رهبران آمریکا و اروپا به تازگی با گردهمایی در مرکز فضایی «کندی»، تأکید کردند که ناسا با پذیرش بخش مهمی از برنامه اروپا به منظور بالا بردن قدرت نسل بعدی سفینه اعزام شده به کره ماه موافقت کرده است.
بخش اروپایی این پروژه امکان پرتاب به قسمتهای دورتری از فضا را فراهم کرده است بنابراین، پدیده بسیار مهمی برای طرح پرتاب کپسول «اوریون» محسوب میشود. اوریون و دستگاه خدماتی متصل به آن با هدف پرواز در نزدیکی کره ماه ساخته شدهاند، اما فرود نمیآیند.
در مأموریتهای آینده قرار است فضانوردانی هم به همراه این کپسول فضایی به ماه اعزام شوند تا بتوانند در آنجا پایگاهی بسازند که قابلیت فرود قمر و مأموریتهای مریخی را داشته باشند. دبیرکل آژانس فضایی اروپا بر این نکته تأکید کرده است که «ما به ماه برنمیگردیم بلکه به سمت آن حرکت میکنیم».
این مسیری که دانشمندان در پیش گرفتهاند، با همیشه متفاوت است و بیش از آن که در این مسیر به رقابت نیاز داشته باشیم، به همکاری و همفکری نیازمندیم؛ درست مانند دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی که ناسا پروژه فرود فضاپیمای آپولو را روی کره ماه در دستور کار قرار داد.
کپسول اوریون در اولین پرتاب خود در سال ۲۰۱۴ بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر در بالای کره زمین بالا رفت. دومین پرتاب آن هم قرار است در سال ۲۰۲۰ اتفاق بیافتد. این پرتاب یکی بار به تأخیر افتاده است.
منبع: جماران
انتهای پیام/