سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ستاد تنظیم بازار در خواب پاییزی!/ چرا قیمت اقلام اساسی افزایش یافت؟

ماه‌های گذشته بازار بر خلاف قول رئیس جمهور شاهد تورم در کالاهای اساسی بود که این افزایش قیمت بیشترین تأثیر پذیری‌اش از گرانی ارز رایج برای واردات بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اعلام نرخ تورم ماهانه و سالانه به نظر می‌رسد؛ نگاه سرپرستان خانوارها به سفره پهن شده خود کمی با نگرانی  همراه است  و با افزایش قیمت اجناس در بازارها این نگرانی بعضا تبدیل به بحران شده است.
 
افزایش چشمگیر قیمت در برخی مواد غذایی موجب دست کشیدن از خرید مواد ملزوم زندگی روزمره برخی خانوارها شد موضوعی که آنچنان هم از سوی مراجع و سازمان‌های زیربط تأیید نمی‌شود و قطعا در این بین دخالت بسیاری از سودجویان بازار منجر به افزایش قیمت نجومی شده است.
 
بازاری که بر خلاف وعده رئیس جمهوری در برخی کالاها شاهد تورم 244 درصدی بوده است،گرانی در برخی اقلامی که هیچ ارتباطی با ارز و روابط خارجی نداشته و تنها به علت سوءاستفاده برخی افراد از نوسانات بازار ارز و خبر تأثیر تحریم‌ها در بازارها رخ داده است.

رئیس جمهور: تمام کالاهای اساسی به همان قیمت قبل باقی خواهد ماند

حسن روحانی، رئیس جمهوری در دیدار مردم آذربایجان شرقی در چهارم اردیبهشت ماه سال جاری تأکید کرد: برای آرامش مردم تصمیمات قاطع و محکمی در مورد ارز کشور اتخاذ کردیم، کسی نگران واردات و صادرات نباشد، کسی نگران کالاهای مورد نیاز کشور نباشد، در برابر توطئه خارجی و برخی کوته‌فکران در داخل برنامه‌ریزی کردیم و تمام نیازمندی‌های کشور را با ارز 4200تومانی وارد کرده و تمام کالاهای اساسی به همان قیمت قبل باقی خواهد ماند.

تأکیدی که عملی نشد و بسیاری از کارشناسان دلیل اصلی این موضوع را عدم نظارت صحیح و همچنین سوءمدیریت مدیران اقتصادی می‌دانند و معتقدند دولت در برخی موارد یک جانبه گرانه برای بازارها تصمیم گرفته است.

طبق گزارش‌های مردمی اکثر جامعه به نوسانات لحظه‌ای اقلام اعتراض دارند  و معتقدند که بازار با کمبودی مواجه نیست، اما این‌که در یک هفته قیمت لبنیات چندبار تغییر می‌کند موجب نارضایتی مردم می‌شود.

ریاست ستاد تنطیم بازار در کشور بر عهده وزارت صمت و شخص وزیر صمت است با تغییر وزیر در میانه سال هنوز سازوکار مناسبی برای این مسیر تعریف نشده است و بازاریان تنها با همکاری و خط دهی اصناف و اتحادیه‌ها عمل می‌کنند که البته نقش پررنگ سازمان تعزیرات حکومتی برای برخورد با متخلفان خارج از دید نیست.
 
بسیاری از مسئولان کشوری دلیل اصلی این افزایش قیمت را مداخلات ارزی در اکثر کالاهای تولید داخل می‌دانند و معتقدند حتی در بسته‌بندی لبنیات مواد خام بدون تغییر قیمت از دامداران خریداری شده و این کارخانه‌ها هستند که برای تهیه مواد بسته‌‌بندی و نگهدارنده در حین اقدام به واردات با مشکل گرانی ارز روبه‌رو شده‌اند.

دلیل افزایش قیمت‌ها چیست؟

حسین میرشجاعیان حسینی، معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره می‌گوید: وظیفه قیمت گذاری بر عهده ستاد تنظیم بازار و شخص وزیر صمت است و البته وزارت اقتصاد در این کمیته عضو است.
 
