سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترفند‌هایی برای مقابله با خواب آلودگی در محل کار / چرا احساس خواب آلودگی می‌کنیم؟

چرت زدن در طول روز و در مکان‌ها و زمان‌های نامناسب نشان دهنده یک اختلال خواب جدی است و در صورت ادامه دار بودن نیاز به مراجعه به پزشک دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، خواب آلودگی بخصوص خواب آلودگی در محل کار جزء معضلاتی محسوب می‌شود که فرد را آزار می‌دهد و سبب کلافگی وی می‌شود، اما به راستی چه دلیل دارد پس از یک خواب خوب و کافی باز هم در زمان کار احساس خواب آلودگی و کسالت کنیم؟

امروز گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی دلایل مختلف خواب آلودگی بخصوص خواب آلودگی در محل کار بپردازد، پس پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم از این مشکل رنچ می‌برید این مطلب را از دست ندهید.

دلایل مختلف خواب آلودگی چیست؟

خواب آلودگی و احساس خستگی کردن را همیشه نمی‌توانیم گردن کار زیاد بیاندازیم، زیرا ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.

خواب آلودگی دلایل مختلفی دارد که در ادامه با آن آشنا می‌شوید:

  • عفونت‌ها

گرچه عفونت‌ها علایم ظاهری بسیاری دارند، اما گاهی ممکن است عفونتی در بدن شما در حال گسترش باشد بدون آن که شما متوجه آن باشید یا پزشک تشخیص داده باشد. مثلا در بیماری مربوط به سیستم ایمنی، عفونت ممکن است خود را به شکل خستگی شدید بروز دهد.


بیشتر بخوانید؛ معمای احساس خواب آلودگی و سستی در اواسط روز کشف شد


  • آلرژی‌ها

جالب است بدانید هیستامین و دیگر ترکیب‌های شیمیایی که بدن برای مقابله با آلرژی ترشح می‌کند، خواب آور هستند. از سوی دیگر سرفه، عطسه‌ی ناشی از بوییدن یک گل یا التهاب دستگاه تنفسی به دلیل ورود هاگ‌ها به درون بینی سبب بی خوابی می‌شود.

  • کم خونی

اصلی‌ترین کار گلبول‌های قرمز رساندن اکسیژن از ریه‌ها به دیگر ارگان‌ها است. وقتی فردی دچار کمبود گلبول قرمز می‌شود یا اختلالی در عملکرد گلبول‌ها پیش می‌آید فرد دچار کم خونی شده و در ضمن به قدری احساس خستگی می‌کند که از انجام کار‌های معمول روزمره برنمی آید.

  • به هم ریختگی هومورن ها

در زنان، کاهش هورمون استروژن در اغلب موارد می‌تواند سبب کاهش وزن و خستگی، اشتیاق شود.


بیشتر بخوانید؛ خواب آلودگی در محل کار را جدی بگیرید!


نکته: زیاد خوابیدن نشانه است نه یک بیماری. به عقیده بسیاری از پزشکان، زیاد خوابیدن نشانه افسردگی است.

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

بنا به تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده صورت گرفت، نشان داده شد که تقریبا ۴۰ درصد از بزرگسالان این کشور در طول روز ناخواسته دچار خواب آلودگی می‌شوند.

در واقع این مرکز توصیف کرده که کمبود خواب در میان آمریکایی‌ها یک بیماری همه گیر عمومی و مدرن است. بنا به اعتقاد کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده خواب آلودگی و محرومیت از خواب می‌تواند ناشی از سندرم پای بی قرار، آپنه انسدادی خواب، حملات خواب و ... باشد.


بیشتر بخوانید: هرگز هنگام خستگی و خواب آلودگی رانندگی نکنید


چرت زدن در طول روز و در مکان‌ها و زمان‌های نامناسب نشان دهنده یک اختلال خواب جدی است و در صورت ادامه دار بودن نیاز به مراجعه به پزشک دارد،  چون عواقب جدی سلامت مانند ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، چاقی و سرطان را می‌تواند به دنبال داشته باشد.

آکادمی آمریکایی طب خواب اعلام کرده که اغلب بزرگسالان نیاز به هفت تا ۹ ساعت خواب شبانه با کیفیت دارند.

