سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکنیک‌های طلایی که از شما فردی با اراده آهنین می‌سازد

برای تقویت اراده، پیگیری اهداف و رد شدن از موانع و مشکلات برای رسیدن به هدف، این تکنیک های طلایی را فراموش نکنید.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شخص بااراده، كسی است كه دارای هدفی معقول است و تا زمانی که به آن نرسیده، از تعقیب آن بازنمی‌ایستد و مشكلات و موانع روانی یا مادی، به اراده و عزم او لطمه نمی‏زند و از پیشرفتش، جلوگیری نمی‏كند.

اراده‌ی ضعیفی دارم. راهنمایی‌ام کنید که چگونه اراده‌ام را تقویت کنم؟

شخص بااراده كسی است كه وقتی درباره كاری، به‌خوبی تأمل كرد و آن را نافع دانست، تصمیم به انجام آن می‏گیرد و با فعالیت و ثبات قدم، آن را به اجرا درمی‌آورد و در مقابل، فرد سست اراده، با كمترین مشكلی، از انجام دادن كار، دلسرد شده، دست از تلاش برمی‏دارد.

شخص بااراده، كسی است كه دارای هدفی معقول است و تا زمانی که به آن نرسیده، از تعقیب آن بازنمی‌ایستد و مشكلات و موانع روانی یا مادی، به اراده و عزم او لطمه نمی‏زند و از پیشرفتش، جلوگیری نمی‏كند.

راهكارهای تقویت اراده:

الف. تعیین هدف یا اهداف: انسان باید ابتدا هدف و یا اهداف خود را در زندگی و یا كاری كه می‏خواهد انجام دهد، به‌طور دقیق و مشخص، ترسیم كند. طبیعی است كه این هدف، باید شفاف، معقول، قابل دست‌یابی، بدون افراط‌وتفریط، مطابق توان و استعداد خود و واقع‌بینانه باشد نه بلندپروازانه و خارج از توانایی‌‏های شخص. در غیر این صورت، وقتی با مشكلات و موانع سختی رو‌به‌رو شود، ناامید و دلسرد شده، از ادامه كار، منصرف می‏‏شود و خود را ناتوان و بی‌‏اراده می‏بینید.

ب. شناخت توانایی‌‏ها و استعدادها: همه ما در وجود خود، از استعدادهایی برخورداریم. کافی است این نیروها را بشناسیم و برای رسیدن به هدف، آن‌ها را به‌کارگیریم.

ج برنامه‌‏ریزی: باید برای تمام‌کارها و فعالیت‌‏های شبانه‌روزی، برنامه‌‌ای مدون و منظّم داشته باشید. بدین منظور از جدولی استفاده كنید كه در ستون افقی آن، ساعات شبانه‌روز و در ستون عمودی، ایام هفته را یادداشت و تمام‌کارهای روزانه ـ خواب، استراحت، ورزش، مطالعه ـ را در آن درج كنید و هر فعالیتی را در زمان خاص خود، در جدول بنویسید و هیچ زمانی را بدون كار، خالی نگذارید. هرروز صبح با نگاهی به آن برنامه، به اجرای دقیق آن بپردازید و شب‏ها، قبل از خواب، آن را محاسبه و ارزیابی كنید.

شایسته است همچون یک محاسبه‌‏گر جدی و قاطع، فعالیت‏های روزانه و میزان موفقیت خود در انجام دادن آن‌ها را بررسی كنید و در صورت موفقیت، خود را تشویق و در صورت تخلّف و سهل‌‏انگاری در اجرا، خود را تنبیه كنید.