وی افزود: البته شرایط سخت به‌وجود آمده نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و همچنین نظارت جدی ستاد تنظیم بازار است، بنابراین معتقدیم بیشترین دلیل افزایش قیمت‌ها در بازار، نوسانات ارزی  بوده است.
 
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: با ورود مدیر جدید بانک مرکزی و سیاست گذاری‌های صحیح ارزی و بانکی شاهد کاهش قیمت ارز بودیم و مطمئنا در آینده‌ای نزدیک با واقعی سازی قیمت کالاها هم روبه‌‌رو خواهیم شد.
 
وی با اشاره به اصلاح نظام بانکی، بیان کرد: امید داریم با مصوبات ستاد عالی هماهنگی اقتصادی و تقویت نظام بانکی بتوانیم در مهار تورم و نقدینگی افسارگسیخته هم مانند سیاست‌های ارزی بانک مرکزی موفق باشیم.
 
اما چرا به یکباره قیمت‌ها با افزایش بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شدند و بیشترین لطمه در این بازه زمانی به اقشار ضعیف جامعه وارد شد؟ هر چند برخی از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از عملکرد خنثی و تقریبا بی‌نتیجه دو نهاد سازمان حمایت از مصرف کنندگان و ستاد تنظیم بازار مطلعند.
 
طبق بررسی‌های میدانی، تعداد زیادی از مردم معتقدند نظارت بر نحوه قیمت گذاری‌ها واقعی نیست و اغلب شاهد تفاوت قیمت بین دو مغازه در یک مرکز خرید هستند.

نقش سازمان حمایت در بازار

یکی از افراد حاضر در مرکز خرید مذکور در گفت‌وگو با  خبرنگار ما می‌گوید: کافی است برای خرید یک مواد شوینده به چند مغازه مراجعه کنیم، متوجه تغییرات قیمتی عجیبی می‌شویم. این موارد ربطی به قیمت گذاری‌ها ندارد و تنها به نظارت دستگاه‌های مربوط باز می‌گردد.
 
حسین صلاح ورزی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران  در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن انتقاد از عملکرد سازمان حمایت از تولیدکنندگان  و مصرف کنندگان اظهار کرد: تصورمان بر این است که این نهاد نقش حمایتی ایفا نمی‌کند بیشتر نقش دخالتی در بازارها داشته است.
 
وی افزود: وقتی می‌گوییم وجود این سازمان صورت و نتایج خوبی را به دنبال نداشته است دلیلش نارضایتی عموم جامعه از عدم حمایت این نهاد است، هیچ یک از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان حمایتی را از سوی این نهاد نمی‌بینند و بلکه حتی شاهد قیمت گذاری‌های خارج از واقعیت هستند.
 
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در این باره می‌گوید: حتی یک تولیدکننده در فضای کسب و کار برای تهیه مجوزها هیچ تفاوتی  در مقررات نسبت به گذشته مشاهده نمی‌کند و همچنان صعوبت سال‌های قبل در این مسیر پا برجاست.

دولت برای مقابله با تورم هوای سفره مردم را داشته باشد

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی هم  در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در انتقاد به عملکرد دولت برای مهار تورم می‌گوید: درست است بسیاری از گرانی‌ها متوسل به نوسانات ارزی بوده است اما دولت در مقابله با چنین حجم افزایش قیمتی، چتر حمایتی خوبی را باز نکرده است. معتقدیم دولت باید برای اینکه بتواند تورم را خنثی کند هوای سفره مردم کم درآمد را داشته باشد.
 
وی افزود: به عنوان مثال در پرداخت یارانه به اقشار مختلف جامعه هیچ تغییر قیمتی رخ نداده است این موضوع موجب نارضایتی مردم شده است، بهتر است با افزایش بیش از 400 درصدی برخی اقلام نظیر بنزین، فکری به حال افزایش یارانه برخی افرادی که هیچ درآمدی به غیر از یارانه‌ها ندارند هم باشد.
 
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: بعضا می‌شنویم که از سوی دولت بیان می‌شود در پرداخت یارانه‌ها مصیبتی عظیم دامن‌گیر آنهاست این درحالی است که یارانه‌ها برای دولت نوعی درآمد را هم به همراه داشته است. این صحیح نیست که با افزایش تورم هیچ تغییری در مقدار یارانه نقدی به‌وجود نیامده باشد.
 
