سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

عفونتی خطرناک که در دندان هایتان نهفته است

یک دندانپزشک با اشاره به آثار منفی عفونت‌های دهان و دندان درباره علل بروز این ناهنجاری‌ها توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پوسیدگی دندان مشکلی است که بسیاری افراد را درگیر کرده و مشکلات زیادی را برای آنها به بار می‌‌آورد؛ بیماری پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی مزمن است که برخلاف سایر بیماری‌های عفونی با مصرف آنتی بیوتیک متوقف نشده و در طولانی مدت سایر دندان‌ها را نیز درگیر می‌کند.

با توجه به پیشرفت‌ علم دندانپزشکی و امکانات پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان، در حال حاضر امکان حفظ دندان‌ها برای تمام مدت عمر عملی شده است و باوری که دوره بی‌دندانی را قسمتی از عمر طبیعی بشر می‌دانست، تغییر یافته است؛ با این حال متاسفانه هنوز تعداد کسانی که دچار بی‌دندانی می‌شوند بسیار بالاست و  علت این مسئله را باید در دسترسی نداشتن  این افراد به درمان‌های پیشرفته دندانپزشکی به علت محدودیت‌های مالی  یا فرهنگی جستجو کرد.

محمد اسماعیلی دندانپزشک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بیماری‌های دهان و دندان از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی انسان است؛ در کشور ما قریب به اتفاق آحاد جامعه، حداقل از یکی از این 2 بیماری مهم دهان و دندان رنج می‌برند؛ تغییر عادات و رژیم غذایی مردم جامعه، رعایت  نکردن بهداشت دهان و دندان، بی‌توجهی نسبت به اهمیت و سلامت دندان‌ها در کودکان، از مهمترین علل وخامت رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی دهان و دندان در جامعه است.

این دندانپزشک بیان کرد: پوسیدگی دندان، نوعی بیماری است که در آن، بافت سخت دندان بر اثر ترشح اسید از باکتری‌های پوسیدگی زا، مواد معدنی کلسیم و فسفر را از دست داده و به تدریج از بین می‌روند؛ پوسیدگی دندان مرحله غیر قابل برگشت در فرایند حل شدن مواد معدنی مینا توسط اسید محسوب می‌شود و درمان آن تنها از راه جایگزینی بافت سخت از دست رفته دندان با مواد ترمیمی دندانپزشکی امکان‌پذیر است.


بیشتر بخوانید:نقش دندانپزشکان در شناسایی به موقع بیماری‌های دهان و دندان


اسماعیلی ادامه داد: اگر پوسیدگی تاج دندان به موقع متوقف و جایگزین نشده و پوسیدگی به ریشه دندان برسد، نیاز به درمان اتفاق می‌افتد و در موارد شدیدتر ممکن است حتی نیاز به خارج کردن یا اصطلاحا کشیدن دندان باشد.

تغییر رنگ مینای دندان؛ یکی از علائم بروز پوسیدگی دندان

وی درباره علائم بروز پوسیدگی دندان، گفت: علائم بروز پوسیدگی دندان شامل تغییر رنگ مینای دندان، سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی، حساس بودن یا درد گرفتن دندان در هنگام خوردن غذا‌های سرد، گرم، ترش و شیرین، حساس بودن یا درد گرفتن دندان در هنگام فشردن آن‌ها، بوی بد دهان، گیر کردن مواد غذایی بین دندان‌ها و پاره شدن نخ دندان است.

میکروب؛ عامل اصلی پوسیدگی دندان

این دندانپزشک افزود: بطور کلی پوسیدگی دندان به 4 عامل اصلی تقسیم می‌شود که شامل میکروب‌ها، پلاک میکروبی، مواد قندی و مقاومت شخص و دندان است؛ وقتی دندان تمیز نشود، میکروب‌ها بر روی دندان، لایه‌ای را تشکیل می‌دهند که پلاک میکروبی نام دارد، این لایه نرم و غلیظ است که از مقدار زیادی باکتری‌های مختلف و سلول‌های موجود در دهان تشکیل می‌شود و چنان بر سطح دندان می‌چسبد که به آسانی با آب شسته نمی‌شود، هر چه زمان بیشتر می‌گذرد، انواع مختلفی از میکروب‌ها وارد پلاک میکروبی می‌شوند و بیماریزایی آن را بیشتر می‌کنند.


