به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، لیلا بذر کار معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: این استان داشتن ۵ هزار و ۲۱ هکتار باغ بارور کیوی، از لحاظ سطح زیر کشت بعد از مازندران، در جایگاه دوم قرار دارداما با تولید سالانه ۱۷۵ هزار تن کیوی قطب تولید این محصول درکشور است.
وی با بیان اینکه ارزش اقتصادی کیوی تولیدی گیلان ۳۸۵ میلیارد تومان است افزود: کیوی در همه شهرستانهای گیلان کشت میشود، اما تالش با داشتن بیش از نیمی از باغهای کیوی استان؛ معادل ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار در بین ۱۵ استان دیگر پیشتاز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به این که سالانه بیش از ۴۰ هزار تن معادل ۳۰ تا ۳۵ درصد کیوی تولیدی گیلان به کشورهای حوزه دریای خزر و آسیای میانه صادر میشود گفت: ایران بعد از چین، ایتالیا و نیوزیلند چهارمین تولید کننده کیوی در دنیاست.
لیلا بذر کار افزود: شهرستانهای رودسر، تالش و آستارا از مهمترین مناطق تولید این محصول درگیلان است.
وی گفت: با ساخت و راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی و نیز ایجاد باغهای جدید کیوی گیلان این محصول میتواند نقش عمدهای در اشتغال روستایی و ایجاد ارزش افزوده داشته باشد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: برداشت کیوی در گیلان از اوایل آبان آغاز و تا اواخر آذر ادامه دارد.
انتهای پیام / ق