وی با اشاره به اینکه تورم نقطه به نقطه متوسط تغییرات قیمت کالاها نسبت در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل است افزود: رب گوجه فرنگی ۲۴۴ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته و این ارقام در میوه جات ۶۷ درصد،کالاهای بادوام ۷۹ درصد اما در برخی کالاها هم زیر ده درصد تورم وجود داشته و متوسط این اعداد تورم نقطه به نقطه ۳۵ درصدی است.
پارسا بیان کرد:بررسی ما و فلسفه ایجاد ما همان قیمت های عملیاتی در مغازه ها و خرد فروشی ها در شهر و روستاست.
وی گفت:ما ۳۸ هزار خانوار و الگوی مصرف آنها را بر حسب هزار قلم کالا محاسبه می کنیم. تورم در اقلام مختلف، متفاوت است به طور مثال خوراکی ۲۶ درصد، مسکن ۳۵.۵ درصد و سایر ۳۸ و ۵ درصد که تورم نقطه ای ۳۵ درصد متوسط این اعداد است.
رئیس مرکز ملی آمار بیان کرد:تورم خوراکی در روستا و شهرها متفاوت است مناطق روستایی ما ۳۸ درصد ولی مناطق شهری ۲۶ درصد تورم خوراکی دارند و این واقعیت است و اینطور نیست که سهم خدمات از جایی دیکته شده باشد.بلکه از کف زندگی مردم است.
پارسا گفت: به طور مثال در قیمت رب گوجه فرنگی۱۸ هزار و سیصد تومان بیشترین و در کمترین نرخ ۱۶ هزار تومان به ثبت رسیده است.بنده خریدهای منزلم را خودم انجام میدهم و قیمت ها را می دانم. گوشت گاو گوساله ۵۹ هزار تا ۶۲ هزار تومان بوده است و آمار ما متوسط این قیمت هاست.
وی افزود:باید دقت کنیم کدام آمار کجا استفاده می شود.معدل تمام اعداد تورمی در کشور همین نرخی است که ماهانه اعلام می شود.
رئیس مرکز ملی آمار بیان کرد:گاهی فکر می کنیم نرخ ۱۵ درصد باید در تمام اقلام صدق کند درصورتی که این نرخ معدل سالانه است.تورم ماهانه را به صورت نقطه به نقطه اعلام میکنیم و چیزی غیر از واقعیت نیست.
وی اضافه کرد: به طور مثال در یک نقطه از کشور موز ۱۲ هزار ۶۰۰ تومان و در نقطه ای دیگر ۱۴ هزار و سیصد تومان ثبت شده که جایی از کشور گران تر و ارزان تر بوده است.برای ارزیابی دولت باید مبنای ما سالانه باشد.
پارسا تاکید کرد:مسایل مثل اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی از مصیبت های ماست که ربطی به ترامپ و تورم ندارد.اما بانک مرکزی تورم را به ۷۲ شهر بزرگ و ۳۸۶ قلم کالاست.
وی گفت:در حالی که مرکز آمار محاسباتش بر روی ۴۷۵ قلم برای ۲۳۱ شهرو۶۲۱ روستا و ۴۲۰ مظنه قیمت انجام می شود و اصلی و دقیق ترین آمار است.
پارسا ابراز کرد:انگار پول خرج می کنیم تا خودمان بی اعتمادی ایجاد کنیم .در همه دنیا تنها کشور ما دو نهاد برای کشور نرخ تورم ایجاد می کند.
وی بیان کرد:برخی عنوان می کنند دو مرجع رسمی ، آمار اعلام کنند تا رقابت در اعلام نرخ ایجاد شود ؛تئوری رقابت برای تولیدات خصوصی است نه دستگاه های حاکمیتی عمومی است.
این مقام مسئول اظهار داشت:در دنیا پنج کشور هنوز بانک مرکزی محاسبه می کند و تنها ۱۲ کشور وجود دارد که مرکز ملی آمار ندارند و بانک مرکزی نرخ تورم اعلام می کند.ماده ۱۰ احکام دائمی مرکز ملی آمار منبع اصلی آمار است.
رئیس مرکز ملی آمار تصریح کرد:استفاده از آمار تورم نیز نوعی مصیبت است که دستگاه ها نمیدانند کدام نهاد را باید مرجع قرار دهند.
وی گفت:تغییر نظام های سنتی به نظام آمارهای ثبتی مبنا صورت می گیرد.سنتی یعنی استفاده از کاغذ و تبلت و ...که خطای آماری در صورت خوداظهاری زیاد است.
پارسا بیان کرد:در سرشماری ها اگر جایی وجود داشته باشد که موظف بشوند ظرف مدت ۱۰ روز آدرس و جابه جایی خود را اعلام کنند و در غیر این صورت با مشکلات اداری و روزمره مواجه شوند.
وی اضافه کرد:وقتی تمام افراد یک آدرس قانونی داشته باشند و به محض جا به جایی اعلام کنند دیگر به آمارهای دستی نیازی نخواهد بود.
رئیس مرکز ملی آمار بیان کرد:لایحه ثبت کد کسب و کار را به دولت دادیم تا بدانیم چه کسی کجا و در چه صنفی فعالیت می کند.
وی در پایان گفت:وقتی این اطلاعات به صورت محرمانه در اختیار مرکز ملی آمار قرار بگیرد قطعا پیشرفتی جدی خواهیم داشت.امیدواریم این کار را هر چه سریع تر انجام دهند.
انتهای پیام/