سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید تیرآهن بال پهن H300 از مهم‌ترین دستاوردهای ذوب‌آهن اصفهان

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان تیرآهن بال پهن H300 را از مهم‌ترین دستاوردهای اخیر این شرکت برشمرد و اظهار داشت: در تلاشیم تا سه سال آینده کل بازار یک میلیون تنی این محصول در داخل کشور را به دست آوریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به نقل از مدیر روابط عمومی شرکت ذوب‌آهن اصفهان، منصور یزدی‌زاده در جمع اصحاب رسانه در محل شرکت ملی فولاد ایران با اشاره به جایگاه ملی ذوب‌آهن اصفهان به عنوان مادر صنعت فولاد کشور اظهار کرد : این شرکت که سال گذشته به 50 سالگی رسید ، علاوه بر پایه‌گذاری صنعت فولاد کشور، در شکل‌گیری سایر صنایع مهم کشور نیز نقش‌آفرین بود.

وی افزود: هر چند سهام این شرکت واگذار شده و خصوصی محسوب می‌شود اما همواره نگاه ملی خود را حفظ کرده و همچون دوران دفاع مقدس که در تأمین نیازهای دفاعی کشور حضوری فعال داشت، امروز نیز نقش خود را با تربیت نیروهای متخصص و مدیران سرآمد و همچنین حفظ اشتغال در معادن و دیگر مسئولیت‌های اجتماعی به خوبی ایفا می‌کند.

افزایش سرمایه ذوب‌آهن اصفهان به 6 هزار و 150 میلیارد تومان

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در ادامه بیان کرد : هفته گذشته در مجمع افزایش سرمایه، سرمایه این شرکت از 3 هزار و 300 میلیارد تومان به 6 هزار و 150 میلیارد تومان افزایش یافت و شرکت از شمولیت ماده 141 خارج شد که دستاوردهای بسیار خوبی است، از جمله این‌که موجب تغییر در ساختار مالی شرکت شده و استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و منابع بیرونی را فراهم می‌سازد تا شرکت بتواند در فضای مناسبی سرمایه‌گذاری کند.  

یزدی‌زاده تصریح کرد : ظرفیت اسمی تولید سالانه ذوب‌آهن اصفهان ، 3 میلیون و 600 هزار تن چدن است اما این شرکت با امکانات خود قادر به تولید 4 میلیون تن چدن در سال و همچنین با اجرای طرح LF  قادر به تولید 3 میلیون و 300 هزار تن فولاد است که در نتیجه 700 هزار تن چدن مازاد خواهد داشت که صادرات یا فروش آن به فولاد مبارکه امکان‌پذیر است.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان ابراز داشت : به دلیل ناپایداری در تأمین مواد اولیه به ویژه سنگ‌آهن ، هم‌اکنون این شرکت با 55 درصد ظرفیت خود کار می‌کند و تولید آن حدود 2 میلیون و 200 هزار تن در سال است.

وی در ادامه دلیل این معضل را واگذاری معادن بدون در نظر گرفتن تعهدات آن‌ها در جهت تأمین مواد اولیه صنایع فولادی کشور دانست و تصریح کرد : این کار موجب شده ، معادن کشور به راه‌اندازی صنایع فولادی جدید مبادرت و به صورت عمودی رشد کنند و صنایع فولادی بزرگ کشور مانند ذوب‌آهن را با چالش مواد اولیه مواجه سازند.

یزدی‌زاده با اشاره به قول مساعد وزارت خانه‌های صمت و تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر تأمین پایدار مواد اولیه ذوب‌آهن اصفهان گفت : با تأمین مواد اولیه ، 90 درصد مشکلات این شرکت برای رسیدن به ظرفیت کامل تولید حل می‌شود که در حفظ اشتغال 14 هزار نیروی این شرکت ، 17 هزار معدن کار معادن زغال‌سنگ و یک‌میلیون نفر به طور غیرمستقیم مؤثر است.

 ذوب‌آهن اصفهان به دنبال حفظ سهم خود در بازارهای جهانی

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان، در خصوص صادرات این شرکت تأکید کرد: به دنبال حفظ سهم خود در بازارهای جهانی هستیم ، تا نقش خود را در این بازارها حفظ کنیم ، توافق شده که به عراق و افغانستان ریالی صادرات داشته باشیم و البته ارزی هم می‌توان صادر کرد، صادرات به عراق و افغانستان هم برای شرکت سود ده است و هیچ زمان به زیان نمی‌فروشیم.

وی اضافه کرد: صادرات ذوب‌آهن اصفهان به کشورهای آسیای دور نیز رسیده است و محصول این شرکت به خوبی در بازارهای جهانی جای خود را پیدا کرده است.

یزدی‌زاده با اشاره به این‌که ذوب‌آهن اصفهان به عنوان تولیدکننده مقاطع ساختمانی پی‌ریزی شده است، عنوان کرد: این شرکت در حال تبدیل شدن به تولیدکننده مقاطع صنعتی همچون ریل و تیرآهن H است.

تأمین ریل موردنیاز کشور در ذوب‌آهن

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در مورد تولید ریل یادآور شد: در تولید ریل دو موضوع مهم مطرح است، یکی مربوط به نورد ریل است که در کارگاه نورد 650 ذوب‌آهن انجام می‌شود و موضوع دوم مربوط به شمش ریل است که در گذشته خریداری می‌شد اما با راه‌اندازی طرح VD موفق به تولید شمش ریل شدیم.

