سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

تحریف قوم یهود در احادیث رسول اکرم (ص) / پیامبر اکرم (ص) درباره وحدت چه گفتند؟

حجت الاسلام حائری‌زاده گفت: بسیاری از بزرگان اسلام بر این واقف‌اند که پشت تمام تحریفات احادیث توطئه یهود، برای دوری مردم از اهل بیت (ع) است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، همواره یکی از راه هایی که انسان می تواند به سوی رستگاری هدایت شود، تأسی از سیره و سنت پیامبران و ائمه اطهار (ع) است که مسیر رسیدن به معبود را برای ما هموار می‌کند. حضرت محمد مصطفی (ص) از آخرین پیامبران الهی است که با معجزه قرآن و عترت خود دین اسلام را بر جهانیان کامل کرد، دینی که سراسر معرفت الهی، یکرنگی و یکتاپرستی است.

در بین آیات و روایاتی که از پیامبر اکرم (ص) نقل شده، احادیثی وجود دارد که در برخی از اوقات و در برهه‌های زمانی مختلف گاها به تحریف کشیده شده، یا از نقل کردن  آن ممانعت شده است.

شاید در بین فرستادگان الهی، حضرت محمد (ص) از جمله پیامبرانی هستند که بیشترین روایات و احادیث از ایشان به یادگار مانده است، احادیثی که بعضا به دست باکفایت امیرالمومنین (ع) ثبت شده و دیگر صحابه ایشان به یادگار برای ما گذاشته‌اند.


بیشتر بخوانید: زندگینامه پیامبر اسلام از تولد تا رحلت


مصادف با هفته وحدت و سالروز ولادت پیامبراکرم (ص)، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حائری زاده خطیب و کارشناس امور دینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره احادیث حضرت محمد(ص) در خصوص «وحدت» گفت: در زمان پیامبر اکرم(ص) درباره جمع‌آوری احادیث ایشان، جریانی پیش آمد که عده‌ای شعار «حسبنا کتاب الله» (کتاب خدا برای ما کافیست) را سر دادند و براین  قائل بودند که قرآن کافیست. ولیکن پیامبر اکرم (ص) به هنگام جان دادند زمانی که در بستر بودند به صحابه خود گفتند که قلم و دوات بیارید. «من برای شما یادگاری به ارمغان می‌گذارم که هرگز گمراه نخواهید شد.»؛ پس از آن پیامبر اکرم (ص) «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا، کتاب الله فیه‌الهدی والنور حبل ممدود من السماء الی الارض وعترتی اهل بیتی وان اللطیف الخبیر قد اخبرنی‌انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض وانظروا کیف تخلفونی فیهما»؛ «من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها می‌گذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترتم اهل بیت را تا وقتی که از این دو تمسک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچ‌گاه از هم جدا نمی‌شوند. تا کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.» اما متاسفانه بعد از رحلت پیامبر(ص) کار به جایی رسید که «حسبنا کتاب الله» برجا ماند و حتی در یک برهه زمانی نقل حدیث ممنوع شد و فقط نظر و احادیث جعلی چند نفری که به حکومت متصل بودند در جامعه بین مردم رواج داشت.

وی ادامه داد: درواقع پس از تمام این اتفاقات عده‌ای با جعل حدیث نکاتی که پیامبر اکرم(ص) نقل کرده بودند را محو کردند و حتی برای کسانی که در رسته جعل احادیث بودند، فضیلت تراشی می‌کردند. البته در همان زمان نیز برخی از علما و بزرگان اسلام واقف بر این بودند که پشت تمام این انحرافات، توطئه یهود است، تا مردم را از سر سفره اهل بیت (ع) و پیامبر اکرم (ص) دور کند.


بیشتر بخوانید: رحمة العالمین بودن پیامبر(ص) فقط در اعجاز قرآن نیست


این خطیب و کارشناس مسائل دینی با تاکید براینکه در نقل احادیث رسول خدا(ص) تحریف وجود داشت و سخنان ایشان را منقطعه کردند، گفت: در جهت جلوگیری از تحریف احادیث علما و بزرگان ما دوازده تکنیک علم رجال، فقه الحدیث، سند روایت، مضمون روایت و ... را برای ما قرار دادن تا احادیث صحیح را از ناصحیح تشخیص بدهیم.

