سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلالان نمی‌گذارند نرخ ارز پایین‌تر بیاید

پیش‌بینی‌ها در خصوص کاهش نرخ ارز در بازار درست از آب در‌آمد و نرخ خرید و فروش ارز طی چند روز گذشته به پایین‌ترین نرخ چند ماه پیش رسید، اما مقاومت دلالان ارزی اجازه ثبت یک رکورد در کاهش نرخ ارز را نداد.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، صبح شنبه دلالان ارزی روز خود را با رقم ۱۱۵۰۰ تومان برای هر دلار آغاز کردند. رقمی که می‌توانست دلالان ارزی را با یک ضرر هنگفت روبه‌رو کند؛ چراکه آنان پس از بازگشت دلار به کانال ۱۲ هزار تومان، بر این باور بودند که این حداکثر افت قیمت ارز طی ماه‌های اخیر خواهد بود. بنابر همین استدلال بود که آن‌ها خرید ارز از بازار را آغاز کرده بودند، اما پیش‌بینی آن‌ها در خصوص آینده قیمت ارز اشتباه از آب در‌آمد و بازار ارز رقم ۱۱۵۰۰ تومان را نیز تجربه کرد. عددی که شوکی بزرگ برای سرمایه‌گذاران روی ارز محسوب می‌شد.

دلالان و صرافان نه خریدند و نه فروختند

پس از این اتفاق بود که دلالان ارزی و صرافان خرید و فروش را در بازار متوقف کردند و نه‌ تنها ارزی به هیچ مراجعه‌کننده‌ای نمی‌فروختند، بلکه حتی اگر فردی قصد فروش ارز خود را در بازار نیز داشت، به خاطر ترس از افت بیشتر قیمت ارز و ادامه زیان از خرید ارز آنان خودداری می‌کردند، اما روز گذشته تحت‌تأثیر همین عامل و چند عامل دیگر، بار دیگر رشد نرخ ارز از سر گرفته شد و مشاهدات میدانی از ثبت نرخ ۱۳ هزار تومان برای هر دلار در تابلوی صرافی‌ها حکایت می‌کرد، با این حال آن چیزی که بیش از پیش به چشم می‌آید، وجود آرامش در بازار است و افراد بسیار معدودی برای خرید و فروش ارز به بازار مراجعه می‌کنند.


بیشتر بخوانید: بانک مرکزی چگونه دست دلالان ارز را بست؟ 


معامله‌گران چه دیدگاهی دارند؟

درباره برگشت قیمت دلار و پایان روند کاهشی پس از هفت افت متوالی، دو دیدگاه در میان معامله‌گران وجود داشت. گروهی باور داشتند معامله‌گران با تصور اینکه قیمت به پایین‌ترین نرخ خود رسیده، خرید‌های خود را افزایش داده‌اند. سناریوی دیگری که برخی فعالان بازار بر آن تأکید داشتند آن بود که بانک مرکزی به‌عنوان مداخله‌گر برای کنترل بازار در اولین روز هفته جاری تاکتیک خود را عوض کرد و سعی داشت که دامنه نوسانات را محدودتر کند. به باور آنها، بانک مرکزی می‌داند که کاهش شدید قیمت‌ها می‌تواند برگشت سریع‌تر را در پی داشته باشد، پس سعی کرد خود این برگشت را در دامنه کم مدیریت و راه بازگشت نوسان‌گیران را برای کسب سود محدودتر کند.

شیوه مدیریت بانک مرکزی

با این حال، بازارساز که همان بانک مرکزی است، برخلاف انتظار دیروز بیشتر قصد داشت قیمت را مدیریت کند و با حفظ ثبات بازار، قیمت‌ها را در دامنه خاصی محدود کند؛ چراکه اگر قیمت‌ها ۱۰ روز در محدوده خاصی ماندگار شوند، بازارساز به تدریج می‌تواند توجه افراد بیشتری را از بازار منحرف کند. در‌حالی‌که از نظر برخی معامله‌گران کاهش شدید قیمت‌ها تنها توجه نوسان‌گیران را به خود جلب خواهد کرد. در نتیجه بازارساز ترجیح می‌دهد شدت این نوسان را کاهش دهد تا بازار بیشتر طعم ثبات را تجربه کند؛ در کنار این، دلالان بازار نیز متوجه می‌شوند که بیشتر از آنکه آن‌ها تعیین‌کننده جهت بازار باشند، مدیریت بازار در اختیار بازارساز قرار گرفته است؛ در نتیجه با احتیاط بیشتری رفتار خود را تنظیم می‌کنند.

