سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو:

بزاق و اشک قادر به انتقال HIV نیستند/ هیچ گونه درمان قطعی برای ایدز وجود ندارد

محمدی گفت: برخی از مایعات بدن مانند بزاق و اشک قادر به انتقال HIV نیستند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، HIV  یکی از پرچالش ترین مسائل بهداشتی در جهان به ویژه در کشورهای کم درآمد و فقیرمی باشد.

به گفته محمدی کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو ابتلا به ویروس نقص ایمنی انسان یا Human immunodeficiency virus ) که به اختصار HIV نامیده می‌شود موجب وخامت پیشرفت سیستم ایمنی بدن شده و توانایی بدن برای دفع برخی از عفونت‌ها و سایر بیماری‌ها را کاهش می‌دهد، ایدز یا (سندرم کمبود ایمنی) به پیشرفته‌ترین مراحل عفونت اچ آی وی اشاره دارد.

محمدی عنوان کرد: حمله ویروس HIV به یاخته‌های حیاتی دستگاه ایمنی بدن به مختل شدن کارکرد و ویران نمودن گونه‌ای از سلول های مسئول هماهنگی ایمنی و درنهایت نقص دستگاه ایمنی بدن انسان منجر می‌شود که در مراحل پیشرفته به آن ایدز می‌گویند. از زمان ورود HIV به بدن تا بروز ایدز ممکن است بین ۶ ماه تا ده سال یا حتی بیش‌تر به درازا بکشد، در این مدت گرچه فرد به ظاهر سالم به نظر می‌رسد، اما ممکن است ویروس از او به دیگران سرایت کند.

وی ادامه داد: انتقال HIV عمدتاً از طریق آمیزش جنسی محافظت نشده (بدون کاندوم مانند واژینال، مقعدی و حتی دهانی)، انتقال خون و محصولات خونی آلوده، سرسوزن آلوده و از مادر به فرزند در طول بارداری، زایمان یا شیردهی صورت می‌گیرد.

محمدی افزود: برخی از مایعات بدن مانند بزاق و اشک قادر به انتقال HIV نیستند، آمیزش جنسی امن و کنترل شده و استفاده از سرنگ ها و تجهیزات پزشکی یکبارمصرف استریل ، راه حل‌هایی برای جلوگیری از گسترش این بیماری محسوب می‌شوند. هیچ گونه درمان قطعی یا واکسن برای این ویروس وجود ندارد. درمان ضدویروسی که اصطلاحاً آنتی رتروویروس ARV نامیده می شود می‌تواند تنها باعث کاهش دوره بیماری و امید به زندگی نزدیک به طبیعی گردد، درمان ضدویروسی خطر مرگ را به تعویق انداخته و عوارض ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد لیکن بسیار گران قیمت بوده و عوارض خاص خود را دارند.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو  گفت: ابتلا به این ویروس شامل 3 مرحله اول است. ابتدا مرحله عفونت حاد است که در عرض 2 تا 4 هفته پس از آلوده شدن و عفونت با ویروس اچ آی وی ، علائمی شبیه آنفولانزا بروز می‌کند و ممکن است چند هفته طول طول بکشد. این پاسخ طبیعی بدن به عفونت است، افراد مبتلا به عفونت حاد اغلب آگاه نیستند که آلوده شده اند و از این رو براحتی بیماری رامنتقل می کنند.

محمدی اظهار کرد: مرحله دوم مرحله" عفونت بدون علامت HIV " یا "عفونت مزمن HIV " است. در طی این مرحله، ممکن است بیماری خود را نشان دهد و یا اینکه علائم بروز نکند،‌ درافرادی که برای درمان HIV دارو مصرف نمی‌کنند، این دوره می تواند یک دهه یا بیشتر طول بکشد. احتمال دارد پیشرفت در این مرحله در برخی افراد سریع تر باشد. افرادی که برای درمان بیماری ایدز دارو مصرف می‌کنند، ممکن است برای چندین دهه در این مرحله بمانند و چ آی وی را به دیگران نیزمنتقل کنند. در پایان این مرحله، ویروس شروع به افزایش می کند و تعداد سلول های ایمنی رو به کاهش می گذارد. ممکن است فرد مبتلا به علائمی مانند افزایش سطح ویروس در بدن شود و به سمت مرحله 3 که "سندروم کمبود ایمنی" یا "ایدز" نام دارد پیشرفت نماید.

وی افزود: ایدز فاجعه عفونت HIV است. سیستم ایمنی بدن در این مرحله بسیار آسیب دیده است و زمینه ابتلا به بیماری های فرصتطلبانه و جدی مانند سرطان ها فراهم است.

محمدی یادآوری کرد: نشانه های رایج ایدز عبارتند از: لرز، تب، عرق، تورم غدد لنفاوی، ضعف و کاهش وزن، افراد مبتلا به ایدز بدون درمان معمولا حدود 3 سال زنده می مانند. 

انتهای پیام/

ایدز، فاجعه عفونت HIV

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.