وی در ادامه گفت: علاوه بر آن با اجرای این طرح ، امکان تولید تمام مقاطع صنعتی فراهم شد و هم‌اکنون 50 درصد کل تولیدات این شرکت را مقاطع صنعتی تشکیل می‌دهد، این شرکت قادر به تولید انواع ریل است و ریل مورد نیاز جهت مترو کشور نیز تأمین می‌شود که اولین محموله آن به زودی جهت مترو اصفهان تحویل داده می‌شود.

یزدی‌زاده تولید تیرآهن H300  را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای اخیر این شرکت عنوان کرد و اظهار داشت: در تلاش هستیم تا سه سال آینده کل بازار یک میلیون تنی این محصول در داخل کشور را به دست آوریم، بدین ترتیب دیگر استفاده از تیرورق که محصولی غیراستاندارد برای ساختمان است، نیاز نخواهد بود.

صرفه‌جویی ارزی3 و نیم میلیون یورویی با راه اندازی خط انتقال تیرآهن بال پهن H300

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان مطرح کرد: جهت ریخته‌گری شمش موردنیاز تیرآهن H300، شمش بیم بلانک تولید شد که به همت تلاشگران ذوب‌آهن صورت گرفت در حالی که پیشنهاد شرکت‌های خارجی برای احداث ریخته‌گری مذکور، 3 و نیم میلیون یورو بود که این رقم صرفه‌جویی شد.

وی طرح PCI (تزریق پودر زغال در کوره بلند به جای کک) را یکی ازطرح‌های مهم این شرکت جهت کاهش قیمت تمام شده عنوان و تصریح کرد: این طرح که 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا اواخر بهمن ماه راه‌اندازی شود، مصرف کک را کاهش می‌دهد و 150 میلیارد تومان نتیجه اقتصادی آن خواهد بود.

یزدی‌زاده افزود: ذوب‌آهن اصفهان در گذشته یک برج خاموش‌کننده برای کک سازی داشته اما اخیراً با راه‌اندازی برج خاموش‌کننده دیگر به دست تلاشگران این شرکت، مشکلی بابت اورهال واحد کک سازی نخواهد داشت.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در خصوص تأمین آب این شرکت در شرایط بحران خشک‌سالی کنونی بیان داشت: طرح پسآب تا یک ماه آینده تعیین تکلیف می‌شود و 800 مترمکعب در ساعت انواع پسآب‌های زرین‌شهر و خود ذوب‌آهن را تصفیه و در خط تولید استفاده می‌کنیم.

وی در مورد تهاتر بدهی‌های این شرکت (بند واو تبصره 5) گفت : از مجموعه بدهی‌های بانکی ذوب‌آهن که 3 هزار و 800 میلیارد تومان است ، توافق لازم با بانک‌های ملی 453 میلیارد تومان، صادرات 307 میلیارد تومان ، ملت 589 میلیارد تومان و کشاورزی 161 میلیارد تومان در مجموعه یک هزار و 510 میلیارد تومان صورت گرفته که بدهی‌ها تهاتر می‌شود و توافق با بانک پاسارگاد به میزان 905 میلیارد تومان در حال انجام، فرم بانکی 4 بانک اول پر شده و به وزارتخانه داده شده است.

یزدی‌زاده در مورد دارایی‌های غیرمولد توضیح داد: برخی زمین‌های غیرمولد را از طریق بورس کالا و سایر موارد به فروش رسانده و ارزش دفتری 62 میلیارد تومان بوده که 215 میلیارد تومان می‌فروشیم.

کک زرند جایگزین کک خارجی می شود

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان با اشاره به تأمین مواد اولیه گفت : میدکو مجموعه بزرگی است که طی 6 سال گذشته بازدهی خوبی داشته است و به عنوان یکی از بخش‌های مهم صنعت فولاد کشور محسوب می‌شود و ارتباط خوبی برای تأمین مواد اولیه به ویژه کک با این شرکت هست ، هفته گذشته بازدیدی از واحد کک زرند داشتیم و صحبت شد تا خرید کک خارجی را با باتری کک زرند جایگزین کنیم تا شاهد تأمین پایدار مواد اولیه باشیم.

وی به یکی دیگر از طرح ‌های مهم ذوب‌آهن شامل راه اندازی خط انتقال تیرآهن بال پهن H300 اشاره و اظهار کرد: کلیه خدمات مهندسی و طراحی پایه و تفصیلی این طرح در حوزه‌های مکانیک، تأسیسات، سیویل، برق، اتوماسیون و برنامه‌نویسی به دست کارشناسان ذوب‌آهن انجام شد که 350 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشت.

بهرام سبحانی رئیس هیأت مدیره ذوب‌آهن اصفهان نیز در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: واقعیت این است که کالای صادراتی از کشور منابع ملی محسوب می‌شود و باید ارز آن به کشور بازگردد، باید این ورود ارز مدیریت و نیازهای کشور از طریق این ارز تأمین شود.

رئیس هیأت مدیره ذوب‌آهن اصفهان افزود: فولادسازان انتظار دارند در قبال صادرات و ورود ارز به سامانه نیما، نیاز ارزی آن‌ها نیز تأمین شود، هر شرکت فولادی 100 تا 120 دلار برای هر تن تولید نیاز ارزی دارد و در نتیجه صادرات آن باید جوابگوی نیاز ارزی آن‌ها باشد.

ارز فولادسازان صادرکننده به خودشان تخصیص یابد

وی تصریح کرد: مهم این است که ارز عرضه شده از فولادسازان صادرکننده در سامانه نیما برای تأمین نیاز خود فولادسازان و با اولویت نخست به خودشان تخصیص یابد.

 

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.