غلامعلی فاروقی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی  در گفت‌وگو خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، می‌گوید: چرا ستاد تنظیم بازار، تأثیر نوسانات ارزی بر برخی واحدهای تولیدی را ندید می‌گیرد و قیمت‌هایی را مصوب می‌کند که موجب ضرر تولیدکننده می‌شود.
 
وی افزود: باید به دنبال قیمت گذاری واقعی باشیم  نه کمتر از واقعیت و نه بیشتر از آن، زمانی که کالایی را در بازار با قیمت کاذب به فروش برسانند باید با آن برخورد جدی شود و در آن طرف داستان، زمانی که قصد اعمال قیمت‌های پایین‌تر از نرم بازار را دارند یا باید به حمایت جدی از تولیدکننده پرداخته شود و یا بگذارند تولیدکننده به قیمت رسمی و تحت چارچوب قوانین محصولات خود را به فروش برسانند. ما نیز به دنبال گرانی کالاها و نارضایتی مردم جامعه نیستیم، اما باید فکری به حال ثبات قیمت‌ها در بازار شود.
 
اما نکته حائز اهمیت و مورد سوال بسیاری از عموم مردم این است که پس از پیگیری‌ها و بررسی‌های نیروی انتظامی و کشف تعداد زیادی از انبارهای احتکار کالاهای اساسی و مایحتاج مردم، تکلیف این محصولات چه شد آیا به بازار عرضه شدند و یا فعلا در اختیار دولتی‌ها قرار دارند؟
 
آیا با سوق این کالاها به بازار کشور، میزان عرضه و تقاضا به روند عادی خود باز نمی‌گردد تا دیگر شاهد افزایش روزانه قیمت محصولات خوراکی نباشیم و در ادامه با ابلاغ آمارهای رسمی، رشد بیش از 200 درصدی قیمت برخی از اقلام را در یکسال شاهد نباشیم؟
 
شهاب نادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی  درباره موضوع تنظیم بازار کالا‌های اساسی می‌گوید: با وجود کارشکنی‌های مکرر و اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، نباید مشکلی برای تامین معیشت مردم ایجاد شود، نباید زمانی که ارز برای واردات کالا‌های اساسی با نرخ ترجیحی تعلق می‌گیرد، کالا با نرخ ارز آزاد به مردم به فروش برسد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: همراه با اختصاص ارز با نرخ ترجیحی برای کالا‌های وارداتی، باید ساز و کار دقیق توزیع کالا‌های مذکور نیز روشن شود، چرا که خیلی از مردم گلایه دارند قیمت کالا‌های مصرفی بالا رفته است.

جلوگیری از فساد اقتصادی باید به‌صورت سیستمی تعریف شود

نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر اورامانات، تصریح کرد: در روند اختصاص ارز ترجیحی و توزیع کالا‌های مذکور باید از رانت جویی توسط عده‌ای، جلوگیری شود و مفسدان اقتصادی باید براساس قانون مجازات شوند به نحوی که مجازات به بازدارندگی در ارتکاب به فساد اقتصادی منجر شود.

نادری افزود: جلوگیری از فساد اقتصادی باید به‌صورت سیستمی تعریف شود به نحوی که پیشگیری در اولویت قرار بگیرد، حتی در توزیع کالا‌های اساسی باید عملکرد شفاف شود.

تأمین مایحتاج مردم با اعمال مدیریت صحیح کار دشواری نیست

وی با بیان اینکه ارتقای عملکرد ستاد تنظیم بازار ضرورت دارد، ادامه داد: اینکه از صادرات محصولات که در داخل کشور به آن نیاز است جلوگیری شود، قابل توجیه بوده، اما باید از تولیدکننده حمایت کافی شود تا انگیزه برای رشد تولید حفظ شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های فراوان در کشور در صورت اعمال مدیریت و نظارت موثر، تأمین مایحتاج مردم کار دشواری نیست، نکته دیگر اینکه باید کالا‌های احتکار شده‌ای که کشف می‌شود به‌صورت شفاف و صحیح در چرخه توزیع قرار بگیرد.

