وی گفت: امروز بیش از 1 و نیم میلیارد مسلمان در جهان زندگی میکنند که اکثر آنها سنی مذهب هستند از این رو لزوم شناخت آنان و ارتباط بیشتر در این زمینه احساس میشود تا بتوان به درکی بهتر در تعامل با آنان رسید.
این استاد دانشگاه بیان کرد: ارتباط بیشتر با سایر مسلمانان درگرو سیاست کشور و اینکه به چه چیزی اولویت میدهیم نیز است؛ تا زمانی که اولویت ما مسلمانان و قلمرو آنان نباشد، طبیعتا نمیتوان به تقریب میان مسلمانان امیدوار بود.
وی ادامه داد: نزدیکی مسلمانان زمانی حاصل میشود که اولویت سیاست خارجیمان را در پیوند با سایر کشورهای مسلمان و در رأس آنان کشورهای همسایه از جمله عراق، سوریه و افغانستان قرار دهیم.
فرهی بیان کرد: در تقریب میان مسلمانان علاوه بر اعتقاد بر کلمه توحید، باید به توحید کلمه نیز اعتقاد داشته باشیم و این توحید کلمه درنتیجه پیوند جوامع است زیرا در خلاف اینکار به هیچ وجه توحید کلمه به وجود نخواهد آمد.
عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: باید اولویتهای خود را در پیوند با سایر ملل و اقوام قرار داد و سیاستهای خارجی خود را بر همان اصول استوار کرد،همچنین باید بدانیم پیشرفت جوامع اسلامی در واقع پیشرفت ماست و ملت ما زمانی بزرگ میشود که در پیوند با جامعهای بزرگتر باشد.
وی در ادامه بیان کرد: اگر کشورهای اسلامی بخواهند جزیرهای زندگی کنند، هیچگاه قدرت پیدا نخواهند کرد؛ اگر امروزه بلوک غرب به قدرتی رسیده، بهخاطر پیوند کشورها بایکدیگر بوده است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: در مقابل کشورهای اسلامی به واسطه جدا شدن از هم، سیاستهای غلط داخلی و خارجی و تلاش استعمار در این زمینه بسیار ضعیف شده است و تا زمانی که این کشورها به پیوندی درست باهم نرسند، قدرت بهدستنخواهد آمد.
فرهی در پایان بیان کرد: قدس میتواند یک محور مهم برای پیوند کشورهای اسلامی باشد؛ کنفرانس وحدت اسلامی که در حال برگزاری است به مقوله قدس تأکیدی ویژه دارد و معتقدم با شناختدشمن خارجی در منطقه، طبیعتا میتوان وحدت مسلمانان را بدست آورد.
انتهای پیام/