بیشتر بخوانید:پوسیدگی‌، شایع‌ترین بیماری در حوزه دندان/ تشخیص دقیق پوسیدگی دندان با استفاده از رادیولوژی


اسماعیلی ادامه داد: میکروب‌های موجود در پلاک میکروبی، از قند موجود در غذا‌ها استفاده کرده و آنرا به اسید تبدیل می‌کنند؛  این اسید، مینای دندان را حل کرده و پوسیدگی آغاز می‌شود، در این بین مجموعه‌ای از عوامل دفاعی در دهان هر شخص وجود دارد که در برابر ایجاد پوسیدگی مقاومت می‌کند، وضعیت بزاق دهان و سلول‌های موجود در آن، شکل و فرم دندان، طرز قرارگیری دندان‌ها، جنس و نظیر این‌ها تا حدودی در میزان پوسیدگی تأثیر دارند.

وی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان در یک لحظه و یک روز انجام نمی‌شود، گفت: مدت زمانی لازم است تا مینا حل شده و بافت نرم مینا از بین برود و سپس شاهد پوسیدگی دندان خواهیم بود.

علت افزایش پوسیدگی دندان چیست؟

این دندانپزشک درباره علل افزایش خطر بروز پوسیدگی دندان، بیان کرد: عوامل ژنتیکی شامل جنس دندان‌ها و ترکیبات مینا و عاج دندان، محل قرار گیری دندان‌ها، ترکیبات و میزان ترشحات بزاق و جنس بزاق، وجود شیار‌ها و حفرات در تاج دندان یکی از علل افزایش خطر بروز پوسیدگی دندان است، همچنین رژیم غذایی و روش زندگی، رعایت بهداشت دهان و دندان خطر بروز پوسیدگی را کاهش می‌دهد.


بیشتر بخوانید: عفونت دهان و دندان شایع ترین بیماری دهه 40 سالگی


اسماعیلی گفت: مسواک کردن دندان‌ها با مسواک مناسب و روش صحیح در مدت زمان مناسب برای حذف پلاک میکروبی بسیار در پیشگیری پوسیدگی مفید است؛ همچنین استفاده از نخ دندان و دهان شویه‌های تجویزی پزشک، محدود کردن میزان مصرف مواد قندی در برنامه غذایی، عدم استفاده از دخانیات، استفاده از فلوراید با روش‌های مختلف و تحت نظر پزشک در پیشگیری از پوسیدگی دندان مفید هستند.