برنامه‌های وزیر تازه نفس صمت برای مدیریت بازارها

در نهایت گفتنی است فاکتورهایی که موجب ایجاد نوسانات و صعود شدید قیمت در بازارها شده مواردی اعم از تورم، سوءمدیریت، عدم حمایت از سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و در نهایت تصمیمات بی‌نتیجه ستاد تنظیم بازار هستند که دولت را در قولی که به مردم داده بود کمی بدقول جلوه داده است.
 
بنابراین تلاش‌های دولت برای جلوگیری از ضربه‌ها به بدنه زندگی اقشار کم در آمد با توزیع سبد حمایت از معیشت خانوارها ادامه دارد، اما بسیاری از کارشناسان این نوع حمایت‌ها را مانند مُسکن‌های موقتی می‌دانند و دولت را به ایجاد زیرساخت و سیاست‌های دائمی برای مقابله با افزایش قیمت‌ها توصیه می‌کنند.
 
باید منتظر ماند و دید که آیا وزیر تازه وارد صمت برنامه‌ای را تحت عنوان ریاست ستاد تنظیم بازار برای مهار تورم افسارگسیخته خواهد داشت؟ و یا این بار سنگین تنها به دوش سیاست‌های نو و به جای بانک مرکزی خواهد بود؟!!
 
