بوگوسلاوسکی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل لزوم نماینده بودن بیشتر شورای امنیت، ابتدا از طریق دعوت کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکایی لاتین را یادآور میشود.
این دیپلمات روسیه در ادامه افزود این کشور آماده در نظر گرفتن هر گزینه منطقی برای گسترش شورای امنیت سازمان ملل از جمله یک به اصطلاح یک تصمیم موقت را دارد.
عضو هئیت نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل همچنین گفت روسیه هر اقدامی را با هدف نقض حقوق اعضای دائم شورای امنیت، از جمله لغو حق وتو این اعضا را غیرمجاز میداند. نمایند روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: باید به یادداشته باشید این اصل حقوقی(حق وتو) یک عامل مهم است که اعضای شورای امنیت را تشویق به اتخاذ تصمیات متعادل میکند. استفاده از حق وتو یا تهدید به استفاده از آن در بسیاری از موارد سازمان ملل را از ارتباط با موضوعات متضاد و مشکوک نجات داده است.
بنا به گفته این مقام روس، روسیه از یک شورای امنیت سازمان ملل متمرکز حمایت میکند زیرا بر این باور است که تعداد اعضای آن نباید خیلی بیشتر از 20 عضو باشد.
نیاز به تغییر در ساختار شورای امنیت سازمان ملل، که در حال حاضر 5 عضو دائم و 10 عضو غیر دائم دارد، اولین بار در سال 1993 مطرح شد. از آن زمان تاکنون این موضوع بارها مورد بحث قرار گرفته با این حال هنوز توافقی در این خصوص حاصل نشده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از طرفداران جدی و دراز مدت انجام اصلاحات در ساختار شورای امنیت سازمان ملل است و بارها این خواسته را در قالب شعار «دنیا بزرگتر از پنج (کشور عضو شورای امنیت) است» مطرح کرده است.
رئیس جمهور ترکیه در مجمع عمومی سازمان ملل امسال بار دیگر بر لزوم تغییر ساختار این سازمان تاکید و اعلام کرد: سازمان ملل با ساختار کنونیاش به کمیتهای برای تحقق خواستههای پنج کشور عضو دائم (شورای امنیت) بدل شده است و به بحرانهای جهانی اهتمامی نمیورزد. در گذشته شاهد بحرانهای زیادی در جهان بودیم. نسل کشی بوسنی، روآندا، بحران کنونی در میانمار و کشتار مسلمانان روهینگیا همه مسائلی هستند که سازمان ملل نتوانسته آنها را حل کند.
انتهای پیام/