کاهش جنس یا کالایی در سطح بازار ایران و یا تغییر قیمت هر یک از وسایل، گاهی به مهمترین سوژه رسانههای خارجی و ضد انقلاب تبدیل میشود و این در حالی است که نظیر چنین مشکلاتی در جوامع پیشرفتهای که مشکلات سرزمین ما را به عنوان سوژه خبری خود انتخاب میکنند، کم نیست.
روز جمعه سیاه (به انگلیسی: Black Friday) یا حراج جمعه در آمریکا، یک روز بعد از روز شکرگزاری و آخرین جمعه ماه نوامبراست و در واقع آغاز آیین خرید برای کریسمس به حساب میآید. جمعه سیاه یک روز تعطیل نیست، اما اکثر شرکتهای آمریکایی این اجازه را به کارکنان خود میدهند که این روز را مرخصی گرفته و به خرید سال نو بپردازند. سالها است که این روز، شلوغترین روز برای فروشندهها محسوب میشود و آمریکای شمالی محل اصلی رخداد این سنت است.
اگر چه سنت جمعه سیاه در ابتدا در آمریکای شمالی مشهور شده است اما مثل بسیاری از سنتهای دیگر این منطقه، این سنت نیز به کشورهای دیگر سرایت و مردم جوامع دیگر نیز از آن تبعیت کرده و در آخرین جمعه ماه نوامبر برخی از فروشندگان و ارائه دهندگان خدمت در مشاغل مختلف مثل کشور آمریکای شمالی، تخفیفهای ویژهای را برای مشتریان خود در نظر میگیرند.
این روز به قدری اهمیت دارد که فروشگاهها قبل از ساعت ۴ صبح کار خود را آغاز کرده و مردم از همان زمان برای خرید به فروشگاه هجوم میآورند و باید تا قبل از آغاز شب خرید کرده باشند. در میان این هجوم کم نیست تعداد افرادی که کشته شده و یا آسیب میبینند و رسانههای آمریکایی هیچ خبری از آن منتشر نمیکنند.
روز گذشته که در آمریکای شمالی و بسیاری دیگر از کشورها به عنوان «جمعه سیاه» مشهور بود، در میان هجوم خریداران برای خریداری اجناس تخفیف خورده، منابع غیر رسمی و محلی ایالات آلابامای آمریکا از درگیریهای شدید در این منطقه میان مردمی که برای خرید رفته بودند، خبر میدهند و این در حالی است که رسانه های رسمی خبری، در سکوت به سر میبرند.
در نظر بگیرید که اگر مشابه چنین اتفاقی در ایران رخ داده بود، رسانههای بیگانه با بزک کردن آن، چه موجی را با عناوینی چون قحطی در ایران و مواردی این چنینی به راه میانداختند.
انتهای پیام/