گزارش از نرگس معززی
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
چراگران نشود؟مگرکالاهای اساسی ارتباطی بالارفتن هزینه های دیگرنداردبنده خواهش می کنم مسوولین محترم کشورمان رضایت خداراباخدمت به مردم کسب کنند
ناشناس
۰۸:۱۸ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
ستاد تنظیم بازار- سازمان حمایت از مصرف کننده وستادها و سازمانهای زیر ربط
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
این ستادهای مربوطه به خواب پاییزی نرفتن اینا تو کما هستند فقط هر از چند گاهی یه ستادی یه سازمانی تشکیل میشه...
ناشناس
۲۱:۵۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
عزیز من، کلا همه رفتند به خواب پاییزی، کی به فکر دخترک کبریت فروشه که زمستون تو راهه، نظارت به چی غذا ملت پوشاک ملت، درمان ملت، بخش خودروسازی....... کجا همه تو خوابند
علی
۲۱:۰۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
وقتی نقدینگی مدیریت نشود این میشود که میبینیم . وقتی سود بانکی کاهش میابد مطمئنا این نقدینگی سرازیر میشود به سوی ارز و سکه و خودرو و مسکن و..... تازه سرمایه داران این سری زرنگ هم شدن با توجه به کاهش نرخ ارز مقاومت هم میکنند.
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
قیمت کالا ها تا فروردین 98 بالا نمیره داری مردم و به این وضعیت عادت میدن که بعدش هر چی شد عادی بشه
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
قیمت کالا ها تا فروردین 98 بالا نمیره داری مردم و به این وضعیت عادت میدن که بعدش هر چی شد عادی بشه
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
حتی اگر دلار 1000توان هم بشود.
رئیس جمهور: تمام کالاهای اساسی به همان قیمت قبل باقی خواهد ماند.
ناشناس
۰۷:۴۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
والا دیگه هیچ جوانی جرات نمیکنه بره ازدواج کنه
ناشناس
۰۱:۴۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
قرار بود ارز تک نرخی بشود، که نشد.
قرار بود قیمت کالاهای اساسی افزایش نیابد، که نشد.
قرار بود که سبد کمک هزینه پرداخت شود، که نشد.
قرار بود که با گران فروشان مبارزه شود، که نشد.
H
۰۱:۱۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
از این قول ها زیاد داده و عملی نشده .....
فرید
۰۰:۲۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
همه نظرات محترم . مقصر خودمانیم و بازاری ها . مگر شیر و لبنیات و روغن و نخود ولوبیا و گوشت مرغ و گاو و گوسفند را امریکا و دلارش تحریم کردند. هجوم برای خرید و فرصت طلبی بازاری ها مگر اجیل وخشکبار ما وارداتی است سه ماهه 300 درصد افزایش داشته .اگر به دلار است دلار الان نیبت به دوماه قبل حداقل 40 درصد کاهش داشته ولی این اقلام همچنان افزایش می یابند وکسبی هم پاسخگو نیست . بقیه اجناس هم همینطور خودرو و لوازم خانگی و .......
ناشناس
۱۰:۵۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
تو نخر تا ارزون بشه . ایران تنها جایی هست که هر چقد نخری گرون تر میشه . شما چند تا مورد نام ببر که میتونی در یک ماه خرید نکنی تا مردم یاد بگیرن واسه نمونه .
بسیجی
۲۲:۱۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
تعزیرات حکومتی باید جلوی گران فروشان را بشدت بگیرند
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
نظارتی وجود ندارد مردمی که زیر نظر هیچ ارگانی نیستن چکار کنن که نمیتونن نیم کیلو گوشت بگیرن
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
پس کی نوبت به نظارت بر کالاها میشه
ناشناس
۲۳:۴۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
هیچوقت چون عزمی نیست
ناشناس
۰۸:۲۳ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
اینا که میگن نه تورم هست نه گرانی نه بیکاری رئیس جمهور هم میگه تورم رو مهار کرده!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
نرخها همچنان در حال افزایش است تعزیرات هم می گردد به دنبال دیوارهای کوتاه ،خرده فروشها ومغازه دارهای کوچک ،وبه عمده فروشها ودلالان بزرگ وآنها که همچون خون آشام در حال مکیدن خون مردم ضعیف وناتوان از نظر مالی هستند کمترین اعتناواراده ای برای مقابله ندارند
ناشناس
۲۰:۱۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
قحطی که شاخ و دم نداره ما دچار قحطی شدیم
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
نه طبق امارها نه گرانی هست نه تورم نه بیکاری !
ناشناس
۰۸:۲۶ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
جناب روحانی میگه تورم رو مهار کرده !نوبخت هم میگه مگه قیمت حامل های انرژی بالا رفته که یارانه رو افزایش بدن ! با اینهمه گرانی دل نو بخت هنوز خنک نشده !!
ناشناس
۱۹:۵۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
انحصار ودلال بازی .اصلا وقتی اصلاح طلبان سرکار میان وضع از این بهتر نمی شه
ناشناس
۱۹:۴۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
اقا نه بسوز نه بسوزان فقط وقت انتخاب هوشیار باش که این همه گرفتارنشوی
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
