سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

غذایی محلی برای عضلانی شدن بدن/ کم خونی خود را با این کباب خوشمزه درمان کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت عمومی بدن و پیشگیری از سرطان ها موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،کباب مشتی اصفهان حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن اسید فولیک، کولین، سلنیوم، فسفر، فیبر، مس، گوگرد، سولفور، اسیدچرب، امگا ۳، ویتامین‌های A.، B، E، C، D. وغیره  است.

برای بررسی خواص کباب مشتی اصفهان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،درباره مهم‌ترین خواص کباب مشتی اصفهان اظهار کرد: پروتئین موجود در این غذا موجب تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن آن می‌شود؛ لذا برای افرادی که کار‌های فیزیکی انجام می‌دهند مثل کارگران ساختمانی و ورزشکاران (بدن سازان) مفید است.

وی افزود: این غذا به علت داشتن اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی می‌شود، لذا مصرف آن را برای زنان باردار توصیه می‌کنیم.

عظمایی بیان کرد: کباب مشتی اصفهان دارای کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D است و باعث تقویت و استحکام استخوان‌ها و دندان شده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی در ادامه گفت: مصرف این غذا موجب تقویت و بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، تقویت بینایی و پیشگیری از آرتروز می‌شود همچنین طراوت و جوان سازی پوست و مو، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر از دیگر خواص این غذا است.

عظمایی با اشاره به اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E. و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود لذا بدن را در مقابل انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف کباب مشتی اصفهان برای افرادی که لاغر و کم بنیه و کودکان در حال رشد بسیار مفید است و باعث چاقی در افراد لاغر می‌شود.

وی بیان کرد: افرادی که غلظت خون بالایی دارند یا دچار نقرس هستند نباید در مصرف این غذا زیاده روی کنند.

مواد لازم برای کباب مشتی (۴ تا ۵ نفر)

تخم مرغ ۲ عدد

پیاز متوسط ۲ عدد

آرد نخودچی ۱/۵ پیمانه

سرکه و شیره به مقدار لازم

روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم

هویج خام رنده شده ۴ عدد متوسط

گوشت چرخ کرده گوسفندی ۳۰۰ گرم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه کباب مشتی

ابتدا پیاز‌ها را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم.

هویج را ریز رنده کرده و به مخلوط اضافه می‌کنیم.

آردنخودچی را کم کم اضافه کرده و مخلوط حاصل را ورز می‌دهیم.

تخم مرغ‌ها را شکسته و به مواد اضافه می‌کنیم.

ادویه جات را اضافه کرده و آن را مخلوط می‌کنیم.

مقداری روغن را در ماهیتابه می‌ریزیم.

مقداری از مایه گوشت را برداشته و در کف دست به شکل بیضی پهن می‌کنیم و سپس در روغن قرار می‌دهیم.

کباب‌ها را پشت و رو کرده تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

برای مزه ملس این کباب از سرکه به همراه شیره یا شکر به عنوان شهد استفاده می‌شود.

۲ قاشق غذاخوری سرکه را با ۲ قاشق غذاخوری شیره مخلوط کرده و به عنوان شهد به کار ببرید.

کباب‌های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد را روی آن بریزید سپس روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کباب برود.

سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.