وی بیان کرد: از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی رامشار چندین سال است که می گذرد و هیچ سرمایه گذاری نشده و اگر منطقه آزاد تجاری – صنعتی سیستان هم تصویب شود آیا سرمایه گذاری در آن حضور پیدا می کند.
استاندار سیستان و بلوچستان بهترین محور توسعه منطقه سیستان را وجود نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: با پیوند دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و مردم باید الگوی کشت در منطقه سیستان تغییر کند.
وی تصریح کرد: مهاجرت فرهیختگان و نخبگان از منطقه سیستان اتفاق ناگوار در این منطقه است که باید عوامل آن بررسی و به دنبال مهاجرت معکوس آنان به این منطقه باشیم.
موهبتی با بیان اینکه طرح های زیادی در منطقه اجرا و متاسفانه با شکست مواجه شده است افزود: یکی از طرح های غلط در سالهای آبادی دریاچه هامون رها سازی یک نوع ماهی بود که از ریشه نی درون این دریاچه تغذیه می کرد و سبب ناودی نیزارهای این تالاب شد.
وی اظهار داشت: انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در دستور کار است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: من با امید به منطقه سیستان سفر کرده بودم اما چنان شما از مشکلات گفتید که امید من را دفع کردید.
وی افزود: منطقه سیستان در طول تاریخ ویژگی های زیادی داشته و من در این منطقه خاطرات زیادی دارم و دریاچه هامون را با پر آبی و نی زارها، ماهیان و پرندگان آن می شناسیم.
موهبتی تاکید کرد: آنچه امروز در منطقه سیستان شاهد آن هستیم در حد شان و بزرگی مردم این منطقه نیست.
امام جمعه زابل نیز اظهار داشت: مردم سیستان و بلوچستان قرن هاست که در کنار همدیگر زندگی می کنند و به عنوان الگوی وحدت برای جهان اسلام هستند.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا اظهار داشت: پس از خشک شدن دریاچه هامون هزاران صیاد، کشاورز و دامدار بیکار شدند به طوری که با این وضعیت اگر بیت المال و مدیریت صحیح پایدار ادامه می داشت این منطقه به قطب اقتصادی تبدیل می شد.
وی افزود: جلوی برخی از افرادی که ویژه خواری می کنند باید گرفته شود و امیدواریم تحول در مرز ایجاد شود.
امام جمعه زابل بیان کرد: یکی از اقدامات دشمن ایجاد بذر نا امیدی در بین مردم است که باید مراقب آن باشیم.
وی اظهار داشت: مصوبات و گلنگ های زیادی در خصوص ایجاد کارخانجات، مزرعه های انرژی نو در منطقه سیستان زده شده و هیچ کدام از آنها تا کنون اجرایی نشده است.
امام جمعه اهل سنت زابل نیز گفت: مردم منطقه سیستان در طول سالها و طی چهل سال اخیر به بهترین شکل کنار یکدیگر زندگی کرده اند و همواره با صبر و بردباری در تمام میادین حاضر شده اند.
مولوی عبدالرشید شه بخش تاکید کرد: انتظار می رود برادران اهل سنت منطقه سیستان نیز توفیق خدمت مدیریتی در این منطقه را داشته باشند.
وی اظهار داشت: مردم این منطقه زیر خط فقر هستند و باید دولتمردان برای خدمت این مردم تلاش بیشتری کنند.
فرماندار هیرمند نیز گفت: همواره سیستان به سه عنصر آب زیاد، کشاورزی پررونق و نیروی انسانی استوار بوده که به یکباره با خشک شدن رودخانه هیرمند و دریاچه هامون منبع تغذیه و تنفس این مردم به خطر افتاده است.
محمد علی پیری بیان کرد: بازارچه مرزی میلک یکی از فعال ترین بازارچه های مرزی استان سیستان و بلوچستان و ظرفیت اشتغال آن محدود است.
وی تصریح کرد: هم اینک در بازارچه مرزی میلک 100 غرفه و 400 نیروی کارگری مشغول فعالیت هستند.
فرماندار هیرمند از شرکت توزیع نفت گلایه کرد و گفت: متاسفانه این شرکت سهمیه 1500 لیتری مرزنشینان منطقه سیستان را به 50 لیتر کاهش داده است.
مدیر جهاد دانشگاهی زابل نیز اظهار داشت: ایجاد اداره کل محیط زیست با توجه به مشکلات زیست محیطی در منطقه و ایجاد اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه سیستان با توجه به وجود حجم زیاد آثار باستانی و پیشینه بزرگ سیستان می تواند نقش توسعه در منطقه ایفا کنند.
مهدی کشته گر افزود: توجه و استفاده ازمرز، گیاهان دارویی و ظرفیت های فرهنگی و هنری زمینه ساز تحولات بزرگی در منطقه سیستان می شود.
انتهای پیام/س