به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهناز کاشی مدیرکل دفتر اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور در شیراز اظهار کرد: ما سالانه تعهد داریم ۵۰ هزار شغل برای مددجویان در سراسر کشور ایجاد کنیم که ۲ هزار و ۷۳۴ شغل سهم استان فارس است.
وی در خصوص روال کار در سازمان بهزیستی برای خدمات رسانی به مددجویان تصریح کرد: بهزیستی در تامین اشتغال مددجویان، تسهیل گری اشتغال میکند و وظیفه اش ایجاد شغل نیست.
مهناز کاشی بیان کرد: مهارتهای فنی، کسب و کار و مهارتهای زندگی از جمله این وظایف است.
مدیرکل دفتر اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور اضافه کرد: با این وجود به طور معمول افراد ۱۸ تا ۵۰ سال که مراحل آماده سازی شغل را طی کرده باشند، در اولویت کار قرار دارند، و سازمان بهزیستی ۴ و نیم میلیون نفر تحت پوشش دارد که یک و نیم میلیون متقاضی کار هستند.
وی افزود: تمام افرادی که به نوعی معلول هستند توانمندیهای دیگری دارند که برای کارآفرینی مفید است.
کاشی ادامه داد: بر اساس بند «ب» منابع سالیانه این نهاد، ۶۰۰ میلیارد تومان در سال جاری است و فرایند آماده سازی شغلی را مددجویان بهزیستی باید طی کنند تا مورد حمایت شغلی قرار گیرند.
مدیرکل دفتر اشتغال و کارآفرینی بهزیستی در خصوص یارانه ارتقای کارایی گفت: این یارانه خاص معلولین است که به مدت ۵ سال در اختیار کارفرمایانی که معلولین را بکار میگیرند، قرار داده میشود.
کاشی بیان کرد: از یک تا ۲ مشوق یارانهای میتواند در اختیار کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی را جذب کار کنند، قرار گیرد.
مدیرکل دفتر اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور گفت: سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر به جمعیت معلولان افزوده میشود و با توجه به افزایش آسیبهای اجتماعی با افزایش ورودیهای بهزیستی روبه هستیم.
وی ادامه داد: از منابع صندوق توسعه ملی، ۵۰۰ میلیارد تومان به بهزیستی داده میشود که تا سقف ۶ میلیارد تومان به کارفرمایانی که معلولین را جذب شعل کنند اختصاص داده میشود.
کاشی درخصوص ایجاد بازارچههای دائمی تولیدات معلولان و مددجویان سازمان بهزیستی تصریح کرد: سازمان بهزیستی اجازه فعالیت اقتصادی ندارد، اما سامانههای مختلف است که نسبت به بازاریابی و فروش تولیدات معلولان میکنند.
مدیرکل دفتر اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور افزود: هر سال دست کم ۳۰۰ بازارچه خیریه در کشور به فروش محصولات مددجویان کمک میکند.
وی گفت: فرهنگ کار و نداشتن خودباوری معلولین و جامعه درباره توانمندی آنان در موقعیتی است که نیاز به حمایت دارد و چنانچه افزایش یابد به راحتی میتوان معضل اشتغال آنان را حل کرد.
مدیرکل دفتر اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور ادامه داد: با توجه به اینکه منابع بانکی برای اعطای تسهیلات به مددجویان بهزیستی قرض الحسنه است، با یک روند واحد این تسهیلات به مددجویان داده نمیشود.
کاشی تصریح کرد: ۱۵ بانک، عامل اعطای تسهیلات به مددجویان بهزیستی هستند، که برخی بانکها بر اساس رویه مشخصی اقدام به پرداخت وام نمیکنند.
انتهای پیام/چ