وبسایت آمریکایی BusinessInsider به تازگی آماری از بزرگترین نیروهای دریایی کشورهای جهان منتشر کرده که ایران بالاتر از روسیه در رتبه چهارم این جدول قرار دارد. امروزه با توجه به تهدیدات امنیتی در اقصی نقاط دریاها بسیاری از کشورها به دنبال افزایش توان استقراری خود در آبهای آزاد هستند. به طور خلاصه در عصر حاضر توان نظامی در دریاها به عنوان یکی از بارزترین ویژگیهای قدرت نظامی هر ملتی در جهان میباشد.
به دلیل وجود منابع غنی نفت و گاز در خلیج فارس و دریای عمان و عبور کشتیهای تجاری و نفتکشهای بینالمللی از تنگه هرمز و حساسیت نظامی این نقطه در دفاع از مرزهای ایران در طول سالیان بعد از انقلاب اسلامی نیروی دریایی ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران تهدیدات بسیاری را از جانب کشورهای متخاصم به سردمداری ایالات متحده آمریکا دفع کرده است. وجود ناوگان نظامی گسترده و پایگاههای متعدد در منطقه خلیج فارس خود نشانی بارز از اهمیت به سزای این منطقه در روابط سیاسی و تجاری جهان است.
فهرست منتشر شده از این وبسایت آمریکایی بر اساس تعداد داراییهای نیروی دریایی هر کشور از قبیل قایقهای گشتزنی، ناوها، ناوچهها، کشتیهای پشتیبانی و ناوهای هواپیمابر در سال 2018 تنظیم شده است. حضور و جایگاه بعضی از کشورها در این لیست تعجب برانگیز و جالب میباشد که نشان دهنده اهمیت تسلط بر دریاها برای هر کشوری است.
بر اساس این فهرست جمهوری اسلامی ایران دارای 398 کشتی نظامی است که شامل 230 قایق تندرو جنگی، 3 ناو، 5 ناوچه، 33 زیر دریایی و 10 کشتی مینروب میباشد و در رده چهارم بزرگترین نیروهای دریایی جهان قرار دارد. روسیه با داشتن 1 ناو هواپیمابر، 9 ناو، 13 ناوشکن، 78 ناوچه، 62 زیر دریایی، 41 شناور گشتی گارد ساحلی و 47 کشتی مینروب در مجموع دارای 352 کشتی میباشد و در پایینتر از ایران در رده پنجم این لیست قرار دارد.
رتبه اول تا سوم جدول بزرگترین نیروهای دریایی جهان به ترتیب از آن کره شمالی، چین و ایالات متحده آمریکا میباشد.
در ادامه فهرست کامل این رده بندی را مشاهده میکنید:
بیشتر بخوانید: اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس مقابل ناوهای آمریکایی و فرانسوی +فیلم
انتهای پیام/