سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا در دریای خزر(مازندران) کوسه وجود دارد؟

یکی از جالب‌ترین آبزیان دریایی، کوسه‌ها هستند که بیش از ۳۸۵ گونه دارند، اما نکته جالب‌تر این است که حتی یک گونه از این موجودات زیبا و خشن دریای مازندران را برای زندگی انتخاب نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کوسه را شاید بتوان یکی از خشن‌ترین و مرگبارترین حیوانات آبزی دانست که انواع مختلفی دارد و معمولا در تمام دریا‌ها و اقیانوس‌ها یافت می‌شود، اما شنیده‌ها و تحقیقات حاکی از آن است که این موجود زیبا و بی‌اعصاب دریای مازندران را برای زندگی انتخاب نکرده است و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا دلیل آن را برای شما فاش کند، پس با ما همراه باشید.

معرفی کوسه؛ خشن‌ترین آبزی دنیا

یکی از جالب‌ترین آبزیان دریایی، کوسه‌ها هستند که بیش از ۳۸۵ گونه دارند. به نظر می‌رسد که آن‌ها قبل از دایناسورها، فرمانروای آب بودند و از ۴۰۰ میلیون سال پیش تا به امروز زندگی می‌کنند. آن‌ها که جزء آبزیان بزرگ هستند، در اقیانوس‌ها برای خود زندگی می‌کنند و قدرت شنوایی بسیار بالایی دارند.

این آبزیان خشن، مدت‌ها پیش از به وجود آمدن دایناسورها، کوسه‌ها فرمانروای آب‌ها بودند. آن‌ها نخستین بار بیش از ۴۰۰ میلیون سال پیش شکل گرفتند و در ۱۰۰ میلیون سال اخیر به ندرت دستخوش تغییر و دگرگونی شده‌اند. امروزه کمتر گونه‌ای از موجودات کرهٔ زمین چنین احترام و ترسی را بر می‌انگیزد.


بیشتر بخوانید: مرگ یک لاک پشت با معده‌ای پر از پلاستیک + فیلم


این شکارچیان حیرت‌انگیز با خوردن موجودات ضعیف و زخمی، در بالای چرخه غذایی دریایی قرار می‌گیرند. آن‌ها با این کار به حفظ تعادل در سیستم طبیعت کمک می‌کنند.

کوتاه‌ترین کوسه‌ای که وجود دارد به کوسه‌ کوتوله معروف است که فقط ۱۷ سانتیمتر قد دارد، در حالی که بلندترین گونه‌ کوسه‌ جهان یعنی کوسه‌ والی، تقریبا ۱۲ متر طول دارد.

چرا هیچ کوسه‌ای در دریای خزر شنا نمی‌کند

اگر بخواهیم صریح پیش برویم، باید بگوییم که کوسه‌ها از دسته‌ جانداران دریایی غضروفی هستند. جانداران دریایی غضروفی هم فقط در آب‌های شور زندگی می‌کنند، پس آب دریای خزر که جزء آب‌های شیرین و یا کم شور محسوب می‌شود، برای زندگی کوسه‌ها مناسب نیست.

این هم جواب این که چرا هیچ کوسه‌ای در دریای خزر شنا نمی‌کند!

حالا می‌خواهیم کمی در این موضوع دقیق‌تر و ریزتر شویم و ببینیم که چرا جانداران دریایی غضروفی در آب‌های شیرین و یا کم شور نمی‌توانند زندگی کنند.


بیشتر بخوانید: پیدا شدن موجود دریایی عجیب در سواحل استرالیا! +فیلم


واقعیت این است که ماهی‌هایی که استخوانی هستند، کیسه‌ای به نام کیسه‌ شنا دارند که این کیسه‌ شنا به ماهی کمک می‌کند تا بتواند روی آب شناور بماند و تعادل داشته باشد.

ماهی‌های غضروفی مثل کوسه‌ها، این کیسه‌ها را در ساختار بدنی خود ندارند. پس چطور می‌توانند روی آب شناور بمانند؟ در واقع آن‌ها برای این کار از کبد‌های چرب خود استفاده می‌کنند.

از آن جایی که چگالی آب شور بیشتر از چگالی آب شیرین است، در نتیجه ماهی‌ها برای این که بتوانند در آب شیرین دوام بیاورند باید سختی بیش از اندازه‌ای بکشند.

