وی گفت: گسترهی عصر فرا صنعتی، پنج قرن و شش قاره را فراگرفت و در نهایت، نحوهی زندگی، كار و نگرش بشر به خویشتن و دنیایش را تغییر داد اما با ورود به عصر فراصنعتی مدیران با تکیه بر فناوری نوین دنیا را مدیریت خواهند کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه در عصر حاضر انسانهایی ارزشمندترند که ایده های جدید داشته و آنها را به کسب و کاری نو و تولید محصولی موثر تبدیل کنند اظهار کرد: چنانچه امروز اینچنین نباشیم و سرفصل های آموزشی مدارس و دانشگاههای خود را تغییر نداده و مطالبق سرفصل های بین رشته ای باتکیه بر زیست بوم ایرانی طراحی نکنیم بی شک با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم بود.
وی ادامه داد: باید به سمت تعریف سرفصلهایی که بتواند در عصر دانش محوری کاربرد داشته باشد حرکت کنیم و در قالب یک چرخه تسهیلگری با شناسایی فرصتها،تهدیدهاو نقاط ضعف و قوت با توانمد سازی به سمت برند سازی حرکت کرده و به بازارهای جهانی متصل شویم.
رییس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه امروز در چرخه ای قرارداریم که مبدا حرکت آن تولید علم بوده و خروجیش نیز باید تولید محصول مشتری مدار باشد یادآور شد: چرخه توسعه سازمانی در عصر فراصنعتی زمانی ارزشمند خواهد بود که با کارآفرینی شروع شده و نقطه افولی نداشته باشد.
عاقلی با بیان اینکه تولید محصولات در قالب استارت آپ و مراکز رشد می تواند در حل مشکلات موثر باشد گفت: برگزاری استارت آپ ویکند در یاچه ارومیه با محوریت تولید محتوای دیجیتال می تواند گام موثری در احیای دریاچه ارومیه و حل این مشکل زیست محیطی همچنین ایجاد اشتغال جایگزین در حوضه آبریز دریاچه باشد.
فرهاد سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی نیز در این رویداد بابیان اینکه دریاچه ارومیه در حدود ۲۰سال پیش وسعتی در حدود ۵۰۰۰کیلومتر مربع و ۳۰ میلیارد مترمکعب آب به عنوان بزرگترین دریاچه شور کشور و دومین دریاچه شور جهان مطرح بود گفت: متاسفانه طی سالهای متمادی به این نگین آبی در شمالغرب کشور توحهی نشد و با نرسیدن حقابه به این دریاچه، توسعه اراضی کشاورزی، مصرف نادرست از منابع آبی و احداث بی رویه سدها به سوی خشک شدن پیش رفت.
وی با بیان اینکه اقدامات اساسی برای احیای این تالاب به کما رفته با راه اندازی ستاد احیای دریاچه ارومیه به همت دولت تدبیر و امید انجام شد و وضعیت دریاچه ارومیه تثبیت شد اظهار کرد:اگرچه دستگاههای اجرایی مختلف باهمکاری هم در مسیر احیای دریاچه اقدامات اساسی انجام دادند اما چنانچه مردممنطقه همکاری نکنند اجرای پروژه ها به تنهایی جوابگو و موثر نخواهد بود.
سرخوش باتاکید بر اهمیت مسئله فرهنگسازی مصرف صحیح آب و کشت محصولات کم آب بر به کشاورزان منطقه افزود: با همکاری جهاد کشاورزی روش آبیاری تجمیع قطره ای ایجاد شده اما برخی کشاورزان بدلیل اینکه هنوز از کمبود آب آگاهی ندارند از روش غرقابی در کشاورزی استفاده می کنند که این امر به ضرر منطقه و دریاچه ارومیه لست،لذا لازم است در این راستا آگاهسازی و فرهنگسازی بیشتری انجام شود.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی امروزه در کشور با کمبود آب مواجهیم تصریح کرد: شاخص آب های زیر زمینی در کشور پایین آمده و ۸۰ درصد آبهای تجدیدپذیر استفاده شده است.
وی با اشاره به رویداد استارت آپ دریاچه ارومیه افزود: جهاد دانشگاهی استان با احرای طرح هایی چون کشت گیاهان دارویی ، معیشت جایگزین در حوضه آبریز و تولید محتوای دیجیتال در راستای احیای دریاچه ارومیه با ستاد همکاری موثری داشته و امید است با بهره گیری از این فرصت و توانمندی ها بزوری شاهد احیای دریاچه ارومیه و رسیدن به تراز اکولوژیکی باشیم.
انتهای پیام/گ
احیای دریاچه ارومیه