگار تربیت شکل میگیرد.
باقری با اشاره به اینکه حل مسائل اجتماعی و اقتصادی به تعلیم و تربیت صحیح نیاز دارد، گفت: علم و آگاهی لازم را داریم اما تربیت صحیح نشدیم، علاوه بر آن موضوع آسیبهای اجتماعی معضلی است که به شدت مورد توجه قرار دارد اما در واقع به این حوزه کم پرداختهایم.
وی ادامه داد: معلم ابتدایی به مثابه مربی است و هر مهارتی که قصد داریم به دانش آموزان بیاموزیم از جانب معلمان صورت میگیرد.
مدیرکل سابق آموزش و پرورش تهران تصریح کرد: کشور وقتی آباد می شود که خانواده و آموزش و پرورشی آباد داشته باشیم.
باقری اظهار کرد: معلمان توان تسهیل شرایط یادگیری را دارند، به این معنی که به مانند مربی عمل کرده و کار را برای فراگیر تسهیل میکنند، بنابراین باید روی بعد تسهیل کنندگی توجه داشته باشیم که این امر با اجبار محقق نمیشود بلکه باید در دانش آموز احساس نیاز شکل گیرد.
وی با تاکید بر اینکه معلمان نباید دست از یادگیری بکشند، ادامه داد: معلم باید مهارت های یادگیری را بداند تا آن را به دانش آموز منتقل کند، یکی از آسیبهای بزرگ معلمان این است که زود از یادگیری فاصله میگیرند.
باقری بیان کرد: برگزاری نمایشگاه و نمایش تاثیری در تربیت ندارد در عوض باید معلم را تربیت کنیم.
مدیرکل سابق آموزش و پرورش تهران گفت: در روزگار فوران اطلاعات باید بدانیم چه اطلاعاتی را بیاموزیم.
انتهای پیام/