در این میان برای جلوگیری از احساس خواب آلودگی در مکان‌های نامناسبی مانند محل کار چندین راهکار پیشنهاد شده است:

  • نوشیدنی مصرف کنید

توجه داشته باشید که میزان بیش از اندازه کافئین هم موجب می‌شود که شما اندکی عصبانی شوید و آب بدن تان تبخیر شود. به علاوه باید در روز میزان کافی آب بنوشید. این عمل میزان آب بدن شما را تنظیم می‌کند، اشتهای کاذب به میان وعده‌های ناسالم را کاهش می‌هد و حس خواب آلودگی را نیز از میان می‌برد. مصرف الکل را از نهار خود حذف کنید. نوشیدنی‌های الکلی باعث افت آنی فشار خون می‌شوند که این امر باعث ایجاد خستگی و کسالت می‌شود.

  • وعده ناهار را فراموش نکنید

اجتناب از این وعده غذایی باعث ایجاد کسالت و خواب آلودگی در ظهر می‌شود. شما لازم نیست که هر روز یک وعده غذای کامل با انواع و اقسام پیش غذا‌ها را بخورید، اما حداقل سعی کنید نهار را بر روی میز کار خود نخورید.


بیشتر بخوانید؛ چرا دور از خانه که هستیم، بد می‌خوابیم؟ 


  • برای زمان‌های کوتاه استراحت کنید

از سر جای خود بلند شوید، چرخی بزنید، عضلات پای خود را منبسط کنید و انگشتان دستتان را خم و راست کنید. اگر نمی‌توانید دفتر کار خود را ترک کنید، به عقب تکیه دهید و نفس عمیقی بکشید تا کاملا ریلکس شوید و میزان اکسیژن جذب شده تان را نیز افزایش دهید. کشش باعث می‌شود که سیستم گردش خون نیز بهبود یابد.

  • حرکت کنید

در طول وقت نهار خود به باشگاه ورزشی بروید. در غیر این صورت برای راه رفتن به بیرون بروید، از پله استفاده کنید. اجازه دهید که خون در بدنتان به جریان افتد. این عمل متابولیسم بدن را تسریع می‌بخشد و از خواب آلودگی و کسالت نبز جلوگیری می‌کند.

  • بعد از ظهر چرت کوتاهی بزنید

یک چرت ۱۵ دقیقه‌ای معجزه می‌کند. فقط توجه داشته باشید که خیلی دیر اقدام به چرت زدن نکنید، چون خواب شبانه شما را می‌تواند مختل کند.


بیشتر بدانید: راهکارهایی برای جلوگیری از احساس خواب آلودگی پس از خوردن ناهار


  • میان وعده‌های مناسب بخورید

یک سیب یا مقداری ماست جزء میان وعده‌های فوری بی نظیر هستند. سعی کنید به صورت خود مقداری آب خنک بزنید تا رخوت از شما دور شود. گاهی اوقات حتی شستن دست‌ها نیز به شما کمک می‌کند تا احساس خستگی کمتری بکنید.

  • در محیط خنک کار کنید

کار کردن در یک فضای سرد‌تر باعث می‌شود تا شما هشیار‌تر بمانید. اگر اطراف شما گرم باشد احتمال دارد که به خواب فرو روید.

انتهای پیام/

برچسب ها: خواب ، خواب آلودگی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
زهرا
۱۱:۱۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
من کلی کار دارم خواب میبره همش اصلا به کارام نمیرسم البته فک کنم مال استرس زیاده چون همش نگران کنکورم
فاطمه
۰۷:۱۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
من همش خوابم آخر سر همین اخراجم میکنن ، قبلا خیلی سحرخیز و با نشاط بودم اما الان همیشه خسته و خواب آلودم و هر موقع روز سرمو بزارم سه چهار ساعتی خوابم اونجایی که گفتید نشونه افسردگی کاملا درسته از وقتی مشکلاتم زیاده شده اینجوری شدم
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
از بیکاری زیاد همش خابم
کیان
۱۲:۰۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
با سلام ممنون از سایت عالی
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۷
از شدت بیکاری خوابشون میبره