پس برای ماندن در آب‌های کم شور دو راه بیشتر ندارند، یا اینکه کبدشان را آنقدر چرب کنند که بتوانند روی آب شناور بمانند که این کار فشار زیادی را به آن‌ها وارد می‌کند و یا این که باید مدام در آب شنا کنند که این کار هم باعث می‌شود تا انرژی زیادی را از دست بدهند.


بیشتر بخوانید: حمله یک کوسه به غواص مصری +فیلم


جالب این که هزاران گونه از ماهی‌های غضروفی در حال حاضر در دنیا زیست می‌کنند که از این تعداد، ۵ درصد آن‌ها قادر هستند که در آب‌های شیرین هم زنده بمانند.

پس، از همه‌ این حرف‌ها می‌توان این نتیجه را گرفت که وارد شدن کوسه‌ها به دریای خزر که میزان شوری آن‌ها بسیار کم است، اصلا به نفع این ماهی‌ها نیست.

اگر کوسه‌ها وارد آب‌های کم شیرین دریای خزر شوند، نه تنها باید برای دفع آب اضافه به کلیه هایشان فشار بیاورند، بلکه مجبور هستند تا به خاطر شنای مداوم انرژی زیادی را از دست بدهند.

درست به همین دلیل است که نباید سراغ کوسه‌ها را در دریاچه‌ها گرفت.


بیشتر بخوانید: حمله کوسه سفید 2 متری به ماهیگیر جوان + تصاویر


دوست داریم کمی اطلاعات بیشتری از کوسه را در اختیارتان قرار دهیم، موجودات جالبی که تقریبا می‌توان گفت؛ همه‌ انسان‌ها از آن‌ها واهمه دارند. کوسه‌ها می‌توانند به نسبت درجه‌ تحملی که از دما دارند، به دسته‌های مختلفی تقسیم شوند.

کوسه‌ها شامل سه دسته بندی اصلی استوایی، قطبی و حرارتی می‌شوند.

  • کوسه‌های استوایی: کوسه‌های کله چکشی و کوسه‌های پرستار، دو نوع معروف از کوسه‌های استوایی هستند که در مناطق اقیانوسی زندگی می‌کنند.
  • کوسه‌های قطبی: این کوسه‌ها در نزدیکی قطعه‌های یخی قطب زندگی می‌کنند. در واقع ساختار بدنی آن‌ها به گونه‌ای است که به راحتی می‌توانند در دمای منجمد هم دوام بیاورند. از جمله مثال‌هایی از کوسه‌های قطبی می‌توان به سگ ماهی‌های سیاه و کوسه‌ خواب آلود گرینلند اشاره کرد.
  • کوسه‌های حرارتی: کوسه‌های حرارتی در آب‌هایی زندگی می‌کنند که بین این مناطق قطبی و مناطق استوایی باشند. کوسه‌های حرارتی بزرگ‌تر، مانند کوسه‌های سفید ممکن است گاهی از مناطق اقیانوسی به مناطق استوایی سفر کنند، اما کوسه‌های حرارتی کوچک‌تر نمی‌توانند چنین تغییراتی در دمای آب‌ها را تحمل کنند و در نتیجه در همان منطقه‌ای که هستند باقی می‌مانند، چراکه برای آن‌ها راحتی بیشتری را به همراه دارد.

 آیا می‌دانید؛ کوسه‌ها بیشتر در کجا زندگی می‌کنند؟

کوسه‌ها در تمام اقیانوس‌ها و تا عمق ۲۰۰۰ متری زندگی می‌کنند.