وی یادآوری کرد: پوشاندن شیار‌های سطح دندان برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی، پر کردن پوسیدگی‌های مختصر به منظور جلوگیری از پیشرفت آن، مراجعه منظم به دندانپزشک برای مراقبت از وضعیت دهان و دندان نیز از دیگر راه‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
صبا
۱۷:۵۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
حالم را بد کردید
ناشناس
۰۰:۱۸ ۲۲ تير ۱۳۹۸
اي داد بيداد
سام
۲۰:۴۳ ۰۲ دی ۱۳۹۷
کم هزینه ترین روش برای مراقبت از دندانها و زمانی که وقته زدن مسواک و نخ دندان را ندارید استفاده از آب و نمکه با این روش ph دهانتان در حد نرمال خواهد ماند و از اسیدی شدن بیشتر دهان جلوگیری خواهد شد در نتیجه پوسیدگی دندان خیلی خیلی کم خواهد شد.
محمد
۲۱:۲۸ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
پیشگیری بهتر از درمان است چرا هزینه‌های درمان آن را کاهش نمی دهند
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
دوماهه از دندون درد رنج میبرم ولی پول ندارم حتی برم بکشم
ناشناس
۰۱:۵۱ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
شیر بخورید ان شاءالله خوب خوب میشید در این صورت نیازی به دندانپزشک ندارید 2- مسواک بزنید 3- شیرینی صنعتی نخورید به جاش شیره انگور و خرما بخورید بعد خوب خوب میشید ان شاءالله
ناشناس
۲۰:۵۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
متاسفانه توی کشور ثروتمندمون اکثریت مردم طعم خوشی رو نمی چشن چه برسه به طعم خوردن شیرینی.
لعنت خدا بر باعثو بانی کسی که باعث اینهمه قیمت های نجومی و گرانی های بدون منطق در زمینه دندونپزشکی شده.آخه مسلمون مگه خودمون نمیدونیم باید بریم شش ماه یکبار برای معاینه دندونامون؟ولی وقتی کشیدن هر دندون یه نرخ و یه قیمت متفاوته اونم با تفاوت خیلی زیاد نسبت به هم مگه دیگه مجالی میده که یه کارمند یا کارگر بدبخت به فکر روکش کردن و عصب کشی و ایمپلنت کردن و.. زیبایی های دندوناش باشه؟اینهمه گرونی و اجاره خونه و هزینه های حاشیه ای و اجباری دیگه که توی جامعه به وفور به چشم میاد مگر فرصت میده که به خودمون و سلامتی خودمون هم فکرکنیم؟
توی این مملکت عزیزمون99درصد دارن زحمت می کشن تا 1درصد باقیمانده در رفاه باشن.
حق یاورتون.
ناشناس
۲۰:۳۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
تو این جامعه هیچ چیز سر جای خودش نیست چون مدیریت ضعیف است چرا باید پزشک و دندانپزشک درامد چند صد میلیونی داشته باشند ولی اغلب مردم فقط دغدغه تامین معاش داشته باشندفکری به حال پیشگیری و بهبود وضعیت مردم کنید تا حداقل بچه های ما در آینده چنین معضلاتی نداشته باشند
ناشناس
۰۱:۵۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
با مصرف شیر محلی دندان ها سالم میمونه کنجد هم کلسیم داره مسواک هم تاثیر داره
ناشناس
۲۰:۰۴ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
ای بابا همه چيزو منع کردن شیرینی نخورید چربی حیوانی نخوردید نخورید نخورید تا بميريد
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
هزینه ها رو کم کنید سلامت سرمایه انسانی کشور خیلی مهم تر از پول، در دراز مدته .حالا 20 سال دیگه منظور حرف منو میفهمید.
ناشناس
۰۱:۵۳ ۲۱ آذر ۱۳۹۷
سلامت با عقل و علم بدست میاد
مهدی
۱۷:۰۳ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
بنده 12سال کارمند مرکز بهداشتی و درمانی هستم.با تمام مشکلات دهان و دندان و روشهای درمانی و البته روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان آشنا هستم.ولی متاسفانه هم خودم و هم سایر همکاران و حتی مردمی که با اونا در ارتباط هستم با وجود مشکلات زندگی امروزی قادر به درمان پوسیدگی دندان نیستیم.
دوستان صحبت از بیمه تکمیلی کردند،چه بیمه ای؟من 3ساله که بیمه تکمیلی خودم رو حذف کردم،چون سالیانه مبلغ تقریبا یک میلیون از حقوق ما کم میکنن و مبلغی که برای دندان پزشکی تعریف شده فقط یک میلیون هست.

