کلانتری با اشاره به اینکه هر روز در کشور بیش از ۱۰۰ چاه خشک می شود، افزود: آذربایجان غربی یکی از پرآب ترین استان های کشور است که ضریب بهره وری از منابع آب تجدیدپذیر ۷۰ درصد است و بنده در سال ۷۶ نسبت به بهره برداری بی رویه از منابع آبی و احداث سدها هشدار داده بودم و در آن زمان نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه هشدار دادم و در سال های بعدی هم چندین بار با دولت های وقت و حتی رهبری هم در این رابطه نامه نگاری کردم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با بیان اینکه خشک شدن دریاچه ارومیه بیش از پنج میلیون نفر را در معرض تهدید قرار می دهد، گفت: متاسفانه با منابع آبی خود رفتار درستی نداشته ایم،بهره برداری بی رویه از منابع آبی یکی از این موضوعات است و متاسفانه امروز از حوضه دریاچه ارومیه برای کارخانجات سایر استان ها مانند اصفهان و خراسان چغندر ارسال می کنیم و با توجه به آب بر بودن چغندر،در حقیقت به این معنی است که به جای چغندر، آب انتقال می دهیم.
عیسی کلانتری به وضعیت فعلی دریاچه ارومیه هم اشاره کرد و گفت: در ۳/۵ سال گذشته سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در حوضه دریاچه ارومیه هزینه شده است و دریاچه ارومیه دیگر توان این را ندارد که حتی یک قطره از آن آن کم شود، لذا اگر مردم میاندوآب هم بخواهند باز ما اجازه ایجاد خط دوم انتقال آب به تبریز را نخواهیم داد.
وی با بیان اینکه ۱/۵ سال از برنامه عقب هستیم، گفت: افق احیای دریاچه ارومیه و رسیدن به تراز اکولوژیک تعیین شده از سال ۱۴۰۴ به ۱۴۰۶ رسیده است، هم اکنون دریاچه ارومیه بین شش تا ۲۸ سانتی متر عمیق شده است و این یعنی عمق پیدا کرده و دریاچه هیچ وقت خشک نمی شود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته شرایط ویژه ای داشته ایم و آمریکا نتوانسته غلطی بکند، اظهار کرد: اکنون نیز ترامپ و اطرافیانش ، نمی توانند هیچ غلطی بکنند، مردم دست آنها را خوانده اند.
کلانتری با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز هم منابع ارزی ما متکی به فروش نفت است، گفت: متاسفانه در برخی موارد وابسته هستیم و مردم در برخی موارد مجبور هستند مشکلات را تحمل کنند،باید با مردم مانند زمان جنگ رو راست باشیم و در این صورت مردم خود مانند شرایط جنگ پیش قدم می شوند و این در حالی است که وضعیت ما به مراتب بهتر از دهه ۶۰ بوده و تبدیل به کشوری قوی شده ایم.
وی با بیان اینکه دولت پرچمدار مبارزه با فساد است، اظهار کرد: دولت در این راستا لوایح چهارگانه به مجلس فرستاده و این در حالی است که دولت ها از شفاف سازی اکراه داشته و سعی می کنند کسی از منابع درآمدی و هزینه ای آنها به صورت شفاف مطلع نشود، ولی این حق شهروندان است که بدانند دولت ها چقدر درآمد دارند و در کجا هزینه می کنند.
انتهای پیام/گ