بیشتر بخوانید: لحظه شکار کوسه با دست خالی + فیلم


آن‌ها دندان‌ها و آرواره‌های بسیار قوی و مرگ آوری دارند، با این حال از بین تمام انواع کوسه‌هایی که وجود دارد، کوسه‌های سفید، کوسه‌های دم سفید اقیانوسی و کوسه‌های ببری، به انسان‌ها حمله‌های مرگ باری دارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کوسه کجا بود بابا فقط برا اینکه یه چیزی گفته باشن هر مزخرفی نشر میدن اخه عزیز من قوربونت کجای دریای خزر به جز عمق 300 به بالا برای زندگی کوسه مناسبه؟
اصن محل زندگیو ول کن تو کدوم دریاچه ای کوسه هس؟
من خودم بچه لاهیجانم
ولی تو کلاچای بودم ا بچگی تو اب بود پدربزرگ منم تو شیلات کار میکرد تنها ماهی غضروفی که شکار میکردن ازون برون های اعماق بود که دو سه متر طول داشتن
و دلیل سوم که کوسه ها تو دریای خزر نیسن اینکه که ماهی هایی که بتونن براشون انرژی کامل در هر شکار داشته باشه کمه یا اصن نیس.
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
بگزارید زندگی کنند
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
یعنی آنقدر دریا خزر آلوده شده که من ۲ روز رفتم شمال نزدیک ۵ بار که رفتم تو دریا هر بار یک عدد ماهی مرده و قتل عام شده می آمد به سمتم
Saeid ghorbani
۰۶:۳۹ ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
توی آب دریای خزر نهنگ یا کوسه وجود نداره چون نسبتا شوره شور بودنش در اون حد نیست و به آب های آزاد وصل نیست...
دکتر فرهاد سرای گردافشاری
۰۷:۱۱ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
سلام علیکم ما خودمان در زمان جنگ در اروند رود ،رود کارون گله گله کوسه ها مشاهده میکردیم حتی بعضی از رزمندگان را هم ضخمی می‌کردند پدر وپدربزرگانمان هم از وجود کوسه های بزرگ در رود کارون داستان ها برایمان میگفتند یعنی غضروفی بودن ربطی به آب شور و شیرین ندارد
علی
۰۱:۵۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
کوسه کجا بود من خونم‌ تا دریا پیاده ده دقیقه راه هست با موتور یا ماشین نهایت ۶۰ ثانیه راه هست من رودسر زندگی میکنم تو نقشه نگاه کنید شهرستان رودسر چسبیده به دریای خزره من بچه دریام چشم باز کردم دریای خزر دیدم روزی چندبار هم می ریم لب ساحل دریای خزر هیچ کوسه ی نداره نهنگ نداره فقط ماهی سفید ماهی کفال ماهی سفید داره با سگ دریایی همون فوک فقط همین سگ دریایی هم فقط بومی ها دیدن چون مسافرا میان جمعیت میشه سگ دریایی اصلا نزدیک ساحل نمیشه میره جاهای که هیچ آدمی نباشه بعدش کلن مطلب اشتباه گفته میگه کوس تو آب شور زندگی میکنه خندم گرفته آخه بلد نیستی جرا تز میدی دریای خزر آبش شوره کوسه تو آب شیرین زندکی میکنه مثل جنوب دریایی کارائیب اقیانوس آرام اینجور جاها دریای خزر کوسه داشته باشه کلن شنا ممنوع میکنن جون ممکنه یعوع مسافران عزیر میل کنه
m.e
۲۱:۵۹ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
سلام، شاید به خاطر این هست کە دریای خزر دریا نیست بلکە دریاچەست و بە آبهای آزاد وصل نیست
محمد علی
۲۰:۵۵ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
دلیل بالا صحیح نیست چرا که ما می دانیم که کوسه گاوی دراب های شیرین ورودخانه هاهم زندگی می کند.
حنانه
۰۰:۰۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
برام خیلی جالب بود
من خودم از کوسه خیلی می ترسم .ولی نمیدونستم دریای خزر کوسه وجود دارد؟ اگه وجود دارد نروم شمال چون عمق دریاها خیلی بیشتر است
آیلین
۰۹:۴۸ ۱۵ دی ۱۳۹۹
بسیار عالی توی شمال هم هست
رگنار
۱۴:۲۶ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
دریای شمال کوسه نداره...نهنگ داره ولی نه اون نهنگای ده دوازده متریه اقیانونس..نهنگهای هفت هشت متری راره
یه نفر
۲۲:۵۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
توی دریای خزر کوسه هستش من خودم دیدم.
دینا بیگدلی
۱۲:۵۲ ۲۸ تير ۱۳۹۹
توی شمال کوسه هست
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
خیلی جالبه وعجیب
رادین
۱۵:۱۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
خیلی خیلی عجیب قریب بود.
محمد پارسا
۱۴:۴۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
ممنون آموزنده بود
خسته نباشید
امیرعلی
۰۰:۱۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۸
عالی بود
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۳ دی ۱۳۹۷
شما قید کردید :(چرا جانداران دریایی غضروفی در آب‌های شیرین و یا کم شور نمی‌توانند زندگی کنند.) جالب است بدونید تمام ماهیانی که خاویاری هستند غضروفی هستند و در آب شیرین یطور پرورشی تکثیر وپرورش میشوند .همچنین دریای خزر کم شور نیز خاستگاه اصلی این گونه هستش ودلیل شمارو نقض میکنه!!!