د. اصل تلقین یا خودگویی‏های مثبت: گفتن، باور داشتن است. وقتی می‏گوییم من آدم شکست‌خورده‌ای هستم، بی‌استعدادم و عوض شدنی نیستم، درواقع، حكم محكومیت خود را صادر می‏كنیم. دستور دادن، فرآیند شدن است و ما را دستورات می‏سازند. سعی كنید دستورات خوبی به خودتان بدهید. شما با خودتان چه می‏گویید؟ فرهنگ ذهن و زبان شما، مثبت است و نیروزا و یا منفی است و نیروبر؟ تنها زمانی یک مسئله یا یک مشكل غیرقابل‌حل می‌شود كه فكر كنید غیرقابل‌حل است. باایمان داشتن به امكان وجود راه‌حلی برای مشكلات، راه‌حل‌ها را جذب می‌كنید. به خودتان حتی اجازه صحبت یا فكر درباره ناممكن بودن راه‌حل‌ها را دهید. آجر‏های بنای هستی‌مان را، طرز تفكرمان می‏سازد و اگر بخواهیم در دنیایمان اتفاق زیبایی بیفتد، گام اول، تغییر در نگاه و بینش ماست.با تغییر نگاه، ایده‌آل‏ها و اهداف زندگی‌مان به‌درستی شكل می‏گیرند و آنگاه گام دوم، یعنی تلاش مستمر و انتخاب‏های عالی و فردا ساز، در دنیای ما رخ خواهد داد. «إن الله لایتغیر ما بقوم حتی یتغیروا ما بأنفسهم.» 

ه. تدریجی بودن تقویت اراده: برای به دست آوردن اراده‏ای قوی و محكم، باید به تدریجی بودن آن و نیاز آن به تمرین، توجه داشت. گمان نكنید می‏توانید به‌طور دفعی و بدون تلاشی درخور، به آن دست‌یابید؛ بنابراین، به راهكارهای عملی زیر توجه كرده، به آن‌ها پایبند باشید:

ورزش کنید، در صورت امكان، چند دقیقه قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده، نماز شب بخوانید و اگر در آن‌وقت بیدار نشدید، قضای آن را به‌جا آورید. مقید باشید هرروز تعداد آیات معینی از قرآن را تلاوت كنید (حداقل 30 تا 50 آیه) و در صورت تمایل، در هفته‌‏های بعد، بر میزان آن بیفزایید.

هرروز چند کار ارادی برای خود در نظر بگیرید و انجام دهید البته مراقب باشید انتخاب کارها از روی واقع‌بینی باشد و از تصمیم‌گیری‌های بلند پروازانه خودداری کنید و سعی نمایید درجه مشکلی کارها رو به‌تدریج افزایش دهید تا با توانائی‌های شما همخوانی داشته باشد. بعدازاین که خود را در انجام برخی از کارهای ایجابی مثل صبح زود بیدار شدن، نماز سروقت، تلاوت قرآن و ورزش صبحگاهی، موفق شدید برای انجام کارهای سلبی تصمیم بگیرید یعنی تصمیم بگیرید کارهایی که نباید انجام دهید رو به‌تدریج ترک کنید مثلاً به‌عنوان نمونه می‌خواهید غرایز جنسی خود را مهار کنید. در اینجا باید رفتارهایی که باعث شعله‌ور شدن شهوات می‌شود را ترک کنید. ترک گناه و مخالفت با هواهای نفسانی، نقش بسیار مؤثری در تقویت اراده و نهادینه كردن آن در درون انسان دارد. هرگز در كارها، ناامید نشوید و باحالتی تهاجمی، برای پیگیری و به انجام رساندن كارهای ناقص و ناموفق، تلاش كنید.

كارهایی را كه به عهده می‏گیرید، ناتمام رها نكنید و آن‌ها را به نحو احسن و تا رسیدن به نتیجه مطلوب، ادامه دهید و از پراکنده‌کاری و آشفتگی در كارها كه موجب به‌هم‌ریختگی نظام فكری می‏شود، بپرهیزید و به فعالیت‏های خود، تمركز و انسجام ببخشید.

از کمال طلبی بپرهیزید و هر ناکامی را تجربه‌ای برای کسب موفقیت‌های بعدی بدانید و نه شکست. به‌جای مقصر دانستن بخت و اقبال، موانع را بررسی ‌كنید. همواره بر خداوند، توكل كرده و در همه امور، از او استمداد جویید.

برای كسب اعتمادبه‌نفس، یادگیری مهارت‌ها و تخصص‌ها نقش مؤثری دارد. اگر كسی دریکی از رشته‌ها تخصص لازم را پیدا كرد، با این احساس که توانایی كاری را دارد كه دیگران از انجام آن عاجز و ناتوان‌اند، اعتمادبه‌نفس و انگیزه و جرئت و تلاش و پشتكار وی تقویت خواهد شد و راهی به‌سوی موفقیت خواهد داشت.

منبع:  تبیان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.