شاد باشید.
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
سلام برا دیگران نظر ندهید با این همه هزینه های دندانپزشکی مگه میشه چ کار کرد کشیدن دندون فقط ۳۰۰
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
سلام برا دیگران نظر ندهید با این همه هزینه های دندانپزشکی مگه میشه چ کار کرد کشیدن دندون فقط ۳۰۰
محمد
۱۴:۴۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
دندون درد آدما وادار میکنه کلیه اش را بفروشه خرجه دندونش کنه من نمیدونم این قیمت های فضایی را کی در میاره ولی بخدا قسم اگر توی شغلم یکنفر دندوم پزشک کارش بهم بیفته تلافی میکنم بخدا تلافی میکنم
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
سلام علیکم واقعاهزینه های دندانپزشکی سرسام آوره منم دندونام دردمیکنه و خراب شده ازدندون درد رنج مییرم اما چون هزینشو ندارم مجبورم تحمل کنم
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
دیروز رفتم دندون شماره6 درست کنم. دکتر گفت با روکش که لازم داره میشه دومیلیون ،به دکتر گفتم من تو این گرونی حاضرم سه تادیگه دندون های شماره 6 ام را که سالم برای 20 تو من بکشم دور اندازم چگونه دو میلیون واسه یه دندون حالا بدم تو این وضیعت ،تو دکتر با تمسخر گفت برای کشیدن اون سه تا دندون سالمت هم باید 600لازمه
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
دیروز رفتم دندون شماره6 درست کنم. دکتر گفت با روکش که لازم داره میشه دومیلیون ،به دکتر گفتم من تو این گرونی حاضرم سه تادیگه دندون های شماره 6 ام را که سالم برای 20 تو من بکشم دور اندازم چگونه دو میلیون واسه یه دندون حالا بدم تو این وضیعت ،تو دکتر با تمسخر گفت برای کشیدن اون سه تا دندون سالمت هم باید 600لازمه
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
مهمترین عامل پوسیدگی دندان مصرف شیرینجات است چرا که باکتری ها در چند دقیقه اسید لازم جهت تخریب دندان ها را می سازند و مسواک زدن در چند نوبت در روز هم از آن جلوگیری نخواهد کرد مگر در صورتی که بلافاصله بعد از مصرف مواد شیرین مسواک زده شود
پس عدم مصرف مواد شیرین علاوه بر اینکه بودن هزینه است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند در سایر امراض غیر واگیر داخلی مثل دیابت ، فشار خون ، سکته قلبی و مغزی ، نارسایی کلیه ، آلزایمر ، چاقی و ... هم اثر محافظتی دارد
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
خدا میدونه یک طرف دهنم دندونم خراب شده با اون طرف غذا میخورم اگر بخوام درستش کنم باید یک ماه حقوقمو کامل بدم اگر این کارو کنم هزینه اجاره خونه و خوردوخوراکو از کجا بیارم؟
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
برای چی باید اینقدر هزینه های دندانپزشکی بالا باشه؟
حمید
۱۱:۴۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
در بعضی کشورهای اروپایی به ویژه انگلیس تا سن 18 سالگی خدمات دندان رایگان هست. جالب اینکه ما فرهنگیان بیمه ای بنام طلایی داریم که هیچ خدمات دندان پزشکی نداره. متاسفم
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
جالبه همی الآن که این متن را می خونم همکارام در باره دندان پزشکی صحبت می کنن . ما بیمه تکمیلی هستیم وقتی بفهمن بیمه تکمیلی هستیم مبلغا بیشتر می نویسن و فرانشیز بیشتر میشه . باور کنید دندونم قدری پوسیدگی داشت و درد نمی کرد .
مهدی
۱۱:۲۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
نه فقر فرهنگی داریم.نه بی اطلاعی.بهتر از شما هم از بیماریهای دهان ودندان میدونیم.چند متر قیمت دندانپزشکی را بیارید پایین.خودمون میتونیم چیکار کنیم.
سید رضا
۱۰:۵۸ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
با این هزینه های وحشتناک دندانپزشکی ؛ جز موارد اورژانسی ، کسی سراغ آن نمی رود !!
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
نخوردن شیرینی هم هزینه داره
ناشناس
۱۸:۳۲ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
اقایی که میگی نخوردن شیرینی هم هزینه داره. چرا صورت مسئله رو پاک میکنی تمام دنیا شیرینی میخورن این چه ربطی به هزینه های بالای دندان پزشکی داره یعنی اگه کسی شیرینی نخوره دیگه هیچ وقت دندوناش خراب نمیشه؟استاد
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
هزینه های دندانپزشکی سرسام آوره؟؟؟!!!!!
هزینه راکم کنید وبیمه هارافعال کنید تامردم درآسایش باشند به موقع درمان کنند
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
ای بابا چطور پدر مادر هاو قدیمی هامون باهمون دندونای داغونشون ۸۰ ۹۰ سال عمر کردن مشکلی هم نداشتن والا
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
همه دندونام دردن
ب زور غذا میخورم
پولی ک در میارم واسه پوشک و بچه و خورد و خوراک کفاف بده خدارو شکر میکنم
ناشناس
۰۶:۴۱ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
ازهزینه هم بگو
ناشناس
۰۲:۰۱ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
یه مرد مجرد بیکار که دندان هایش نابود شدن ..وهزینه درمان سرسام آور دندان پزشکی روندارد چه باید بکنه ..فقط تحمل درد تا هنگام مردن.. ...اغلب یا بیشتر مردان دهه۵۰و۶۰.مشکل دندان پزشکی دارند .......
ناشناس
۰۱:۱۱ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
سلام دندانبزشکان انسانها بی وجدان ترین انسانها هستند
ناشناس
۰۰:۵۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۷
با این هزینه ها ما نه بیمه داریم نه چیزی پول ویزیت نداریم دندان در میگیریم اما چه کنیم خدا خودت کمک کن