حجت الاسلام والمسلمین حائری‌زاده افزود: ما شیعیان در اغلب اوقات روایاتی را قبول می کنیم که از زبان اهل بیت(ع) است چراکه این بزرگواران نقل از جدبزرگوارشان پیامبراکرم(ص) کرده‌اند، اگر حدیثی از پیامبر نقل شده، اما سندش صحیح نباشد، برای ما قابل قبول نیست. در آثار مکتوب شیعی بیشترین نقل‌ها از پیامبر اکرم(ص) است که بخشی دیگر از سخنانشان نیز در آثار مکتوب سنی هم آمده است.


بیشتر بخوانید: مقبره کدام یک از پیامبران الهی در ایران است؟ + تصاویر


گزیده‌ای از احادیث پیامبر حضرت محمد(ص)

**پیامبر صلى‏ الله ‏علیه‏ و ‏آله:
«اِعلَموا اَنَّ اللّه‏َ تعالى قَد فَرَضَ عَلَیکُم الجُمُعَةَ فَمَن تَرَکَها فى حَیاتى وَ بَعدَ مَماتى وَ لَهُم اِمامٌ عادِلٌ اِستِخفافا بِها وَ جُحودا لَها فَلا جَمَعَ اللّه‏ُ شَملَهُ وَ لا بارَکَ لَهُ فى اَمرِهِ اَلا وَ لا صَلاةَ لَهُ اَلا وَ لا زَکاةَ لَهُ اَلا وَ لا حَجَّ لَهُ اَلا وَ لا صَومَ لَهُ اَلا وَ لا بَرَکَةَ لَهُ حَتّى یَتوبَ».

بدانید که خداوند متعال نماز جمعه را بر شما واجب ساخته است پس آنان که در زندگى و پس از مرگ من، از روى سبک شمردن و یا انکار، آن را ترک کنند، با وجود این‏که پیشواى عادلى دارند، خداوند وحدتشان نبخشد و در کارشان برکت ندهد، آگاه باشید نه زکات، نه نماز، نه حج و نه روزه آنان پذیرفته است. بدانید که زندگى آنان برکتى نخواهد داشت، مگر توبه کنند. (عوالی اللئالی العزیزیة فی الأحادیث الدینیة ج‏۲، ص. ۵۴، ح. ۱۴۶)

**پیامبر صلى‏ الله ‏علیه‏ و ‏آله:
«ایّاکُمْ وَ التَّلَوُّنَ فى دینِ اللّه‏ِ فَاِنَّ جَماعَةً فیما تَـکْرَهونَ مِنَ الْحَقِّ خَیْرٌ مِنْ فُرْقَةٍ فیما تُحِبّونَ مِنَ الْباطِلِ وَ اِنَّ اللّه‏َ سُبْحانَهُ لَمْ یُعْطِ اَحَدا بِفُرْقَةٍ خَیْرا مِمَّنْ مَضى وَ لا مِمَّنْ بَقىَ».
از چند رنگى و اختلاف در دین خدا بپرهیزید، زیرا یکپارچگى در آنچه حق است ولى شما آن را ناخوش مى ‏دارید، از پراکندگى در آنچه باطل است، اما خوشایند شما مى ‏باشد، بهتر است. خداى سبحان به هیچ یک از گذشتگان و باقى ماندگان بر اثر تفرقه و جدایى خیر و خوبى عطا نکرده است. (نهج البلاغه، از خطبه ۱۷۶)

**پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
«عَلَیْکُمْ بِالْجَمَاعَةِ؛ فَإِنَّ یَدَ اللَّهِ عَلَى الْفُسْطَاط»
به جماعت (یکپارچگى) روى آرید همانا دست خدا با جماعات است. (مجازات النبویه ص)

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.