دیدگاه بدبینانه دیگری نیز در این خصوص وجود دارد که می‌گوید معامله‌گران در کف ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومانی خرید‌های خود را افزایش دادند تا از شکست یک سطح مهم حمایتی جلوگیری کنند. معامله‌گران فنی باور داشتند این مرز برای بازیگران فنی بازار بسیار مهم بود و در صورت شکست آن، احتمال نزول شاخص ارزی به زیر مرز ۱۰ هزار تومانی وجود داشت. خطر این کاهش برای معامله‌گران موجب می‌شد که آن‌ها در سطح ۱۱هزار و ۹۰۰ تومانی موقعیت خرید بگیرند و امید خود را به افزایش دوباره زنده نگه دارند.
از این رو لازم است بانک مرکزی در کنار تلاش خود برای کنترل بازار به واسطه تزریق ارز و بازار‌سازی، با استفاده از ابزار‌های دیگر همچون مالیات و کنترل حساب، مانع از سو‌ءاستفاده دلالان و معامله‌گران از شرایط افت قیمت ارز شوند.

سکه تحت تأثیر دلار

اما در روزی که دلار مسیر قیمتی خود را به آرامی تغییر داد، سکه تمام بهار آزادی نیز توانست به بالای ۴میلیونی بازگردد. این افزایش در حالی به ثبت رسید که فلز گرانبهای داخلی طی هفته گذشته شش کاهش متوالی را به ثبت رسانده و نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده بود. پس از این افت سنگین، دیروز بازار کمی رو به سوی قیمت‌های بالاتر آورد؛ هر چند که توان صعود به قیمت‌های بالای ۴میلیون و ۳۰۰ هزار تومان را از خود نشان نداد؛ در نتیجه می‌توان گفت: سکه همچنان در گیر و دار مرز ۴میلیون تومان است.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
hamid
۱۲:۳۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۷
قیمت واقعی دلار 900 تومنه
م
۰۹:۲۴ ۲۹ آبان ۱۳۹۷
با دلالان باید برخورد قاطع شود
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۹ آبان ۱۳۹۷
دلار بشه 1000 تومان .
رضا
۰۰:۱۴ ۲۹ آبان ۱۳۹۷
دلال و اینهمه قدرت؟ پس دولت کجای کار است؟ پس انتخاب وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی و عزل و نصب های پی در پی برای چیست؟ اگر دلال ها باید سرنوشت مردم را رقم بزنند و تعیین نرخ ارز با آنها است بهتر نیست انتخاب وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی را به آنها بسپارید؟ بالاخره دولت طرف مردم است یا نه؟ چرا یکی به نعل می زند یکی به میخ. با گران شدن نرخ ارز هم دولت سود می کند هم دلال پس چطور امیدوار باشیم که قیمت ارز پایین بیاید؟ بیچاره پول ملی و ما مردم.
کنترل
۲۳:۵۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
کنترل قیمت ها کاری ندارد کافی است دو یا چهار نفر دیگر اعدام شوند .
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
اگر ما مسئولان دولتی قدرتمند داشته باشیم دلال چکاره است
مردم
۲۲:۰۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
پس اين دلا لان برمردم تصميم مي گيرند دولت بايدجلوي آنهارا بگيرد كجاست مسعولان مردم ديگر توان خريد ندارد فقط دلا لان را اعدام كنيد بروند به جهنم
میثم
۲۱:۵۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دولت خودش نمی خواد بیاد پایین بیش از ۹۰ درصد ارز موجود توی کشور در خزانه دولت وجود دارد.وقتی دولت خودش موقع سقوط قیمت اعلام می کنه با فلان قیمت بانک ها می خرن یعنی چی؟؟؟
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
مردمی که جون خودشونو بخاطر این نظام و ایران میدهن واقعا این رسمشه که در حق ملت اینچنین کوتاهی بشه
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دولت خودش جلوی کاهش نرخ ارز را می گیرد وقتی در بودجه 5500 می نویسندودولت می گوید کالای اساسی سال بعد به نرخ 4200 تامین می کنیم یعنی قصدی برای پایین آوردن نرخ ارز ندارد
mohaen
۱۹:۲۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
پس چندتا از اين دلال هارو به عنوان مسئولين اقتصادي كشور انتخاب كنيد.با اين مديريت تلاش يقيقا اقتصاد پيشرفت خواهد كرد
جاسم داغری
۱۹:۱۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
اعدام کردن سلطان، معلوم است که هیچگونه اثری ندارد و کسانی که دولار را از 3800 تومان به سقف 18000تومان رساندند، تا حالا فعالیت دارند از خود دولت هستند
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
لعنت بر دلالان
ناشناس
۱۷:۵۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
عدم کنترل دقیق بازار سیگنال های خرید را به دلالان حرفه ای می دهد وآن ها می دانند که قیمتا ی کنونی کف است و مشغول خرید هستند. پس بانک مرکزی باید دقیق تر عمل کند.
ناشناس
۱۷:۲۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
اگه می تونن قیمت دلارراپایین بیاورند
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
ما چقدر بد بختیم که دلالان قیمت دلار را تعیین می کنند!
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
قیمت واقعی دلار نسبت به تورم هست یعنی قیمت دلار باید 9000تومان باشد اینکه میگید 3000تومن غیر عقلانی
Shs
۱۴:۳۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
توی هیچ کشوری اینجور نیست که مردم ارز بدست بگیرن و خرید و فروش کنن، بذارید خرید و فروش ارز را صرافی‌ها بدست بگیرن
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
خدا به فریادمون بر س
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
اقتصاد رو دست مردم بدن
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
پس دولت کجای کاره همش دلالان دارن اقتصاد مملکت به دلخواه می چرخونند، اگه این طوره بگین دلالان در مدیریت باشند تا تکلیف ملت مشخص باشه بدونن یه روند ثابته
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دولت باید جلوی گرانی هارو بگیره
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
همینطوره برادر .
بیداد
۱۳:۲۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
چند دلال رو چطور روی زمین حریف نیستید؟ باید جلوی دلالان هر چه زودتر گرفته شود
علي
۱۴:۲۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
از مردم بعيده با اينكه ميدانند افزايش وكاهش دست خود بأنك مركزي است باز گناه را گردن كسي ديگر مي اندازيم بايد اين أرز را تبديل به ريال كنه
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
چی بگم واقعا
محمد
۱۳:۰۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
با ید با تصویب یک قانون نسخه ی هر چی دلال بپیچن
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
درسته
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
این آرامش نیست این مرگ تدریجی هست
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
بازار ساز ارز است. دنبال کسی نگردید
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
بالا و پایین رفتن نرخ ارز به کاهش نقدینگی در دست مردم کمک می کند
ali
۱۱:۳۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
جالب شد !!!
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
گره این مشکل باید حل بشه
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
اینو همه میدونن که دلالان این کارو نمی کنن

