محمدرضا نجفیمنش افزود: نوسانات و افزایش نرخ ارز در ماههای اخیر، باعث رشد قیمت مواد اولیه شد،اما موضوع مهم این است که قیمت کالای نهایی نیز باید همسو با نرخ مواد اولیه حرکت کند تا مشکلی برای تولیدکنندگان در زنجیره ایجاد نشود. به عبارت دیگر قیمت قطعات و خودرو باید همسو با قیمتهای آلومینیوم، فولاد، پلیمر و ... به عنوان مواد اولیه حرکت کند تا شاهد درج نرخهای واقعی و روند مطلوب تولید باشیم.
بیشتر بخوانید: نجات صنعت خودرو از رکود با وام 25 میلیون تومانی
نجفیمنش ادامه داد: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و صنفهای ذی ربط، میتوان شرایطی را مهیا کرد که مواد اولیه مستقیما به دست مصرف کنندگان اصلی برسد تا تولید بر مدار رشد قرار گیرد.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی در ادامه با بیان اینکه باید برای تامین نقدینگی واحدها چارهای اندیشیده شود، گفت: در حال حاضر بسیاری از قطعهسازان از نقدینگی لازم برای پرداخت برخوردار نیستند و از این رو، لازم است که با گشایش ال سی سه ماهه اقدام به خرید کنند؛ چرا که شرکتهای تولیدی در صنف قطعهسازان، پول خود را چند ماه بعد از اینکه محصول را تحویل خودروسازان دادند، دریافت میکنند و با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، تامین نقدینگی لازم برای آنها امری دشوار است.
نجفیمنش افزود: به عنوان مثال، شرکتی که ماهانه به ۲۰۰ تن فولاد برای قطعهسازی خود نیاز دارد، باید بتواند زمانی که توسط وزارت صمت ظرفیتبندی خرید آن واحد انجام شد، از فولاد مبارکه فاکتور خرید دریافت کند و سپس با استفاده از آن فاکتور، در بانک گشایش اعتبار شود و بتواند ظرف مدت زمان معینی مبلغ فاکتور را پرداخت کند.
انتهای پیام/