از به نمایش گذاشتن خصوصی ترین مسائل زندگی گرفته تا جزئیترین و سادهترین اتفاقات روزمره، همه این موارد به دلایلی چون جلب توجه و نظر دیگران برای دریافت لایک بیشتر در شبکههای اجتماعی مختلف فضای مجازی صورت میگیرد.
به عبارتی اهمیت لایک پستها و پیامهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی جزو دغدغه اصلی اغلب افراد در دوره ارتباطات نسل جدید به شمار میرود و افراد برای پیشی گرفتن از سایرین در جذب لایک، گاهی دست به اقدامات عجیب و غریبی دست میزنند که باورش برای آنهایی که از تب و تاب فضای مجازی به دور هستند سخت و غیر ممکن است.
لایک کاربران فضای مجازی به پستهای مختلف، نتیجه پذیرش و تایید نهایی موضوع منتشر شده نیست، اما به رشد و گسترش شایعات و حرفهای بی پایه و اساس کمک قابل توجهی میکند.
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس و رفتار شناس درباره اهمیت لایک در نگاه مردم به ویژه جوانان فعال در شبکههای اجتماعی فضای مجازی معتقد است: جوانان برای تایید طلبی و به نمایش گذاشتن خود و تواناییهایشان فعالیت چشمگیر و قابل توجهی در فضای مجازی دارند.
وی در ادامه افزود: بسیاری از افراد در زمان حضور در فضای مجازی، محتوای پیامها و پستهای منتشر شده را به طور دقیق مطالعه نمیکنند و تنها از روی آشنایی با گرداننده صفحه مجازی که در آن حاضر شدهاند، آن را لایک میکنند که البته هیچگاه به معنای تایید مطلب یا تصویر منتشر شده نیستند.
این رفتار شناس تاکید کرد: سرک کشیدن به صفحاتی که مطالب مورد علاقه کاربران فضای مجازی را منتشر میکنند نیز یکی از دیگر عوامل لایک پستهای منتشر شده در سطح شبکههای اجتماعی فضای مجازی محسوب میشود.
قرائی مقدم همچنین تصریح کرد: گاهی لایک کاربران فضای مجازی به برخی از پستهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، که متاسفانه محتوای صحیح و متناسب و معتبری هم ندارند، منجر به گمراهی سایر مخاطبان میشود و مشکلات متعددی را به وجود میآورد.
وی اضافه کرد: نتیجه یک تحقیق ساده توسط جامعه شناسان نشانگر این مطلب است که اگر چه لایک کاربران فضای مجازی به پستهای مختلف، نتیجه پذیرش و تایید نهایی موضوع منتشر شده نیست، اما به رشد و گسترش شایعات و حرفهای بی پایه و اساس کمک قابل توجهی میکند.
این جامعه شناس اظهار کرد: تایید طلبی نوجوانان و جوانان در فضای مجازی امری طبیعی به شمار میآید اما بخش گستردهای از آن ناشی از کمبودهای عاطفی و روانی است و در کنار آن نداشتن سواد رسانهای مورد نیاز برای فعالیت در شبکههای اجتماعی نیز عمق فاجعه را شدت میبخشد.
قرائی مقدم راه نجات فضای مجازی برای در امان ماندن از گسترش شایعات مختلف را افزایش سطح سواد رسانهای و همچنین آگاهی بخشی به نوجوانان و جوانان برشمرد و بر ضرورت این موارد تاکید کرد.
اغلب افراد در دنیای امروز با سطوح سواد متفاوت در فضای مجازی فعالیت دارند و گاهی این فعالیت آنچنان گسترده و همه گیر میشود که مثل یک اپیدمی بیشترین گروه مردم را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
از محیطی که شبکههای اجتماعی فضای مجازی برای فعالیت افراد فراهم میکند میتوان به صورت مطلوب و در جهت افزایش دانش و آگاهی آنها استفاده کرد اما متاسفانه این روزها بیشتر بازار شایعات و دروغ پراکنی و پاشیدن بذر نا امیدی در میان مردم باب شده است.
متاسفانه لایک پستهایی که صحت و درستی آنها به دقت بررسی نمیشود زیاد است و این موضوع از آن دست مواردی است که نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد؛ زیرا با تایید ظاهری یک پست و لایک آن در نهایت موجب ایجاد بینظمی و حتی در مواردی به شکل گیری اغتشاش در جامعه منجر میشود.
عدم ورود به صفحاتی که محتوی کذب و دروغین منتشر میکنند و همچنین عدم تایید پستهای منتشر شده در فضای مجازی که محتوایی مغایر با شئونات جامعه و حد و مرزهای اخلاقی دارد، نکته مهمی است که کاربران فضای مجازی باید همواره مدنظر داشته باشند.
گزارش از فرزانه فراهانی
انتهای پیام/
الکی بعضی افراد بی جنبه را بزرگ نکنید آقا