همه چیز دوسه برابر شده
نرخ ارز بشه 3300قبلی هم قیمت ها اتفاق میافته
حسین
۱۰:۵۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دلالان سرنوشت مردم را تعیین میکنند؟
رضا
۱۴:۳۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
یعنی این دلالان هستند که سرنوشت اقتصادی بازار را تعیین میکنند؟ در این وسط نقش هیئت دولت و بانک مرکزی چیست؟؟ اگر دولت و بانک مرکزی بخواهند و همت خود را بر این معطوف کنند دلالان را می توانند هلاک و فرو پاشی کنند....اصلاً دولت و بانک مرکزی میخواهند که قیمتها را پائین بیاورند و با گرانیها مبارزه کنند؟؟؟؟ چرا چرا گرانیها هنوز پا برجاست؟؟؟؟؟پس مبارزه چگونه و در کجا انجام میشود؟؟؟؟؟آثارش را چرا مردم نمی بینند؟؟؟؟آیا جناب روحانی و وزرایش به بازار هم میروند که خریدی انجام بدهند؟ و فرق گزارش طبقه بندی شده را از حقیقت کف بازار از هم تشخیص بدهند؟؟
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
برادر رضا جواب همه اینا رو با سوالش داد . متشکرم
صادق
۱۰:۳۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دولت خودش نمی زاره پایین بیاد
حسین
۱۰:۲۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
چند هفته پیش دلار تا مرز پنج هزار تومان رسید که بلافاصله بانک مرکزی وارد عمل شد و جلو پایین آمدن آنرا گرفت ، آنکس که در نرخ ارز دخالت می کند و نوسان ایجاد می کند دولت و بانک مرکزی است و اجازه نمی دهد نرخ آن پایین بیاید
غریبه
۱۱:۱۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
بایدم جلوشو بگیره
رضا
۱۴:۴۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دولت اگر بخواهد حسین جان این قیمت تا مرز واقعی خود یعنی 3000 تومان میرسد و سکه هم به قیمت 500000 تومان میرسد ولی این بشرطی است که دولت و بانک مرکزی بخواهند همه در گرو این است که هیئت دولت و وزرایش بخواهند والا دلالان بهانه ای بیش نیستند
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دولت از ملت نیس متاسفانه