قیمت بیتکوین روند کاهشی خود را ادامه داد و از مرز حساس ۵هزار دلاری نیز سقوط کرد. روز گذشته، حرکت همگانی ارزهای دیجیتالی در سراشیبی جدید به ثبت رسید و بیتکوین بهعنوان بزرگترین بازار این گروه تا سطح ۴هزار دلاری به پایین کشیده شد. صف فروش در سراسر بازار کریپتوکارنسیها به دو دلیل اصلی رخ داد. اولین دلیل، اختلافنظر محسوس میان توسعهدهندگان بستر الگوریتمی رمزارزها است و دومین دلیل نگرانی همیشگی نسبت به نامشخص بودن نحوه برخورد رگولاتوریها با کریپتوهای مختلف است که علاوهبر کشورهای مختلف در ایالتهای برخی کشورها نیز دیدگاههای نظارتی متفاوتی در خصوص این بازار وجود دارد. همچنین تحولاتی که در بانکهای مرکزی مختلف در راستای طراحی ارز خاص این کشورها شکل گرفته نیز خطر قابلتوجهی در فضای این بازار دیجیتالی بهوجود آورده است.
صبح دیروز، بیتکوین بهعنوان فعالترین کریپتو بازار رمزارزها بالغبر ۱۰ درصد ارزش خود را از دست داد و تا قیمت ۴۲۳۷ دلاری نزول کرد. تضعیف ۱۰ درصدی بیتکوین و ثبت این قیمت منجر به ثبت پایینترین سطح این ارز دیجیتالی از اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی شد. ارزش بازار رمزارزها که به بیش از ۲۰۰۰ نسخه معتبر افزایش یافتهاند نزدیک به ۱۴۷ میلیارد دلار افت داشته است. روند کاهشی این هفته که با ریزش بین ۲۰ تا ۳۰ درصدی رمزارزهای صدر لیست ارزش بازار همراه شده بود، منجر به کفسازی جدید بیتکوین شد. ارزش بازار رمزنهادها در روزهای ابتدایی سالجاری میلادی تا ۸۰۰ میلیارد دلار نیز افزایش یافته بود، اما بهمرور وارد کانال طویل کاهشی شد که از ریزش ۸۰ درصدی ارزش این بازار تازهوارد حکایت دارد. در عین حال، اتریوم که پس از بیتکوین دومین غول این بازار محسوب میشد؛ جایگاه خود را به «ریپل» واگذار کرد.
رقابت ریپل با سوئیفت!
اتریوم ظرف ۲۴ ساعت گذشته افزون بر ۱۴ درصد افت را تجربه کرد تا قیمت هر اتر به ۱۳۵ دلار کاسته شود. این جابهجایی نشانگر قدرت بقای ریپل در دوران نزولی سایر ارزهای رمزنهاد است. ریپل براساس اظهارات مدیر ارشد این شرکت در سودای رقابت با شبکه پرداخت بینالمللی سوئیفت است. ریپل در هفته نزولی رمزارزها کمتر از سایر رقبا افت قیمت را تجربه کرد و تنها ۶ درصد تضعیف شد. ریپل در حال حاضر بالاتر از قیمت ۴۵ سِنتی معامله میشود و ارزش کل بازار آن حدود ۱۸ میلیارد دلار است. در میان ۳ رمز ارز بزرگ بازار که از ۳ زیرساخت متفاوت بهره میبرند، ریپل کمتر از سایرین غیرمتمرکز است و شباهت بیشتری به شبکه بانکداری الکترونیک دارد. از همین رو، احتمال انطباق بهتر با رگولاتوریهای بانکهای مرکزی و قدرت پذیرش بیشتر از سوی بانکهای بینالمللی نسبت به بیتکوین و اتریوم را دارا است. افزایش سهم بازار ریپل همزمان با رشد طرفهای قرارداد مبادله پولی با این شبکه منجر به افزایش مقبولیت پرداخت به سبک ریپل شده است. البته صعود این رمزارز به رده دو از حیث ارزش بازار به دو دلیل دیگر نیز وابسته بود. «هارد فورک» بیتکوینکش و کاهش قدرت بازدهی استخراج اتریوم.
انشعاب بیتکوینکش
هارد فورک بیتکوینکش بهعنوان چهارمین ارز دیجیتال برتر ار نظر ارزش بازار براثر اختلافات توسعهدهندهها تحت عملیات فورک به دو شاخه مجزا تفکیک شد. دو نسخه رقیب که از بیتکوینکش سابق منشعب شدهاند اکنون بیتکوین ABC با نماد BCHABC و بیتکوین SV با نماد BCHSV نام دارند و بر سر کسب سرعت کش بیشتر با یکدیگر رقابت میکنند. بهنظر میرسد اصالت نسخه اول در نهایت عامل پیروزی این انشعاب شود.
عقب ماندن پیشروی سختافزارها از بازار
سود ماهانه استخراج اتریوم تحت عملیات استخراج (ماینینگ) با استفاده از پردازندههای گرافیکی (GPU) به شدت کاهش یافته است. سود ناشی از استخراج تابستان سال گذشته بالغبر ۱۵۰ دلار بود؛ اما به کسری از یک دلار در ماه نوامبر رسیده است. پیش از این، استخراج اتریوم به وسیله بستههای سختافزاری GPU، سود خالص ۱۵۰ دلاری به ازای هر پکیج ظرف یک ماه حاصل میکرد. نگرانی از ناتوانی سختافزارها در برابری با سرعت نفوذ بازار اتریوم با عدم ارتقای متناسب دستگاههای استخراج همراه شده است. در واقع، یا امید به ارتقای همگام تکنولوژی سختافزارها فراواقعی بوده یا سرعت رشد بازار بیش از حد معمول است.
ریشه سقوط نوامبر بازار ارزهای رمزنهاد
با در نظر گرفتن معاملات عصر دیروز، «کاردانو» با افت ۳۶ درصدی ظرف یک هفته اخیر بدترین عملکرد را در میان رمزارزها به خود اختصاص داده و قیمت بیتکوین نیز در مدت مشابه بالغبر ۲۶ درصد فروریخته است. در روزهای اخیر فشار فروش تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال شدت یافت. در این میان انتشار خبری در زمینه اقدام تنبیهی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا علیه دو شرکت فعال در حوزه کریپتو نیز اوضاع را وخیمتر کرد. به گزارش بلومبرگ این نهاد دو شرکت Airfox و Paragon را به علت عدم ثبت رسمی «عرضه اولیه ارز دیجیتال» به پرداخت ۲۵۰ هزار دلار و بازگرداندن اصل مبالغ دریافتی به خریداران محکوم کرد. برخی از نهادهای پولی بینالمللی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای مختلف در حال بررسی جنبههای مختلف توسعه ارز دیجیتال منحصر به بانکهای مرکزی هستند. صندوق بینالمللی پول یکی از حامیان این نگرش است و تعداد بانکداران خواهان CBDC یا «ارز دیجیتال بانک مرکزی» نیز به همین هدف گرایش نشان میدهند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
انتهای پیام/