سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات جالبی که والدین باید از دنیای کودکان باید بدانند

مهارت‌هایی که پدر و مادرها برای بزرگ کردن بچه‌هایشان نیاز دارند همیشه در کتاب‌ها نوشته نشده است. یک تحقیق از ۲۰۰۰ پدر و مادر و پرستار کودک به بررسی این مهارت‌ها پرداخته است.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  هر پدر و مادری برای تربیت فرزندانش نیاز به دانسته‌های زیادی دارد. از اصول تربیتی گرفته تا آشنایی با ویژگی‌های کودک در سنین مختلف. درباره اصول و مباحث نظری کتاب‌های زیادی نوشته شده است اما دسته‌ای از مهارت‌ها هستند که در کتاب‌های تربیت فرزند نوشته نشده‌اند و پدر و مادرها به تجربه فهمیده‌اند برای اینکه والدین خوبی باشند باید در آن‌‌ مهارت‌ها استاد شوند. ایندیپندنت نظرسنجی از ۲۰۰۰پدر و مادر و پرستار کودک انجام داده تا نکاتی را که به تجربه متوجه شده‌اند را بازگو کنند. اینکه چطور بهانه‌گیری‌های بچه در سوپرمارکت را متوقف کنیم، دانستن معنای ایموجی‌ها و حفظ کردن نام کاراکترهای تلویزیونی بر اساس این نظرسنجی در میان مهمترین مهارت‌هایی است که هر پدر و مادری باید برای استاد شدن در آن زمان بگذارد.


بیشتر بخوانید:با ۶ راهکار موثر برای تقویت گفتار کودکان آشنا شوید


دانستن قلق‌های مجاب کردن بچه به خوردن وعده‌های غذایی روزانه‌اش، یکی از نکاتی است که والدین شرکت کننده در این نظرسنجی به آن اشاره کرده‌اند. اینکه پدر و مادرها چطور یک پنکیک یا کیک عالی درست کنند، چطور آدامس را از موهای بچه در بیاورند و بدانند چه موقع بچه باید به جای صندلی مخصوص بچه، روی خود صندلی ماشین بنشیند نیز در رده اطلاعات حیاتی قرار گرفته‌اند.از کنترل زمان استفاده از موبایل تا در آوردن آدامس از موها!

نکاتی در مورد اینکه چطور زمان استفاده بچه‌ها از کامپیوتر و موبایل و تبلت کنترل شود و همینطور درک تفاوت‌ میان معنای ایموجی‌ها نیز در لیست این مهارت‌های ضروری قرار گرفته‌اند. نتایج این نظرسنجی به رازهای وعده‌های غذایی موفق خانواده نیز اشاره می‌کند از جمله اینکه چطور بچه‌ها را مجاب کنیم سبزی‌ها و خوراکی‌‌های مفیدشان را بخورند!

پدر و مادرها در این چالش‌ها تنها نیستند

یکی از کارشناسان که خودش این مطالعه را سفارش داده، می‌گوید: «وقتی صحبت از پدر و مادر بودن می‌شود، اولین چیزی که به ذهن‌ می‌رسد این است که این موضوع شبیه به این است که شما در تقاطعی از چالش‌های هر روزه گرفتار شده‌اید؛ از بهانه‌گیری‌ها و بدقلقی در غذا خوردن تا گیرکردن آدامس در موها و سایر مواردی از این دست بنابراین وقتی یک راهنمایی، ترفند یا روشی را پیدا می‌کنیم که جواب می‌دهد، کاملا طبیعی است که آن را در اختیار بقیه هم قرار دهیم».

او اضافه می‌کند: «شبکه‌های اجتماعی و شخصی ما نشان می‌دهد که تنها نیستیم و این موضوع به ما قوت قلب می‌دهد بدانیم افراد دیگری یک راه خوب پیدا کرده‌اند برای اینکه بچه‌هایشان را به سبزی خوردن و یا غذا خوردن بهتر مجاب کنند یا یادشان بماند ساندویچ‌ها را چه شکلی درست کنند که برای بچه‌ها جذاب باشد. یک پنجم کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌ بودند گفته‌اند موقعی که دم در مدرسه با بقیه پدر و مادرها گپ می‌زدند، ترفندهایشان را بهبود داده‌اند یا نکات جدیدی را یاد گرفته‌اند».

دود از کنده بلند می‌شود

این تحقیق می‌گوید بیشتر از یک سوم والدین به نکات و ترفندهایی که از پدر و مادرهایشان یادگرفته‌اند، اعتماد دارند. یک سوم آن‌ها گفته‌اند که برای پرسیدن سوالات مربوط به بزرگ کردن بچه‌ها به سراغ مادرشان می‌روند و نه پدرشان و از هر ۱۰نفر، ۹تا موافق بودند که نسل قبل توصیه‌های تربیتی مفیدی را در اختیارشان قرار داده است. از هر ۱۰نفر، ۳تا گفته‌اند یکی از مفیدترین توصیه‌هایی که دریافت کرده‌اند این است که "پدر و مادر باشید و نه دوست"

اینکه چطور یک نرم‌افزار کنترل والدین روی دستگاه‌های مثل موبایل و تبلت و کامپیوتر قرار دهیم و معنی اصطلاحات مختلف شبکه اجتماعی مثل LOL (خنده بلند) را بدانیم در صدر لیست مهارت‌هایی قرار دارد که پدر و مادری مدرن به آن نیاز دارد. برعکس نکات تربیتی سنتی بر روی روش‌های خوب تاکید دارد و اینکه برای کمک کردن به یادگرفتن بچه‌ها اجازه بدهیم شکست بخورند.

این ترفندها صددرصد نیستند

این تحقیق البته نکات جالب دیگری هم داشته است مثلا دو پنجم پدر و مادرها گفته‌اند حتی وقتی سرکار هستند در حال یادگیری‌اند و ترفندها و نکات را بهبود می‌دهند. یک چهارم گفته‌اند که بازی‌هایی مثل "مسابقه خوردن" را با بچه‌هایشان بازی می‌کنند و ۳تا از هر ۱۰نفر گفتند سبزی‌ را بین غذاهایی که بچه‌هایشان دوست دارند، مخفی می‌کنند. با این وجود این تحقیق دریافته است علیرغم اینکه والدین این ترفندها را به کار می‌برند، از هر ۲۱وعده غذایی در طول هفته فقط ۸ تا را کامل و بدون اضافه آمدن می‌خورند. در نتیجه از هر ۱۰ پدر و مادر ۶ نفر گفته‌اند که آرزو دارند کاش می‌توانند غذاهای سالم و مغذی بیشتری در رژیم غذایی کودکان‌شان جای بدهند.

منبع:فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.