نه عزیز اون حرفایی که میزدن اون قولهایی که جناب روحانی برا ملت داده بود یادش رفته بهتره مناظره روبراش باز پخش کنن
جاسم داغری
۱۹:۰۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
عامل گرانی دولت است
حالا سهمیه بندی بنزین را فعال کردن که بخواهد در سال آینده قیمتها را به اوج خود برسانند و کسری بودجه خود را تأمین کنند
ناشناس
۰۸:۰۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
بله همه چیز ده برابر شده عاملش خود دولت و مسئولان هستند
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
چرا شاهد اینهمه گرانفروشی هستیم پس نظارت چی میشه
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
بابا بیخیال هرجا مسئولین گفتن نگران نباشید قیمتها چندبرابر شده
یادتونه برا دلار4200تومنی گفتن نگران نباشید.بعد شد20تومن
هنوز که5برابر نشده پس غر نزنید
ناشناس
۰۸:۰۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
یعنی چی غر نزنیم
اسماعیل
۱۷:۳۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
ما که زیر نظر هیچ نهادی نیستیم چرا هیچی به ما تعلق نمیگیره چرا شیر کوچک200سی سی از 1000 تومان رسیده به 2000 مگه قیمت 1 کیلو شیر چقدره
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
خدا به داد بچه دارها برسد
احمدی
۱۷:۱۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
تورم 244 درصد !!! حقوقها 20 درصد اضافه میشه !! اونم شاید !!!! مثل سال قبل که گفتن پلکانی با تورم طی سال افزایش میدیم ولی فکر کنم پله هم گران شد و همین باعث شد هیچ اتفاقی نیفته !!
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
جناب روحانی میگه تورم رو مهار کرده ! نه تورم هست نه گرانی نه بیکاری نوبخت هم گفته مگه قیمت حامل های انرژی افزایش یافته که یارانه ها رو هم افزایش بدن
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
ما متوجه نشدیم کالای اساسی که میگن یعنی چه و کدام کالا این مبهم است چون هر چی را می خواهی بخری گرونه
ناشناس
۱۶:۴۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
ای بابا غر نزنید.دولت نرخ تورم را اورده پایین
ناشناس
۱۵:۴۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
هیچکدام بفکر چرخ تولید و ذخیره اقلام مهم و راهبردی نیستید
بختیاری
۱۵:۴۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چرا تولید به اندازه کافی نیست که مدام کالاهای اساسی گران میشوند ؟؟؟؟!!!!اگر به اندازه کافی انبار ندارید و در انبارها ذخیره ندارید پس صادر هم نکنید و بفکر تولید بیشتر و یا واردات باشید !!!
مسولان عزیز ضعفهای در انبارداری و تولید را بپذیرند و آنها را برطرف نمایند!!!
بختیاری
۱۵:۴۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چرا تولید به اندازه کافی نیست که مدام کالاهای اساسی گران میشوند ؟؟؟؟!!!!اگر به اندازه کافی انبار ندارید و در انبارها ذخیره ندارید پس صادر هم نکنید و بفکر تولید بیشتر و یا واردات باشید !!!
مسولان عزیز ضعفهای در انبارداری و تولید را بپذیرند و آنها را برطرف نمایند!!!
ناشناس
۰۸:۱۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
واردات کالاهای خارجی ازادبشه تولیدات ملی که کفیتی هم ندارن از وسایل برقی گرفته تا خودرو مجبور میشن قیمتشو بیارن پایین
ناشناس
۱۵:۴۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
تولید فراوان و مصرف فراوان و قیمت مناسب ،این است روش درست بازار و زندگی کردن
ناشناس
۱۵:۳۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چرا قیمتها کنترل نمیشه مگر نه کشور ما از بزرگترین تولید کنندگان میوه و سبزیجات است پس چرا اینقدر قیمتها افسار گسیخته است و دلالان سودشان از باغدار و کشاورز بیشتر است
یکسال پیاز ها خراب میشوند و یک سال مرکبات و میوه جات از بفروش نرفتن و نداشتن انبار گندیده میشوند
پس چه بهتر که با قیمتی مناسب همه فروخته شوند
کاربر سایت
۱۵:۱۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
تورو خدا یکی بیاد به فکر مردم باشه داریم له میشیم زیرباراین گرونیها گوشت و مرغ و لبنیات ومیوه که نمیتونیم بخریم امروز رفتم یه مقدار سبزیجات خریدم شده 47 هزارتومن میخاستم همونجا بزنم زیر گریه اخه این چه وضعشه بچه هام سوء تغذیه گرفتن بخدا.......
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
متاسفانه در خصوص کنترل قیمتها ، نظارتی وجود ندارد!!!
هر تشکل صنفی ، هر کاری که دلش میخواهد ، انجام میدهد
به بهانه افزایش هزینه های تولید ، افزایش قیمت محصول مورد نظر را (که مجموعه ای از افزایش واقعی است ، را با افزایش قیمت غیر واقعی ، با هم در می آمیزند) به صورت. غیر اصولی وغیر کارشناسی به مصرف کننده تحمیل می کنند!
و چون در بسیاری از موارد ، همان اندک نظارت ، توسط افراد غیر مطلع انجام میشود ، نتیجه کار این می شود که به عنوان مثال ، طی ششماه محصولات لبنی را چند بار افزایش قیمت میدهند!!!! و.......
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
تا زمانی که همه به فکر افزایش حقوق باشند همینه . بانک مرکزی باید مستقل باشه . فقط در این صورته که همه چیز درست میشه .
