سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرهنگ ظهیری:

پلیس در انجام وظیفه خود به انگیزه وقوع جرم کاری ندارد

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: انگیره سرقت زاییده ذهن مجرمان و عاملی درونی است که آنان را وادار به ارتکاب جرم می‌کند و تأثیری در نفی مسئولیت کیفری آن‌ها ندارد.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ کیوان ظهیری رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با بیان اینکه سارقان با انگیزه‌های مختلف سرقت می‌کنند، اظهار کرد: انگیره سرقت که زاییده ذهن مجرمان و عاملی درونی است که آنان را وادار به ارتکاب جرم می‌کند و تأثیری در نفی مسئولیت کیفری آن‌ها ندارد.

وی افزود: به عنوان مثال اگر سارق، انگیزه خود را از سرقت خودرو، کمک به دوستش عنوان می‌کند، این انگیزه مانع تعقیب و دستگیری سارق نخواهد شد.

سرهنگ ظهیری با بیان اینکه اگر در جامعه به هر دلیل با افزایش جرم مواجه شدیم، وظیفه پلیس پیشگیری در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه انتظامی و اجتماعی سنگین‌تر خواهد شد تا حسب شرایط اقتصادی جامعه بتواند مدیریت پیشگیری جرم داشته باشد، گفت: فردی که مرتکب سرقت می‌شود، جرمی مرتکب شده و هم از جنبه عمومی، نظم را بر هم زده و هم از نظر خصوصی، حق فردی را تضییع کرده است، بنابراین پلیس به عنوان ضابط قضایی به پیگیری اقدام مجرمانه این فرد موظف است.

وی تصریح کرد: مصداق بارز این موضوع پرونده سرقت خودرو‌های لوکس توسط سه دختر نوجوان است که ماه گذشته دستگیر شدند و انگیزه خود را از سرقت، تفریح عنوان کرده بودند. این دختران نوجوان، جرمی مرتکب شدند و شاکی خصوصی داشتند. پلیس هم موظف بود تا به پرونده مذکور کند، اما جرم سرقت در عین حال دارای جنبه عمومی و خصوصی است که در بعد عمومی هم، پلیس موظف به پیگیری، شناسایی و دستگیری سارقان است.

زئیس پلیس پیشگیری پایتخت گفت: انگیزه سارقان برای سرقت هرچه بوده باشد، پلیس را موظف به پیگیری می‌کند. فرض کنیم فردی خودروی دوستش را سرقت کند و از این فرد به هنگام دستگیری سوال شود چرا مرتکب سرقت شدی و پاسخ بدهد که به دلیل اختلاف حساب و مشکل شخصی، خودروی دوستش را سرقت کرده، پلیس به این متهم نخواهد گفت که چون اختلاف شخصی داشتید، پس مشکلتان را با هم حل کنید، به هر صورت جرم اتفاق افتاده و پلیس موظف به بررسی است.

وی افزود: در قانون و قضا بحث تخفیف مجازات به دلیل انگیزه‌ها مطرح می‌شود و تخفیف مجازات از اختیارات مقام قضایی است، در حالی که پلیس در انجام وظیفه خود به انگیزه وقوع جرم کاری ندارد، البته در ریشه یابی جرائم و تحلیل آن به جهت ارائه راهکار‌ها به جامعه، وقوعات جرم، خصوصیات مجرم و اوضاع و احوالی که مجرم در آن مرتکب جرم می‌شود را از سوی کارشناسان خود مورد مطالعه قرار می‌دهد.

سرهنگ ظهیری گفت: تحلیل‌های جرم شناسانه شخصیتی مجرمان نوجوان به ما نشان می‌دهد اغلب متهمانی که در سنین نوجوانی برای بار نخست و به صورت گروهی مرتکب جرم می‌شوند، انگیزه‌ای جز تفریح، کنجکاوی و هیجان ندارند، به شرط آن که جرم به عادت تبدیل نشده باشد، به این معنا که اگر یک گروه نوجوان برای بار اول، خودرویی سرقت کردند، اغلب انگیزه این سرقت رفع هیجان است، اما در دفعات بعدی، این انگیزه به سمت اهداف مالی گرایش پیدا می‌کند، به این معنا که این گروه نوجوان به این فکر می‌کنند که به جای تفریح با خودروی سرقتی، می‌توانند ضبط خودرو را بفروشند. به هر حال مقام قضایی نیز برای صدور حکم تحلیل و به انگیزه جرم توجه می‌کند.

وی افزود: به عنوان مثال اگر سرقت به دلیل فقر اتفاق می‌افتد و متهم، انگیزه خود را از سرقت، ورشکستگی و بدهکاری عنوان می‌کند، مقام قضایی برای بررسی صحت اظهارات متهم، دستور بررسی ادعای وی را می‌دهد و پلیس بر اساس دستور مقام قضایی، تحقیقات را انجام داده و گزارش خود را به عنوان یک ضابط به قاضی ارائه می‌کند که در نهایت، قاضی هم بر اساس نتایج تحقیقات پلیس و مواد قانون حکم می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: نیروی انتظامی ، سرقت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.