استاندار هرمزگان درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدید پذیر و مدیریت پسماند شهری و صنعتی گفت: آلودگی محیط زیستی این پسماندها در استان مسئلهای حائز اهمیت است و باید از سرمایه گذاری، تجربه و همکاری ایتالیاییها با بخشهای داخلی برای مدیریت آن نهایت استفاده را کرد.
فریدون همتی افزود: مقرر شد شهرداری، گروههای فنی و تیم محیط زیستی از دانشگاه هرمزگان در خصوص طرحهای این شرکت ایتالیایی را بررسی کنند.
وی گفت: تکنولوژی ساخت آبشیرین کنها و شیرین سازی آب در دنیا از پیشرفت چشمگیری برخوردار است و در هرمزگان هم این طرح در حال اجرا است.
لوور مدیرعامل شرکت منتنا هم با اشاره به اهمیت محیط زیست گفت: هدف ما اشتراک تجربهها و تبدیل آن به طرحهای قابل اجرا در حوزه محیط زیست، ایجاد شهرکهای سبز صنعتی و جلوگیری از آلودگی است.
وی افزود: انرژیهای نو، مدیریت پسماندهای شهری و صنعتی از اهداف کاری این شرکت محسوب میشوند.
لوور مدیرعامل شرکت منتنا با اشاره به ایجاد آبشیرین کن در هرمزگان گفت: ایتالیا از تجربه خوبی در بازیافت آب بازگشتی به دریا برخوردار است و ما آماده ارائه مشاوره و تجربیات خود در این زمینه هستیم.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی هرمزگان هم گفت: ۲۶ شهرک و ناحیه صنعتی هرمزگان وجود دارد و ساخت ۵ شهرک هم در دست اقدام است.
امیری زاده بهبود وضعیت محیط زیستی و رسیدن به حداقل آلایندگی در شهرکها و انجام بررسیها برای دستیابی به شهرکهای صنعتی سبز را میتوان از جمله موارد همکاری با این هیئت برشمرد.
وی افزود: ارائه طرحی برای بهینه سازی وضعیت شهرکها در کنار برآوردهای مالی و
مرادی معاون دانشگاه هرمزگان هم در این دیدار رعایت مسائل زیست محیطی در هرمزگان به عنوان استای ساحلی در برنامه ملی توسعه را مهم برشمرد.
وی گفت: مکان یابی طرح آبشیرین کنها با توجه به نیاز هرمزگان و دیگر استانها به آب شیرین، زندگی ۷۴ درصد جمعیت استان در منطقه ساحلی خصوصا شهر بندرعباس، و تراکم مجعیت در مناطق خاص مشکلات زیست محیطی ایجاد خواهد کرد.
مرادی گفت: برنامه توسعه سواحل مکران در شرق و صنایع انرژی بر پارسیان در غرب استان و شهرکهای صنعتی در حال مکان یابی در این مناطق فرصت همکاری خوبی را فراهم میکند.
محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان هم در این دیدار گفت: امروز همراه با پیشرفت در جوامع مشکلات محیط زیستی به یک دغدغه مبدل شده است.
وی افزود: شیرین سازی آب دریا به دنبال تامین منابع آبی تولید پساب را نیز به همراه دارد که با رها سازی در دریا و ورود به بدن آبزیان مشکلاتی را برای سلامت شهروندان به همراه خواهد داشت.
محمدی گفت: میتوان با استفاده تجربیات ایتالیاییها و تکنولوژی روز برای جلوگیری از این مشکلات اقدامات لازم را انجام داد.
زهرا قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان هم گفت: میتوان استفاده از انرژیهای نوین و نانو تکنولوژی و مواد زیستی را برای افزایش کارآیی و کاهش پسابهای آبشیرین کنها در دستور کار قرار داد.
انتهای پیام/ز