رضا
۲۳:۴۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
فعلا که اگه حقوقا بالانره از وسطای برج به بعد)تازه اونم باکلی قناعت) باید از گرسنگی بمیریم
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چرا نظارتی وجود نداره ؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
باید نظارت ها بیشتر بشه
ناشناس
۱۶:۴۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چون نمی خواهند نظارت داشته باشند
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
کی نظارت کنه اونی که مسول گرونیه و عامل همه بدبختیه ملت شده ؟!
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
بخدا همه ناظران بازار و تعزیرات بازار و نظارت بر همه اجناسو ول کردن و نظارتی نمیکنن و اقلام و همه وسایل روز به روز و مغازه به مغازه قیمتی متفاوت و گران دارن
مهدی
۱۱:۳۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
گرانی در خانه . خوراک . و قطعات خودرو و غیر کمرم را شکست و شرمنده پدر مادر برادر و زن و بچه های خودم شدم با حقوق ۱میلیون پانصد تو رو خدا کاری کنید. ناگفته نباشد مستاجر هم هستم ماهی ۳۵۰ تومان هم دارم کرایه میدم مرگ بر گرانی
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چون کسی به فکر ملت نیست
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
فرصت نمیکنند به فکر ملت باشند
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
والا حرف میزنند ولی عمل نمی کنند
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
تا دیروز دلاربالا میرفت همه چی گرون میشد امروز دلار پایین میاد باز همه چی گرون میشه آخه این ستاد تنظیم بازار کجاست اصلا وجود خارجی دارد یا فقط اسم و رسم دارد
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
باید بسوزی و بسازی .
ناشناس
۱۱:۵۸ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
بطری پت آب معدنی که تولید پتروشیمی های داخل است چرا باید ۳ برابر افزایش قیمت داشته باشد ؟
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
در خواب پاییزی
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
من یه معلول نخاعی هستم با اندک مستمری ناچیز چجور زندگی کنیم با زنو بچم.لااقل یارانرو ۵برابرتا۷برابر کنید.قانون حمایت از معلولین رو اجرا کنید.بعدش اصلا قیمت هارو آزاد کنید.
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
قانون حمایت از معلولین
بعدش اصلا قیمت هارو آزاد کنید?قانون چی?
ناشناس
۱۰:۳۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
خدا خودش کمکمون کنه
جمال
۱۰:۳۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
این حرفها برای کسی آب و نون نمیشه در عمل کار بر آید
دیروز رفتم به یکی از فروشگاهها برای خرید دیدم یه صف طولانی پیر، جوون ، زن ،مرد و بچه همه وایستادن از یکیشون پرسیدم چه خبره گفت گوشت میدن یاد زمان جنگ افتادم میرفتیم تو صف گوشت کلی ساعت رو میگذروندیم گفتم حالا گوشت چی میدن، گفت گوشت منجمد 29000 تومن
خدایا تا دیروز مردم به گوشت یخ زده 8000 تومنی روی خوش نشون نمیدادن و قیمتش شده الان 50 تومن حالا که شده حدود 30 هزار تومن این صف
خدایا داریم به کجا میریم
آیا مردم ما شایسته ی این گونه رفتارها هستن
واقعا" متاسفم
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
آیا مردم ما شایسته ی این گونه رفتارها هستن???
تو بگو
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
ما قول های بسیاری شنیده ایم
امین
۱۰:۲۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
گرانی به غیر از کوچکتر شدن سفره ها عواقب خطرناک اجتماعی و خانوادگی را به همراه دارد مسئولین دقیقا" کجا هستند یک سر به زندان ها دادگاه های خانواده بزنند
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چرا کسی به فکر مردم نیست ؟
ناشناس
۰۸:۱۶ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
اکثرا از نداری باعث میشه زوجین طلاق بگیرند
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چون‌بحال‌خود‌رها‌شده‌وهیچ‌نظارتی‌نیست
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
چون‌بحال‌خود‌رها‌شده‌وهیچ‌نظارتی‌نیست
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
فقط برای کنترل بازاروبرگشت قیمت تاحدودی به وضع اول بایدشدیداازصادرات مایحتاج عمومی گرفته شودوالی بااین وضعیت همه ازاوضاع ناراضی ودل چرکین اندفقط یک موردرب گوجه3500تومانی روی قیمت18الی21هزارتومانی توقف کرده چرا?چون صادرمیشود.
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
وزیر صمت یعنی چه؟وزیر صنعت یا صمت کدوم درسته ؟؟؟
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
صنعت معدن تجارت مخفف میشه صمت
ناشناس
۰۹:۴۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
دلار ارزن شده ولی اقلام مورد نیاز مردم افزایش دارد .
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
ما با این همه گرونی باید چکار کنیم ؟
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
بسوزیم وبسازیم